Селска къща – поглед към малките детайли (продължение)

• 59 821
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Попи,на една вълна сме,май и в сходно положение .Нямам вече търпение да оформяме двора, само дето се лутам как да го направя . Толкова много идеи имам ,всички ми харесват ,чак се обърках вече . Още малко да се стопли и ще правим вътрешна и външна мазилка ,и чак тогава ще оформяме двора . Успокоявам се ,че имам още време да ми се избистри Grinning

# 556
И аз нямам фейсбук. Моля да пишете и тук. Ние се топлим с " въздушно парно " така му казва ММ.

Подозирам, че е нещо, което видях онзи ден! Камината в стаята е изолирана с камък, като я пипнеш е студена. Има прекарани въздуховоди, почти като на аспитратора в кухнята. Вентилатор издухва топлия въздух по тях. Можеш ли да споделиш дали успява да стопли достатъчно, предвид факта , че отворите обикновено са високо над вратата?

# 557
След малко като се събуди детето ще сляза и ще снимам. Представлява печка, облечена в нещо като ламарина. Точно така - има въздуховод към горния етаж и там топли 2 от спалните. На всеки етаж има по 3 стаи, с това парно отопляваме 4 от стаите. Да, успява да стопли.

От тук излиза топлия въздух в детската.
Свекър ми е правил печката и е пробивал гредореда, за да стигне въздуховода на горния етаж. Да предупредя, че печката долу си е малко грозничка, но ще я мислим нещо. Предстои ни ремонт на кухнята.

# 558
Мерси, Kath! При вас отворът е ниско долу на пода, доколкото виждам. Така е ясно, че топли. Това на втория етаж ли е?

# 559
Да, на втория етаж е.
На първия няма въздуховод от едната към другата стая, защото са без врата между тях - кухня и хол.

# 560
  • пак там
Извинете, аз няма да ходя в групата във фейса - тук ми е по-сладко.

Кат, много ви е хубава природата! Къде е това?

Нелка, а защо е опасно това с нафтата? Или по финансови причини? Честно казано, дори не си го представям, гледах свеки как се топли - допреди година с дърва и въглища, ама другият й син реши да си сложи климатик, и я убедихме да се топли и тя на ток - та сега се топли с конвектор.

# 561
Рися, с. Брусен, община Мездра

# 562
  • пак там
Благодаря, Кат! В тази част на България рядко ходим, да не кажа, че от къмто 15 години натам не сме тръгвали. Но е много красиво!

# 563
  • Norge
Рисе, за нафтата не че е опасно, а е заради замърсяването. Изхвърлянето на мизерии от комина.
Още отдавна държавата започна да субсидира замяната на неефективни печки с нови, с почти пълно изгаряне, както и закупуването на климатици.
Например изискването за „дървените“ печки е, на килограм дърва де не изпускат във въздуха повече от 10г „частици“.
Новите печки са тествани за това, старите
Скрит текст:
може би се приспособяват по някакъв начин. Не съм се интересувала, защото така и не ползваме печка.

# 564
Нелка , не съм сигурна Heizöl нафта ли се превежда, но при нас много къщи са на такова .

# 565
Нелка , не съм сигурна Heizöl нафта ли се превежда, но при нас много къщи са на такова .
А, къде е това при вас? Тук в България също отдавна нафтата е забранена.

# 566
  • Между гори и планини
Аз имам позната в Елена с къща с котелно на нафта. Не живее тук зиме, но като идва, засилва парното.
Миналата зима ходихме в Дряново, там също имаше къщи на нафта, вони ужасно!

# 567
  • Norge
Белла, признавам си, на немски чак такива думички не знам, BlushBlush
Но прилича на такова, а и нашата е подобна.
Тук също имаше много къщи, много беше удобно.
Ето, Фаталина също пише, че е забранено, явно не е само локално.

Фаталина, „тук“ е Норвегия.
Не уточнявам всеки път, защото под ника/снимката ми е написано, но може би на мобилна версия не се вижда? Confused
(Пиша само от стационар.)

# 568
fatalina, мисля че ти по-горе беше споменала, че правите сглобяема къща. Коя фирма ви я строи, на каква цена и за колко време ще стане? Този тип къщи как са с изолацията, че при нас лятото е много горещо, а зимата - много студено? Аз все още съм в дилема с нашата стара къща - дали да я ремонтираме или да строим нова. Ремонтът трябва да включва пристрояване на баня-тоалетна, септична яма, ремонт на покрив и частично изграждане на нов покрив, т.е. продължаването му като навес, под който да направим барбекю/камина, външна мивка, нови дограми, частично измазване на стени. Усещам, как цената ще излезе колкото на нова къща и лошото с тези ремонти е, че предварително не можеш да си направиш сметката колко ще струва, защото при стара съща винаги може да излезе нещо непредвидено.

# 569
Heizöl гугъла превежда @гориво за отопление@
https://de.wikipedia.org/wiki/Heiz%C3%B6l

Общи условия

Активация на акаунт