Витамин В12 -тема 5

• 49 371
  • 782
  •   1
Отговори
# 225
Е защо да не може нали идеята е да се качи нивото.
+1
А и аз вече ти отговорих по-горе.

# 226
Фолат на Солгар разтваря ли се в вода при прием?

# 227
Здравейте, пуснах си изследвания на В12 и резултът е следния:
Витамин В12 ( Vit. B12 ) 201.80 pmol/l реф. граници 140.00 - 490.00
Какво мислите, дали всичко е наред?
Като гледам стойностите в темата, имам лек дефицит, а моят док. каза че щом били в границите нямало проблем. В чудене съм.

# 228
Като гледам стойностите в темата, имам лек дефицит, а моят док. каза че щом били в границите нямало проблем. В чудене съм.

272 pg/ml е умерен дефицит, не е лек. Според мен ви трябва прием, но вие си решавате Peace

# 229

272 pg/ml е умерен дефицит, не е лек. Според мен ви трябва прием, но вие си решавате Peace

Благодаря за мнението. Ще си взема днес, но дали можете да ми препоръчате какъв да си взема и по колко да пия?
Има много видове на пазара, а и имам генетична невъзможност да преработвам фолиевата киселина и трябва да приемам мета.

# 230
Здравейте, мисля да изследвам В12, но пия комбинирани витамини за бременни, в които го има. Пила съм няколко дни от тях, проблем ли е ако си пусна изследването?

# 231
Защо трябва да се чака 20 дена след като си минал инжекции и подезични, за да тестваш реалните нива на витамин B12? Тия 20 дена няма ли да спадне прекалено много, като не взимаш нищо?

# 232
Здравейте, мисля да изследвам В12, но пия комбинирани витамини за бременни, в които го има. Пила съм няколко дни от тях, проблем ли е ако си пусна изследването?
трябва да изчакате поне 10 дни след последния прием, за да е реално изследването, иначе ще излезнат по-високи стойностите отколкото в действителност са.

# 233
Защо трябва да се чака 20 дена след като си минал инжекции и подезични, за да тестваш реалните нива на витамин B12? Тия 20 дена няма ли да спадне прекалено много, като не взимаш нищо?

Нали целта е да се види какво е същинското ниво в организма, през другото време все още ще бъдат отчетени добавките. Някои лекари препоръчват даже месец изчакване, но минимума е 14 дни.

И какво значи да спадне прекалено....да няма цял живот на добавки да стои човек?!? И не, за такова време не може драстично да спаднат нивата.

irena.t избери си метил или хидроксиколбамин, има подезични, спрейове, капки за нос...обсъждани са почти на всяка страница в темата.

# 234
Здравейте, съвсем нова съм във форума, но имам нужда от помощ. Дъщеря ми е на 5 месеца и пуснахме изследвания с венозна кръв, а аз настоях да изследваме и б12, въпреки че не съм забелязала симптоми на дефицит, но знаех, че е важно. Самата аз не съм се изследвала по време на бременността. Резултата й е 158 от долна граница 200. Детето ми все още не е захранено, това ни предстои на този етап. Педиатърката ми каза засега да не даваме нищо допълнително и че е добре.Какво мислите, да търся и другия мнения от лекари или да я следя за симптоми и тогава да потърся други лекари?

# 235
Аз бих се консултирала с др Кадъм, в Малчовците преглежда и по касата. Според мен тя е с най добра преценка. Чакам моето бебе да стане на 5 6 месеца и ще му пусна и със сигурност ще идем, аз самата бях с дефицит и пак накрая го разбрах. Беше ми 180 при граница май 260 и АГ ми каза ако искаш пий не е много нисък, после започнах да се интересувам и съжалих много, че още в началото не го изследвах, хем с съм с MTFFR

# 236
Здравейте, съвсем нова съм във форума, но имам нужда от помощ. Дъщеря ми е на 5 месеца и пуснахме изследвания с венозна кръв, а аз настоях да изследваме и б12, въпреки че не съм забелязала симптоми на дефицит, но знаех, че е важно. Самата аз не съм се изследвала по време на бременността. Резултата й е 158 от долна граница 200. Детето ми все още не е захранено, това ни предстои на този етап. Педиатърката ми каза засега да не даваме нищо допълнително и че е добре.Какво мислите, да търся и другия мнения от лекари или да я следя за симптоми и тогава да потърся други лекари?

Свържете се с др. Кадъм , аз лично не бих чакала да видя симптоми  Rolling Eyes . Нивото на В12 е много важно за развитието на мозък, нервна система.

# 237
Да попитам - преди, когато четях темата, си спомням, че прочетох нещо от сорта на това да се приема магнезий и/или фолиева киселина, когато се вдигат нивата на B12 с инжекции, защото падали, когато B12 се вдига рязко.

Кое от тези двете беше, или и двете? Или се бъркам?

# 238
Желязото пада.

# 239
Благодаря за съвета да се обърнем към д-р Кадъм, ще го направим със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт