Селска къща – поглед към малките детайли (продължение)

• 59 783
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
  • Norge
Еви, не се отчайвай!:hibiscus: Не става с два часа. Каквото и да захванеш, иска все много часове. А ако и времето не предразполага, се работи по-тежичко и не спорѝ.
------------

Относно чешма (външна, нали?), Любознателна беше показала каква красота си бяха направили, с едно старо, автентично, каменно корито. Но това вероятно не е подходящо за всяка ситуация.

# 616
Евче,няма да се даваш на някакви китки! Избери си какво искаш,прочети кои са устойчиви,зависи и дали е слънчево или сенчесто,после купуваш или семена или готов разсад и ще стане.
Аз понагледах двора днес,нямам търпение вече да идва март и да се буди всичко,да стане зеленко... 😍

# 617
  • В градината...
Аз си поръчах по интернет семена за домати Сан марцано (все кулинарни предавания гледам, та се навих), за дълъг зелен боб, френски сорт, но в темата за зеленчуковата градина ме отчаяха. Италианските и чужди сортове искали много торене...

# 618
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
у дома не се тори. никак и нищо.
не се и пръска.
от години сме на принципа: има за нас - има и за гадинките.
миналата година гледахме сан марцано, бяха си в лехата с другите и не са полагани по-големи или по-особени грижи за тях.
не станаха по-рано от другите.
не ни харесаха нито като консистенция, нито като вкус. сухи ми се сториха и безвкусни.

# 619
  • Между гори и планини
Аз съм гледала зелен кръгъл боб. Не е труден, дори още имам във фризера от преди година и половина. Ние го сяхме безколов, влече си по земята. Дори много не го поливах. От както живея тук и без това летата до юли са много дъждовни. Та, от този боб, всеки ден берях по половин торба. Семето беше от съседа, той ми го ся на един ред, няколко гнезда. А брах много. Аз го харесвам, няма жилки като плоския.
Аз семена на чесън, лук, картофи, боб, разсади за домати и пипер , взимам само от съседа. Той е известен в целият град. Понякога си купувам още пипер и патладжан, целина от пазара. Разсада на тиквички и краставици си правя сама. Бамята се сее директно, като и морковите. Понаучих се.
Пръскам с актара само картофи и патладжан, миналата година ги нападна колорадски бръмбар. Доматите ги пръска пак съседа, прави мляко с йод, по късно и син камък, ако много вали. Пръска ги той, защото прави голям разтвор, защото пръска неговата градина, на съседа му и моята. Ние сме голям кооператив и много си помагаме.

# 620
  • В градината...
От години имаме семе за един жълт боб, много крехък и нежен. Ако не узрее много, няма никакви лика. И е много вкусен.

# 621
  • тук-там
Другарки! Някой със съвет за бързорастящи иглолистни? Трябват ми за едната къса и едната дълга страна. Нещо като жив плет, но да станат поне 2,5-3 м. И пловдивските "селянки" да дадат съвет за разсадник с по-големи дървета. Превоз имам, но желаещи за копане - не! Кричим работи ли още?

# 622
Лейландски кипарис? А може и обикновени туи. Зависи как ги виждаш след 5 години. Лейландците стават величествени.

# 623
  • В градината...
Нашата западна туя от 1.80 за 3 години е над 3 метра.

# 624
Wild_rabbit само внимавай ако е на границата със съседите заради отстоянията
https://fermera.bg/%D0%BC%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D … %D1%82%D0%B5.html

# 625
Трябва да проектирам нова чешма, момичета. Може ли да помоля за снимки на вашите за вдъхновение? Благодаря предварително.

Ето обещаните снимки. Тук още нещата бяха в строеж, но сега всичко е довършено.

Последна редакция: пн, 17 фев 2020, 17:15 от fatalina

# 626
  • В планината / На морето
Два въпроса - спасение от къртици има ли?
Да. Куче. Нашите се разкараха.

# 627
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
купих димни партони срещу къртици ) на прИмоция от Била - 3,50 лЪва.
дали и как действат ще разберм напролет. Simple Smile

# 628
  • В планината / На морето
купих димни партони срещу къртици ) на прИмоция от Била - 3,50 лЪва.
дали и как действат ще разберм напролет. Simple Smile

най-много вие да се одимите

# 629
Имам две кучета, имам и къртици 😂

Общи условия

Активация на акаунт