Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 9

• 29 490
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря ви, момичета. Но няма да приема пари от новия си мъж. Ще се справя сама.
Относно бившия ще се консултирам с адвокат.

# 151
Забравят,че имат деца, защото не ги обичат.Нашият бави издръжката.Ще водя изпълнително дело от заплатата да му се удържат.Можело да стане.Адвоката така ми каза.Това е най-сигурният начин.

# 152
  • София
Ева, разбирам те! На твое място и аз не бих взела от новия си мъж. Не е просто инатлива гордост. Според мен е редно да бъде така. Дай боже винаги да сте заедно и в добри отношения, но ако се разделите, после ще ти е още по-гадно, че живееш на място, за което той е помогнал. А и едно е да помага с пари за ежедневни нужди, друго е да покрие разходи за облагородяване на жилище, в което няма да живее. Колкото и да е заможен, парите са си негови.
Бих завела дело на твое място.  Онзи да не се прави на ударен. Не знам как не му е неудобно да живее в онази къща, която е купена с пари от жилището на бившата му тъща. Паразит. Дори и да ти е малка заплатата, отделяла си от нея. Това не е довод да не ти дава нищо. Плаче си за дело този. Angry

# 153
  • shumen
Чарли,да има такава възможност.На нашия точно така му я удържат иначе и стотинка няма да видя със сигурност.

# 154
Danaeka и аз сега водя такова дело да му се удържат от заплатата парите.Досега ги плащаше по epay,но този месец се прави на ударен и нищо не е внесъл.А работи.Но май е решил, издръжка да не плаща.

# 155
Този уикенд му се пада да вземе децата, но естествено малката отново не я иска, защото нямало какво да я прави!

На мен ми се сви сърцето за това детенце. Дано не се почувства зле от факта, че брат й е предпочетен пред нея. За децата причините на възрастните нямат същото значение като за нас. Могат да ги изтълкуват всякак в малките си главици. Този т.нар. баща с действиата си цели да нарани теб, но забива нож в детето си. Disappointed Imp

На мен също много ми е мъчно! Това дете е толкова малко, а и идея няма колко много понася без да знае! Не искам да дели децата, душата ми се пука как може да не искаш едно малко човече, което носи твоята кръв! Та аз обичам всички 25 деца на работа, гледам си ги като бебета и умът ми не побира що за изрод трябва да си на своето да не трепериш!

# 156
  • София
Санди, бившият взима и двете деца, но малката стои при баба си, докато с големия ходят насам-натам. За малката не знам това как оказва влияние, но големият много се настройва против сестра си. А след това и срещу мен, защото аз не ги деля. Просто нямам възможност, никой не ми помага и съм постоянно с тях. Съответно идват разни грозни реплики от баткото...
Опитах се да му го обясня и не разбира, и не разбира...

# 157
Аз също не ги деля и каквото има за единия, такова е и за другия. Дреха, ако харесам на малката, задължително купувам нещо и за него и им ги подарявам вечерта. Да усещат заедност, да не усещат делене. Когато давам пари на сина ми да си вземе нещо от магазина, винаги напомням, че трябва да купи и на сестра си. Прибирам ги от ясла и училище заедно, извеждам ги заедно, дори при родителите ми ходят заедно. Искам да се усещат като едно цяло така както аз имам връзка с брат си! Искам след време да си бъдат опора, когато аз вече ще си слагам зъбките в чаша. Но сега чувам думи от рода на " тая сестра ми за какво се роди! Всичко обърка вкъщи чак и мебели местихме заради нея! Само ме дразни!" Но при тати той е всичко, той е царя, нищо че го храни с кроасани! Понякога забравя и да го нахрани даже....ама нищо де, важното е, че успява да дели децата! Момчето по забавления с тати цял уикенд пък шушонка при мама. После в неделя си го посрещам със специална вечеря и за мен наистина е празник, че той се прибира и отново сме си тримата!

# 158
Санди насила хубост не става.Даже по -зле става.Колкото повече го натискаш толкова повече ще се дърпа.Това ,че ще излезеш с момчето си някъде ,а малката ще оставиш на вашите не значи ,че не я обичате.Всяко дете си иска лично внимание.Изобщо не са длъжни да вървят ,като скачени съдове ,защото са брат и сестра.
По разказа ти съдя ,че детето ти иска внимание и лично отношение повече от храна.Опитай се да му отделяш внимание само на него .Без сестра му.
Аз също не се разбирах със сестра ми.Коренно различни сме.И сега се нямаме.Не се чуваме с месеци.Но ако и звънна и кажа дай ми ...,ела че съм болна ,ще дойде на момента нищо че е на 350 км от мен.Това ми е достатъчно.Аз също ще го направя за нея.
Така ,че обърни внимание на това дете което има нужда.

