Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 6

• 45 995
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
И тук да си задам въпроса, момичета? Някой правил ли е хистеро, лапаро и биопсия на ендометрум при Карликая? Каква е цената приблизително? В кой период от цикъла правят всичко това?

# 151
    Аз само оперативна хистероскопия, около 1300 Евро беше.

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 11:21 от Анонимен

# 152
    И тук да си задам въпроса, момичета? Някой правил ли е хистеро, лапаро и биопсия на ендометрум при Карликая? Каква е цената приблизително? В кой период от цикъла правят всичко това?
    Вики, аз съм правила лапаро + хистеро при него.
    В ТР не се правят 100 безполезни биопсии като в БГ.
    Назначават се рядко, само ако док. прецени, че има нужда.
    Цените се менят, трябва да питаш Хафизе за актуална цена.
    Като са две в едно, цената е по-ниска.
    При мен беше по-специфично, затова и цената беше друга,
    но ориентировъчната е около 2600 евро.
    Има значение дали ще са диагностични, или оперативни.
    Аз я направих на 14-ия ден от МЦ, тогава док. прецени.
    Останах много доволна, всичко мина перфектно!
    Успех! Heart

# 153
    Здравей Виктория  ,много зависи от това какво ще ти правят и най -вече от другата болница да не казвам каква ,че многократно получих обиди за това  не е знае какво ще реши и на мен без биопсия ми излезна 3250 евро чиста пара без пътни и други разходи и изобщо не съм толкова доволна за това количество евро .Но питай за всяко нещо да не стане като мен .

# 154
    Здравейте момичета 🙂
    Заплануван е ЗЕТ при мен, след който ще последва трансфер най-вероятно през май месец, пациентка на др. Карликая съм. Интересува ме как протече подготовката преди трансфер при вас? На кой ден от цикъла се ходи на 1ви преглед  след това кога горе долу ви викат пак, оставате ли в Истанбул до трансфера а той няколко дни след овулацията ли се извършва? Ще съм много благодарна ако някоя от вас сподели опита си.

# 155
    Здравейте момичета 🙂
    Заплануван е ЗЕТ при мен, след който ще последва трансфер най-вероятно през май месец, пациентка на др. Карликая съм. Интересува ме как протече подготовката преди трансфер при вас? На кой ден от цикъла се ходи на 1ви преглед  след това кога горе долу ви викат пак, оставате ли в Истанбул до трансфера а той няколко дни след овулацията ли се извършва? Ще съм много благодарна ако някоя от вас сподели опита си.
    Правите ли ПИД?

# 156
    Здравейте момичета 🙂
    Правите ли ПИД?
    Не, без ПИД. Доктора прецени, че няма нужда.

# 157
    Аз щях, но изпуснахме овулацията, та нямаше пункция...
    Имах предвид трансфера да е на естествен цикъл, не пункцията. Дали се прави ембриотрансфер на естествена овулация, без прием на лекарства за подгоновка на литавица и т.н.н.

Здравей, аз бях на естествен цикъл, но в Мемориал. Следя редовно и тази тема, защото за мен е по-важна информацията която си обменяме, а не клиниката, но тук не съм чела, някой да е правил трансфер на естествен цикъл. За мен най-хубавото на естествен цикъл е, че не приемаш хормони, всичко е много елементарно и не разбирам защо не го практикуват по-често. Имах само 2-ва прегледа, един на 2-ри и един на 13-ти ден, които бяха в България, 5 дни след това беше трансфера. И тъй като овулацията настъпи по-рано, фоликула се беше спукал и не се наложи да слагам овитрел, както и не използвах прогестеронови препарати, тъй като прогестерона ми беше в норма. Та всичко при мен протече на абсолютно естествен цикъл и по-хубаво нещо от това няма.
    Мисля че, най важното трансфера да е на естествен цикъл, е да имаш спонтанна овулация всеки месец. Така че, ако това при теб е на лице, може да го обсъдиш с лекаря. Обикновено, като причина изтъкват, че те нямат контрол над цикъла и затова предпочитат да е с медикаменти. Моите 2-ва замразени трансфера в България бяха по същият начин, с естрофем и климара, дуфастон и утрогестан. Но нищо не пречи да го обсъдиш с лекаря, може и да се съгласи.

# 158
    Много вероятно е ЗЕТ на  естетвен цикъл да е за по- младите бъдещи мами .По добрият вариант е да .Но на по-възрастните риска от някоя издънка е по -голям и те залагат на изпитаното т.с да контролират нещата с лекарства  за да е ясно положението .По принцип естественото си е най -добро .

# 159
    megisch, няма как всички да са на ЕЦ, защото трябва и лигавицата да е перфектна.
    Хормоналните препарати не се приемат само за таймиране на ову.,
    а и заради лигавицата. При някои момичета, дори след прием на медикаменти,
    не може да достигне желания размер.
    mary85, всичко е строго индивидуално все пак.
    Изследваш Прогестерон и Естрадиол, като ти дойде.
    Аз ги изследвах на 2-и ден. Ако са в норма, отиваш в Истанбул на преглед.
    Може и в БГ, но аз бих отишла там, защото нямам вяра на нашите лекари,
    че и на лабораториите. Започнах подготовката на 3-и ден, защото съм с болезнен цикъл.
    По изследванията и прегледа док. преценява кога да те извика отново.
    Мен ме извика на 13-ия ден. Трансферът ми беше на 15-ия ден.
    Като отидеш, когато те извикат, пускаш отново Прогестерон и Естрадиол,
    минаваш преглед и ако всичко е наред, док. решава кога ще е трансферът.
    Обикновено до 2-3 дена, затова е добре да останеш в Истанбул.
    Същият ден ми биха Овитрел, Пролутон депо, включиха Кринион гел, аспирин и Преднол,
    Успех! Heart

# 160
    • Живее на Луната
    Момичета, колко време след пункцията обикновено ви идва цикъла? При мен вече 8 дена минаха и няма цикъл... newsm78

# 161
    Много ти благодаря sisi345 , винаги даваш точна и полезна информация🤗

# 162
    Момичета, колко време след пункцията обикновено ви идва цикъла? При мен вече 8 дена минаха и няма цикъл... newsm78
    При мен закъсня с около 15-16 дни ,даже писах на Хафизе и д-рът беше казал да пия Оргаметрил или Утрогестан,ако не ми дойде,но не се наложи,защото на следващия ден ми дойде.

# 163
    Здравей! Hug
    Рано е, на мен ми е идвало, когато трябва да ми дойде,
    нямала съм аномалии, след 14 дена обикновено,
    но знам, че е нормално, ако ти закъснее.
    Късмет! Стискам ти силно палци! Heart

# 164
    • Живее на Луната
    Благодаря, момичета. Имам 5 замразени, по-натам ще направим трансфера. Този път стимулацията ми продължи по-дълго 18 дена, но се радвам на резултата за сега. В Истанбул беше супер, клиниката също е страхотна. Успех на всички, стискам ви палци  Hug

Между другото координаторките са вече 3  - два броя Хафизе и една Нигер Simple Smile Всички са много мили и отзивчиви. Сестрата която говори български също е там, мисля че Хюсние се казваше, беше при мен по време на пункцията.

Отседханме в един чисто нов хотел малко по-нагоре по уличката. TZL Suites, малко по-скъп но има апартаменти с кухня и хол, ние бяхме голяма делегация (+дете и баба) и ни дойде много добре. Пишете ако имате въпроси ще дам координати.

Общи условия

Активация на акаунт