Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 9

• 29 475
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
  • sf
Ооо, и аз така. Даже се забавлявам с тъжните физиономии на хората, като разберат. Баба ми и тя. Въобще не ми вярва, че съм си добре. 🤣
А и моите деца са вече големи, пътувам си насам-натам, имам си хобита, свободата ми е много сладка и не си я давам. 😁

# 121
Ъъъ, аз си дадох свободата, в смисъл, че живея с мъж, който е супергрижовен към мен и децата, и не изисква никакви грижи към самия себе си, но с носталгия си спомням за мизерната квартира със счупените плочки, овехтелите мебели и най-вече това, че живеехме буквално срещу лудницата Joy сигурно досега мизерията в онзи апартамент щеше да ме е докарала до лудост, но останахме само една година. Яко беше, особено вечерните разходки с децата. Сега купих апартамент и го ремонтирам, живеем в жилището на новия ми мъж и колкото и да ми се иска да си живея в мой собствен дом, няма да се местя повече или поне не скоро. Децата свикнаха тук и го приемат за дом, така че няма как. Обаче обмисляме да сменим града, той да продаде този апартамент и да купи същия формат в друг град, и нищо чудно пак да стягаме куфарите в името на по-доброто образование на децата.
Но важното е, че аз си имам дом и при нужда имам къде да отида. Вече никой няма да ме изгони от дома ми.

# 122
  • shumen
Не си се бъгнала.
И аз разбрах,че съм свободна като теб като останах сама с детето.За което не съжалявам.

# 123
Аз взех и окончателно решение да се развеждам, защото няма смисъл от брака ни,а и като сме в брак при смърт може да дели имотите ми наравно с детето.Това няма да стане и след едното дело,почвам и другото за развода!от 9 години не живея с него.

# 124
  • София
От цялата ми връзка с БНД най-хубавите неща са две:
1. Детето.
2. Това, че в крайна сметка не сключихме брак ( а имахме намерения). Така поне си спестявам дело за развод и притеснения относно произхождащи от брака наследствени и др. въпроси. До момента  за издръжка и виждания с детето се разбираме без съд.

Чудех се дали да не му мрънна, че издръжка от 100 лв плаща вече 5та година, а минималната такава сега е 140 лв, но предпочитам да си запазим добрите взаимоотношения. Вчера дори се съгласи да плати на детето един спортен лагер, организиран от градината (145 лв е цената, не е кой знае колко, но в момента аз не мога да го поема). Няма да развалям нещата за тези 40 лв отгоре месечно, но ако започне пак с неговите фасони и номера (от време на време го прихваща), ще си ги поискам.
Прави ми впечатление, че бързо се отегчава от срещите си с малката. Предвид, че тя е на 5 г, едва ли му е много забавно да отговаря на хилядите й въпроси, избълвани в рамките на 50 такива на минута. Laughing (Странно, мен те ме правят щастлива). Сигурно и "висенето" по площадките не му е по вкуса (което мен отново ме прави щастлива). Няма опит - живял е с нея само няколко седмици след раждането, а и е по-темерут малко (без да искам да го обиждам, просто такъв им е типа на цялата фамилия, не умеят да видят ценните неща, ако те не са в материално измерение.) Но определено я обича и й се радва по негов си начин. Обаче ми е неспокойно да я оставя сама с него. Последния път ги оставих в МОЛа сами докато аз обиколя наколко магазина и им хвърлях по един поглед отдалеч. Ами той си говореше по телефона с гръб към детето. Всичко може да стане с малката в този момент, а той няма и да разбере. А знам, че е време да ги оставям сами и съм пред дилема как да постъпя. От 3 години му говоря как трябва да внимава с нея за всяко нещо, а той пак не се сеща. Не искам да се учи в движение без да съм наблизо, защото се боя, че ще е за сметка на  детето.

# 125
  • shumen
Панди и мен ме беше страх да го оставям сам с БНД.Обаче се престраших,оставих го и проблеми нямаше.

# 126
  • София
Санди, аз също се чувствам добре сама с децата. И колкото повече време минава, толкова по-добре ми става.

