Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 9

• 29 473
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
  • Буркина Фасо
А може би в някои случаи тя не му е дала възможност? Понеже "си е имала причини"? Wink
това не може да го направи тя.  Laughing

# 106
  • София
Тук нали в момента се дискутира конкретно абдикирал осеменител? Или съм в грешка?
За случаи иначе, на общо основание, можем да си говорим много.

# 107
Аз смятам, че щом един баща изначално доброволно се е отказал от грижите за детето си, не го е потърсил, когато е било времето, не е проявил грижа и внимание към майката, не следва да има и право на претенции, които са му хрумнали ей, тъй!
Мисля ,че това са водещите доводи да не дават право на биологичния баща да иска припознаване след време.
В нейния случай бащата има доста опции да припознае детето.Остава и варианта да роди без той да разбере и да го припознае друг мъж.В друг град или да се крие....Ама на мен такива схеми са ми сложни и абсурдни направо.То пак няма гаранция , че ще успее.Пък после ,че ще я преследва и ще има латино сериали още по -зле ми става.

п.п.По лесно ми се вижда да го убия и да го заровя някъде.Знам ли ?

# 108
  • Буркина Фасо
Остава и варианта да роди без той да разбере и да го припознае друг мъж.В друг град или да се крие....Ама на мен такива схеми са ми сложни и абсурдни направо.

пак опираме до посоченото от Магдена
А може би в някои случаи тя не му е дала възможност? Понеже "си е имала причини"? Wink

# 109
Аз казвам ,какво мисля по зададения въпрос.Т.е. предлагам , какво да направи за да стане „на нейната”.Изобщо не твърдя ,че е права или постъпва правилно ,ако използва съветите ми.
То първо детето не е родено още.После никой не знае бащата ,като (ако ) го припознае дали няма да му трепне нещо и да го гледа , плаща и т.н.Пък и да е припознато ,като не се интересува и не плаща издръжка може да го лиши от родителски права.
Обаче ми остава въпроса ...ако бащата иска да се грижи за детето ,плаща издръжка , заживее в БГ или иска да отидат при него...дали майката ще иска той да го припознае.Или тя е решила ,че не иска този мъж в живота си и прави така ,че да не се вижда и с детето си ? Може да има и друг мъж в живота и.
Та пак да кажа тя пита ние казваме .

# 110
Здравейте! Писах тук преди известно време и ми помогнахте много със съвети.Ние с детето се изнесохме на квартира и засега се оправяме.Реших да не разчитам на уговорки и да подам иск за родителски права.Проблема ми сега е,че хазяина ми живее в София,възрастен е и ще идва в Бургас лятото и тогава ще мога да си сменя адреса.Другият вариант е с декларация пред нотариус,ама той няма да се занимава.И сега се замислих,че ние се водим на един адрес все още всички и все едно не сме разделени.Това предполагам ще е проблем.

# 111
Здравейте, и аз съм в клуба вече. Живеем  разделени година и половина вече още не сме разведени, надявам се скоро обаче.

# 112
  • shumen
Бебе,добре дошла.

# 113
  • sf
За еднаквите адреси- не мисля, че е проблем. Ние все още се водим на един и същи адрес, а сме разведени. Дори периодично делим един апартамент.

# 114
Имам да черпяяя! Stuck Out Tongue Winking Eye Разписа ми споразумението и от днес документите вече са в съда! Чакам дата на събитието! Отделно се захванах с добър ремонт и вече ми се носи слава, че ми го плаща любовникът! Joy
Обаче имам въпрос. Напоследък се чудя изрод ли съм или ненормална.... Нормално ли е да ми е добре сама с децата, да не ми е тъпо и гадно? Да не ми е трудно и да се чувствам добре? Питам се, защото който чуе, че сме се разделили и започва да ме оплаква... само дето свещи не ми палят! Joy И им казвам, че ми е перфектно, а те не ми вярват! Аз ли не съм у ред? Joy

