Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 9

• 29 488
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Кажете ми когато децата ви започнаха сериозно да усещат неглижиране от страна на другия родител с какви думи им помогнахте да се справят. Не съм сигурна дали намирам достатъчно подходящи думи, за да притъпя болката. Той ги отсвирва с лека ръка директно или пък ги мотае с "не знам, ще видим".
Много ми е тъжно, че те страдат. Него не го закачам за нищо, нищо, че закъснява с издръжката вече седмица. Нищо, че още не е предприел стъпка дори да разделим къщата и колите.
Имах проблеми със сина ми, беше му здраво промит мозъка. Сега за него е най-трудно, защото най-тежко приема факта, че баща му е на път съвсем да го забрави.
Споделям, но не ми олеква.

# 136
  • София
еми мъжете наистина са кофти... в тема эа самотни майки сме все пак, какво очакваш да чуеш ... Sunglasses

Темата НЕ Е за самотни майки, а за РОДИТЕЛИ. Никъде в темата не е опоменато дали е за майки или бащи. В нея пишат представители и на двата пола, защото всеки от двата пола може да отглежда децата сам. Simple Smile
Оделно, че мъжете, които са били наранени от жените си също могат да твърдят , че жените са кофти. А истината е, че и между жените, и между мъжете има кофти хора. Моят личен опит с мъжете също е негативен, но знам, че има много свестни мъже. Просто аз не съм случила на такъв.

Кажете ми когато децата ви започнаха сериозно да усещат неглижиране от страна на другия родител с какви думи им помогнахте да се справят.

Ева, при нас не става дума точно за неглижиране, така че едва ли ще ти бъда полезна, но ще споделя как процедирам. БНД е на моменти и понякога не се сеща за детето дълго време. Тогава обяснявам на малката, че баща й много я обича, но също като мама трябва да ходи на работа. И защото не живее при нас, а далеч, не винаги може да идва когато му се поиска. Ако малечка много се е натъжила, звъня по телефона и му казвам, че тя е разстроена. Настоявам да направим видео-разговор, за да го види тя , макар и за минутка. Не ми е отказвал до сега. И после се сеща, че има дете и започва пак да я търси. Също така двамата си имат нещо като традиция да си изпращат във вайбър емоджита. Давам й моя телефон и тя му праща емоджи, а той й отговаря с друго емоджи. Естествено преди това съм му казала, че емоджитата са от нея, за да не си помисли, че някое сърчице е мое. Laughing

# 137
Моето дете сякаш не страда от липсата на баща си.Той идва и го вижда ,когато поиска.Т.е. половин час до час и половина през 10 -15 дена.Лятото и толкова няма.Май от миналото или по-миналото  лято не го е вземал.Не помня точно.Не правя драма и не отварям дума за това ,че баща му не идва или не го взема.Може би моето безразличие към баща му се е прехвърлило и върху детето.Някак минават дни без да споменем или да се сетим за баща му.Иначе ,когато стане дума за родители разказва за баща си.Но съвсем спокойно без негативни емоции.

# 138
  • shumen
Моето страда и разбирам като вземе да ме пита тате кога ще дойде?Опитвам се да му казвам,че когато иска може да му се обади,но то самото не иска,защото и баща му също не иска.
Лятото пък не гоб беше вземал никога,но миналата година реши,че е голям вече и може да го вземе за няколко дни,но не успя.Върна ми го още същата вечер,защото уж детето плачело за мен и не можал да го убеди да остане.

# 139
Вчера ми беше делото за заместващо съгласие и съдийката каза,че може да е до навършване на пълнолетие на детето.Беше голям цирк обаче.Аз бях с адвокат,а той без и се опитваше самият той да се защити,ала не успя.Хванаха го в лъжа.Ние с адвоката ми бяхме пуснали исковата молба на 26 март,а той пред съдийката донесе нотариално за срок от 3 години.И с дата 2 април т.е след завеждане на делото.Адвокатът възрази да не се приема.После той взе да се оправдава,че аз не съм му предоставила данни от личната си карта.А той веднъж е издавал пълномощно преди.В това което беше донесъл беше с новите данни от личната карта.Намерили са ги в системата.Взе да се обяснява на съдийката,че са ги намерили по някакъв начин.Искаха и детето ни да бъде изслушано.Той взе да казва на съдийката ама как така и детето ми ще се слуша в залата.Има право,защото е на 10.Майка ми и тя беше изслушана, защото имаме роднини извън страната.Той взе да пита защо той не знаел за нашите роднини и защо като сме ходили в Гърция не сме отсядали при тях.Майка ми каза, защото къщата на о-в Тасос не е била построена тогава.А ние с автобус ходихме на почивка тогава.Всичко беше в наша полза,но успя много да ядоса съдийката.Казахме също,че от ноември 2017 до февруари 2019 не е идвал да види детето си.Той взе да казва,че това нямало значение.Но има, защото се противопоставя на детето си.И от днес ще действаме с адвоката за развод по исков ред.И всичко да приключи....Голямо викане от негова страна беше.И много грозно.Изложи се и го видяха колко струва.И той трябва да плаща разноските по делото.Много много нагъл и нахален и викаше в залата....

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 05:16 от charlie

# 140
Това с отсъстващия баща и на мен ми е болна тема . Нямам съвет ще следя и аз за отговори . Моите деца не искат да говорят за него изобщо ,направо са го отписали . Аз понякога подхващам разговор ,но те не искат да споделят нищо и се притеснявам . Когато разказват за семейството си нещо в училище ( често пишат есета ) никога не го споменават .

# 141
need_to_vent децата не споменават за баща си, защото не е в живота им.Ти се грижиш за тях.Дъщеря ми и тя не го отразява в рисунките си.

# 142
Имам да черпяяя! Датата за развода вече е ясна, в края на май. Остава да се моля да дойде на делото, защото от него очаквам всичко! Този уикенд му се пада да вземе децата, но естествено малката отново не я иска, защото нямало какво да я прави! Знае, че утре чакам майстори да започват ремонта и това още повече го мотивира да ми я остави вкъщи! Аз му казах единствено, че да я взема си е негово право, но не и задължение! Аз с ремонта ще се оправя и с децата! На всички стана ясно, че той малката не я иска, но взема баткото, защото го използва за инструмент срещу мен, а и получава информация какво се случва тук! Много плоско, но факт! Аз обаче си трайкам и си гледам живота! И съм богата точно с децата си!

# 143
  • Буркина Фасо
какво ще се случи ако дойде или не  на делото ?
не е задължително присъствието му. развод ще има .

# 144
SandyS а ако не дойде на делото ви и ако е по взаимно съгласие то ще се прекрати.И ти гориш с парите, които си дала.

# 145
  • София
Този уикенд му се пада да вземе децата, но естествено малката отново не я иска, защото нямало какво да я прави!

На мен ми се сви сърцето за това детенце. Дано не се почувства зле от факта, че брат й е предпочетен пред нея. За децата причините на възрастните нямат същото значение като за нас. Могат да ги изтълкуват всякак в малките си главици. Този т.нар. баща с действиата си цели да нарани теб, но забива нож в детето си. Disappointed Imp

# 146
Sandy и моя искаше само едното дете . Такъв филм няма ,има две деца или го взема и двете или никое . Дори искаше режима да е така ,разделен за двете деца . Набързо му светна че никой съдия няма да отсъди разделен режим . Моите бяха изпратени по големи и разбираха достъчно .

# 147
Моят бивш съпруг искаше по документи да пишем, че едното дете ще живее при него - за да плаща само една издръжка.
Предстои ми много трудно решение - дали да заведа дело за къщата, в която той живее година и половина, вече с новата съпруга, и от която не ми разрешава да си взема нищо? Много ми тежи ипотеката на апартамента, който се наложи да купя, поне исках малко мебели и електроуреди да си взема, защото знам с какви усилия съм си спестила парите за тях. Ама... Не били мои, аз с моята смешна заплата не съм можела да си ги купя. А заплатата ми плюс рентата ми правят точно колкото неговата заплата, но нали да не му наранявам мъжката гордост не му заострях вниманието върху този факт. Чудя се как да постъпя. От него искам само парите, които майка ни даде, за да купим къщата. После вкарахме вътре няколко пъти по Толкова, но аз искам само парите на майка ми - защото тя си продаде единственото жилище, за да ни помогне. Сега тя живее в жилище на сестра ми, аз съм от дълго време в болнични, което ме удря по джоба, а апартаментът, който купих за нея, още не е готов - не ми стигат парите за някои базови неща. Заклех ѝ се, че ѝ предстои само още едно местене - когато се пренесе в нашия дом и вече никой, ама никой няма да я изгони. Тя живееше с нас, на първия етаж в двуетажната ни къща. И заедно с мен и децата се оказа бездомна. Много ме боли, че ѝ го причиних. Трябва да се реванширам. От друга страна моят нов мъж е заможен и иска да помогне, но аз инатливо отказвам - не желая да се чувствам задължена. Искам да постигна нещо сама. Искам ако някога се наложи да живея и аз там с децата, да знам, че всичко там си е наше. Че не дължа нищо никому. Земята ще издрапам, но ще го направя.

# 148
Хем искаш и едното и другото. Не може хем душата в рая...... Нали. Взимай парите на новият ти мъж и направи това което си обещала на майка си. Като междувременно се опитай да се разбереш с бившият ти. Ако не отбира, тогава си прецени възможностите за дело. Имаш ли шанс- действай

# 149
  • shumen
Ева,Сигма е права.Аз,ако бях на теб щях да направя както е казала точно тя.
Нашия БНД пак забрави,че има дете.От месец пак не се е обаждал.

Общи условия

Активация на акаунт