# 127
  • Буркина Фасо
малцина биха казали обратното - че се чувстват добре. то нали за това е настъпила и раздялата - човек да се почувства  по-добре и пълноценен. много е готино да нямаш до себе си мрънкаща жена, да те обвинява във всичко и за всичко без да има никакъв повод и  смисъл в това, но пък да знае, че стигне ли се до "раздаване" на правда чрез съд тя ще се окаже права.

# 128
  • София
малцина биха казали обратното - че се чувстват добре. то нали за това е настъпила и раздялата - човек да се почувства  по-добре и пълноценен. много е готино да нямаш до себе си мрънкаща жена, да те обвинява във всичко и за всичко без да има никакъв повод и  смисъл в това, но пък да знае, че стигне ли се до "раздаване" на правда чрез съд тя ще се окаже права.
В какво намираш смисъл да живееш? В това да се вихриш в женски форум?
Много ли си тъжен, че жена ти, мрънкаща, дразнеща и тн, те е зарязала?

# 129
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
форумът е за всички. има лека насоченост към женските проблеми , но в клуба на самотния родител може да се вихрят и мъже, нали ?
никога не съм казвал, че съм тъжен поради "зарязалата" ме. напротив, радвам се като вас, зарязани от мъжете си !!!

пп. аз не те упреквам , че говориш против мъжете в твоя живот. пишеш каквото си искаш. нека и другите да го правят без надзирателен тон.

# 130
малцина биха казали обратното - че се чувстват добре. то нали за това е настъпила и раздялата - човек да се почувства  по-добре и пълноценен. много е готино да нямаш до себе си мрънкаща жена, да те обвинява във всичко и за всичко без да има никакъв повод и  смисъл в това, но пък да знае, че стигне ли се до "раздаване" на правда чрез съд тя ще се окаже права.

Това пък защо? Като е мъж не можеда изрази мнение ли? Или  само мъжете са кофти, а жените са в бяло?

# 131
еми мъжете наистина са кофти... в тема эа самотни майки сме все пак, какво очакваш да чуеш ... Sunglasses

# 132
С случая Бонго може да има само моите адмирации, защото и той като нас е самотен родител. Да отглеждаш дете, дори и това ти стига да изпитваш уважение.

# 133
Бонго е като всички нас и отглежда сам детето си.Разбира се ,че изразява мнение от мъжка гледна точка ,защото е мъж.
По скоро не допускайте да обиждате и квалифицирате бившите си.Това е грозно и ненужно.
Мъжете също могат да отглеждат деца.Вашите бивши също.С всичките си кусури ще отгледат децата ,ако им ги дадете.Моя също.Не съм чула баща да е затрил детето си ,защото го отглежда сам.Ама за майки убили децата си....И такива дето ги изоставят...И такива дето не полагат грижи и ги гледат баби и дядовци...Хора всякакви.
Не се карайте и не се обиждайте.Хубаво е да си сам ,защото прди това си бил с неподходящ човек.Но пък е незаменимо да имаш човек до себе си да ти помага а детето да има и майка ,и баща.
Хората са ангели с по едно крило.За да полетят трябва да намерят друг човек и да станат едно.

# 134
Едно дете винаги си има майка и баща, независимо от това дали са разведени.На бащата се определя режим на виждания с детето и от самият баща зависи дали ще иска да вземе детето си по време на зимната, пролетната или лятната ваканция.Днес е и делото за заместващо съгласие.Ще ходим в съда аз, майка ми и детето.Защото бащата е глупав и не е бил в час,по правата на децата.Незнае,че детето има право.Нека си научи житейския урок-Да не казва на детето си-Не! Защото изходът е ясен-съдът ще каже Да.Исках да му спестя много разходи ако се бяхме разбрали цивилизовано,ала не разбира само от съд.И сега съответно ще трябва да плаща разноските по делото.Аз съм платила 300 лв на адвоката си хонорар.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 06:25 от charlie

Общи условия

Активация на акаунт