# 115
  • София
SandyS, честито! Simple Smile
Съвсем нормална си си. Аз също се чувствам най-добре с детето. В една друга тема преди време ме оплюха като споделих, че не ми се ходи по партита, ресторанти и почивки без детето. Била съм вторачена в дъщеря си. Ами не е така. Просто сме различен тип хора. Има хора, които биха дали мило и драго за купони и почивки и при всяка удобна ситуация пласират детето на баби и бавачки. Аз обаче не съм от тях и изпитвам удоволствие да изкарвам всяка свободна минута с детето. Най-естественото нещо ми е да посрещна например Нова година вкъщи с дъщеря ми вместо да я оставя при родителите ми (имам възможност) и да празнувам някъде другаде. То просто не е празник без нея.

# 116
На мен ми наближава датата на делото за ЗАместващо съгласие другата седмица във вторник.И детето и то ще присъства на делото.Исках всичко да мине по нормален човешки начин,но той все казваше Не не не няма да дам съгласие за детето да пътува извън страната.И не та не.Е аз обаче проучих нещата в нашият случай и съдът може да даде заместващо съгласие, защото имаме и основателни причини за това.Имаме роднини извън страната.Не че ще тръгнем на почивки веднага,но поне да има когато ни се налага да можем да посетим близките си извън страната.Не съм женена за чужденец,а съм в брак с бащата на детето си още и с фактическа раздяла от години и той няма право да отказва това право на детето си.Децата имат права!И в съда тяхното мнение е важно!Няма ли право едно дете да се види с братовчедите си?А бащата,че е глупав глупав е и ще си плати за тази глупост.

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 20:47 от charlie

# 117
  • Буркина Фасо
На мен ми наближава датата на делото за ЗАместващо съгласие другата седмица във вторник.И детето и то ще присъства на делото.
кой е казал, че детето ще присъства на делото? това се решава на момента от съдията - ще го допусне ли или не ? може и да съм в грешка.
Исках всичко да мине по нормален човешки начин,но той все казваше Не не не няма да дам съгласие за детето да пътува извън страната.И не та не.Е аз обаче проучих нещата в нашият случай и съдът може да даде заместващо съгласие, защото имаме и основателни причини за това.Имаме роднини извън страната.
роднините каква роля играят в делото ?  newsm78
има вариант ти да си омъжена/женена за чужденец, да живееш в чужбина и пак да не се получи заместващото съгласие.
ти ще го получиш, но това не е правило.

# 118
И аз се чувствах чудесно след раздялата! Познатите ми ме ожалваха, че трудно ще се справям сама, а то се оказа дори по-лесно, отколкото преди! Грижите ми намаляха наполовина, тогава осъзнах, че съм имала три деца и най-голямото бебе е бил съпругът ми. Отделно от това като се успокоих и вече никакви домакински и родителски грижи не ми тежаха, напротив. Излизахме с децата и ми беше приятно с тях както никога преди, когато бях нещастна и всичко ми тежеше. Ех, славни времена бяха. Опознавахме новия квартал, те си пренареждаха нещата по стаите и си усвояваха новото пространство. Да, беше им трудно, но след първия месец не само, че свикнаха, а и взеха да се наслаждават на спокойствието.

# 119
И аз се чувствах чудесно след раздялата! Познатите ми ме ожалваха, че трудно ще се справям сама, а то се оказа дори по-лесно, отколкото преди! Грижите ми намаляха наполовина, тогава осъзнах, че съм имала три деца и най-голямото бебе е бил съпругът ми. Отделно от това като се успокоих и вече никакви домакински и родителски грижи не ми тежаха, напротив. Излизахме с децата и ми беше приятно с тях както никога преди, когато бях нещастна и всичко ми тежеше. Ех, славни времена бяха. Опознавахме новия квартал, те си пренареждаха нещата по стаите и си усвояваха новото пространство. Да, беше им трудно, но след първия месец не само, че свикнаха, а и взеха да се наслаждават на спокойствието.

Това сякаш аз го написах! Абсолютно същото се случва и с мен та чак ми се вижда нереално! Затова си помислих да не би да съм с разпоени жици вече.... хахахахаха

Общи условия

Активация на акаунт