Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 9

• 29 499
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
Ооо, пораснахте и вие- първи клас.
Да напомня, ако не си подала за еднократната за първолак.

# 181
  • shumen
Дари,не съм подавала все оше нищо.Те на всички ли я дават или само на тези,който вземат детски?Аз детски не вземам и не знам дали ще взема и нея.
Това моето уж ученик ще е на есен,а от ден на ден все по диво става.

# 182
Да, като при детските е условието за доходи.
Тъпо е така да се делят децата с тия детски, ама...

# 183
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
СандиС аз плащам 1 лв за половин ден на занималня.Отделно му давам около 3-4 лв. да си купи закуска (ако не съм сложила ) и нещо друго.Ходи от 8 - 12 ч.Пишат около страничка по основните предмети ,рисуват ,играят в градинките ,ходят на екскурзия ,има библиотека, слушат оркестъра ,който е към читалището ,когато имат репетиция.Общо взето е това.Децата са от първи до четвърти клас.
На работа мога да го вземам ,но не всеки ден.Дори по -скоро рядко.Той не седи в офиса ,а иска в халетата или на вън.Опасно е.Движат се 2-3 мотокара ,камиони ,мултилифтове,прицепи ,машините работят и си е опасно. Все трябва да се оглеждат за него ,като знаят ,че е с мен.
Дари през детето прати подарък.То е ясно ,че детето не го е купило само.

на мен хич не ми е приятно друг да ми носи подарък от някой. не е куриер.

пп. утре пуснете едно гласче за мен.  hahaha

# 184
Дани на Гривица е в читалището занималнята.На страничката на занималнията беше писала,че местата са заети.

Скрит текст:
СандиС аз плащам 1 лв за половин ден на занималня.Отделно му давам около 3-4 лв. да си купи закуска (ако не съм сложила ) и нещо друго.Ходи от 8 - 12 ч.Пишат около страничка по основните предмети ,рисуват ,играят в градинките ,ходят на екскурзия ,има библиотека, слушат оркестъра ,който е към читалището ,когато имат репетиция.Общо взето е това.Децата са от първи до четвърти клас.
На работа мога да го вземам ,но не всеки ден.Дори по -скоро рядко.Той не седи в офиса ,а иска в халетата или на вън.Опасно е.Движат се 2-3 мотокара ,камиони ,мултилифтове,прицепи ,машините работят и си е опасно. Все трябва да се оглеждат за него ,като знаят ,че е с мен.
Дари през детето прати подарък.То е ясно ,че детето не го е купило само.

на мен хич не ми е приятно друг да ми носи подарък от някой. не е куриер.

пп. утре пуснете едно гласче за мен.  hahaha

То не е по любов ,а от любезност.Тъй ,че се брои.В смисъл ,че подаръка е от детето ,ама не точно.

# 185
  • shumen
Деси,коя е страничката на занималнята?Аз го записах в тази зад хотел Шумен.Мен лично там ми харесва,че ги подготвят за училище по малките,а по големите да не забравят наученото през учебната година.

# 186
Лятно игрознание-Шумен
Така се казва.Снимката е с едни ръчички нацапани с боички.
Тука не ги подготвят реално.Копирала им е задачи.Правят диктовки....ей такива неща.

# 187
  • shumen
Деси,благодаря.Ше погледна,но мен така или иначе до обяд не ми отърва.В тази зад хотела като ходих да питам жената ми каза,че до обяд ги занимават до към 10,после ги изкарват до обяд,обядват и след обяд задължително имат един учебен час четене по големите,а малките,ако имат желание се учат да четат,а ако не някой доброволец им чете.Също и по екскурзии ги водят и имат футбол,който иска.
Аз да Ви питам на допълнителни занимания водите ли ги?Моя сега се е навил на кикбокс и тенис на маса да ходи и от 01.06.ще пробваме да видим дали ще му хареса.