# 159
Санди насила хубост не става.Даже по -зле става.Колкото повече го натискаш толкова повече ще се дърпа.Това ,че ще излезеш с момчето си някъде ,а малката ще оставиш на вашите не значи ,че не я обичате.Всяко дете си иска лично внимание.Изобщо не са длъжни да вървят ,като скачени съдове ,защото са брат и сестра.
По разказа ти съдя ,че детето ти иска внимание и лично отношение повече от храна.Опитай се да му отделяш внимание само на него .Без сестра му.
Аз също не се разбирах със сестра ми.Коренно различни сме.И сега се нямаме.Не се чуваме с месеци.Но ако и звънна и кажа дай ми ...,ела че съм болна ,ще дойде на момента нищо че е на 350 км от мен.Това ми е достатъчно.Аз също ще го направя за нея.
Така ,че обърни внимание на това дете което има нужда.

По принцип трудно мога да остана само с него, тъй като нашите не ги вземат често, особено малката, понеже е малък бяс. Разбира се, когато евентуално успея да изпрося час- два, го водя на кино или правим нещо, което той иска. Но наистина няма как да не сме тримата заедно почти постоянно, защото къде да я пратя дребната.... Иначе като заспи, с него заедно правим кексове, фигури от солено тесто.... всичко, което му е интересно, но времето ни е скъсено! Разбира се, че гледам и той да е с неговите си занимания, понеже е по-голям. Може би в стремежа си да изтъкна незаинтересованост към малката от страна на бащата, не се изказах правилно.

# 160
Разбирам ,защото и аз няма на кого да оставя детето.И прекарвам с него малко време.След училище помагам с уроците и то става късно.Пък и той става на 10 години след 20 дена и си има свои приятели и интереси.И двамата прекарваме все по-малко време заедно.
А дали става да дадеш на бащата само малката ,а баткото да остане при теб.
Така може би ще се сближат повече и ще разбере ,че не чак такава мъка да се грижиш за двегодишно дете.Или и така не я иска.
Много кофти ситуация.

# 161
  • shumen
И ние сме така.Нашите много помагат,но като няма кой да го гледа е навсякъде с мен.Дори сега скоро бях на родителска среща в едно от училищата,че нали на есен ще е първи клас и нямаше кой и беше с мен.

# 162
Моите са навсякъде с мен ,и те и аз сме свикнали . Те в спешното с мен влизаха ,вие за родителски срещи се притеснявайте .
Непрекъснато са с мен ,но не им купувам винаги и на двамата неща ,защото са различни деца с различни интереси и потребности . Като почнат "защо на него ,а на мен не " . Веднага казвам:  ок, тогава еднакво за двамата ,ти тръгваш на неговите класове ,имаш точно толкова чифта дрехи колкото и той , ядеш ххх всеки ден на закуска защото той това яде, и .... Много бързо им минава Simple Smile . Напомням че са различни  хора с различни нужди, интереси и желания и е нормално да ги третирам различно ,но не защото обичам единия повече .

# 163
Разбирам ,защото и аз няма на кого да оставя детето.И прекарвам с него малко време.След училище помагам с уроците и то става късно.Пък и той става на 10 години след 20 дена и си има свои приятели и интереси.И двамата прекарваме все по-малко време заедно.
А дали става да дадеш на бащата само малката ,а баткото да остане при теб.
Така може би ще се сближат повече и ще разбере ,че не чак такава мъка да се грижиш за двегодишно дете.Или и така не я иска.
Много кофти ситуация.

Абсурд е да вземе само нея! Не може да я използва срещу мен и съответно не му върши работа. Ще си остане с двудневното тичане след нея, което той никак не може да издържи. Като я държи две минути и после два часа охка как всичко го заболяло. Пък и тя не може да лежи цял ден на дивана и да гледа телевизия! Нито може да я приспива, забравя да я храни... изобщо пълен потрес! Та затова не се и натискам да я взема. Просто ми е болно, че тя е като излишна вещ за него и като отритната!

# 164
Ох ,Санди чета те ,ама хем ми е тъжно ,хем ме хваща смях на бившия ти.Извинявай.
То както го написа аз не бих се натискала да му дам детето.Но пък познавам доста семейства в брак чиито мъже са така.Така ,че не го мисли толкова.
Не мисля ,че на малката ще и липсва баща и.
Моето момче някак спокойно прие нещата.Но от децата  с които контактува има деца с разведени родители ,има деца чиито бащи работят в чужбина и такива които са шофьори на дълги курсове (3-4 месеца ).И някак приема ,че е нормално бащата да го няма.Не се чувства различен.Аз също не отразявам и не приказвам (лошо )за баща му  и тази част с липсващия баща не се отразява на живота му.
Мисля ,че и при твоето момиченце ще е така.Няма да влага тази емоция ,която влагаш ти.
Усмихни се и се радвай ,че детето (децата ) ти имат теб.

Общи условия

Активация на акаунт