# 188
  • София
Дари, аз не бих им купуваш подарък за бебе. Недай Боже да ми се налага да мисля за това. Толкова ги мразя и двамата, че не намирам думи... Но, всеки с отношенията си. Ако така го чувстваш, купи подарък.
Лятото ще са с мен 1 месец, с баща си 1 месец. Остава да избутаме юни, но големият си стои сам, а малката ще е на ясла.

# 189
За допълнителните заминания да си кажа . От години ходят ,но всяко нещо за по 1-2 сезона и им омръзва и искат друго. Малкия преди  месец смени желанията пак и сега сме на нов клас. Каката за съжаление спря преди около година и не мога да я накарам на нищо да ходи, вече се примирих .
На мен ми се иска да имат по едно занимание( и повъзможност да е свързано с физическа активност ). Моя съвет е ако може да си го позволиш ,го запиши детето.

# 190
Мразиш бащата. Когато е брат или сестра на твоите деца, какво да му мразиш? Слава богу не чувствам нищо към никой и ми е все тая. Дъщеря ми е щастлива че има друго дете около нея. А аз съм щастлива като тя е добре.

# 191
И аз съм „за” заниманията , коита са свързани с физическа активност.

На мен ми е безразличен бившия.Все ми е тая къде ходи с кого ходи ,колко харчи ,колко печели и т.н. Като не ми прави проблеми е о.к. всичко.Не искам нищо от него.

# 192
  • София
Здравейте момичета,

На малката тази година и е последна на градина и от догодина есента на училище. От сега го мисля как ще успявям да се справям с прибирането и. За сега ми е лесно, че е на детска и има сборни и може да ходи ама след това като почне училище не знам....
При мен мина делото. Другата седмица ще си взимам решението от съда и вече ще чакам всеки месец издръжката от него.
Иначе детето си е изцяло при мен. С баща си се чува само по телефона......

# 193
  • София
И мен са ме налегнали мисли за следващото лято. Тази година е на детска градина и ще посещава сборни групи, но от септември е последна група и догодина ... не знам. Всичко е свързано с пари, а аз ги нямам. Иска ми се да бъда оптимист и да смятам, че догодин авъзможностите ми ще са по-добри, но истината е, че нямам база, на която да стъпя с подобни оптимистични мисли. Да са ми живи и здрави родителите. Много помагат. И сега те я гледат когато съм на работа, а тя не е на градина. Но ми е много неприятно, че ги ангажирам с тази дейност, вместо да си почиват на стари години.
В началото на юни за една седмица съм я записала на спортна академия от детската градина. Ще ги водят и връщат с автобус всеки ден. Това ще й е първата организирана спортна активност и силно се надявам да й допадне. Искам да я запиша на спорт от есента, макар и това да е разход, който не знам как ще организирам, но много държа на физическата активност на детето (умствената й я осигуряваме вкъщи ).

# 194
  • shumen
Алекс,Панди и аз го мислех как ще е лятото,но намерих една лятна занималня за по 7 лева на ден,без обяда,а с него ще е към 10 и го записах.Нашите също помагат,но не се наемат да го гледат по цял ден лятото,а и имаме стара баба,която не могат да оставят почти сама,а Дени там не стои повече от половин-един час като отиде.
Алекс,Дени ще го запиша и на занималня и ще е цял ден пак,защото едно,че у дома не слуша нашите и няма да пише нищо съм сигурна 100 процента,а и аз съм на смени и няма да имам време да се занимавам много с него особено като съм 2 смяна.
Панди,дано и допадне.Аз ще го заведа да пробва и двете,който иска,а ако му хареса и го запиша ще е плащам от парите от издръжката.От тях и малко от мен и занималнята ще плащам лятото двата месеца,защото те Юни сборна група ще си имат.
Алекс,и при мен е така.Все е при мен.Баща му не беше се сещал,че има дете пак два-три месеца,но онзи ден се обади,че днеска ще дойде и дойде и цял ден са навънка.

Общи условия

Активация на акаунт