С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 191
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
  • София
О да, темата е доказала, че и нормалните свекърви се бъгват при появата на внуче. Те са главната баба и точка. Няма снаха, способна да отгледа безценното внуче и то е повече тяхно отколкото на другите баба и дядо. Нямам обяснение защо така се получава

Темата нищо такова не е доказала, но пък ти нали си широк специалист в тясна област, щом го постанови, значи е вярно.
На пръсти се броят случаите, а "главната баба" е само една за всичките теми досега.
За сметка на това, доста кандидат-свекърви обясниха, че който си има деца да си ги гледа и дойде ли някоя снаха като теб- със списък в ръка, ще си гледа безценното златно яйце сама и необезспокоявана.
А, другите баба и дядо, ако изтърпят безумията на щерка си- техен проблем и щастието да им се катери по главите.

ПП. Много полезно ще е за младите майки да знаят, че няма нищо вярно в твърдението че, внуците се били обичали повече от собствените деца.

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 10:54 от absurT

# 361
 О, напротив, точно като се появи първото внуче наглед нормални жени и мъже се бъгват, ама яко. И се почват едни панаири - то за името, на кой да е кръстено детето, кои са по важни - женските или мъжките родители. И за това кой ще дойде при младите да помага - дали да е тъщата или свекървата. Почват да се вадят някакви остарели традиции, без които бебето не може да диша- къпане в солена вода, да не се оставят дрехи след залез слънце и още колко такива има , свят да ти се завие.
Така че, съгласна съм с ма ко.

# 362
Абсурд, то си е до човек. Моите баба и дядо обичаха и изгледаха мен, обичат и децата ми. Майка ми не е гледала мен, не гледа и децата ми. Гледам си ги аз, с моя списък претенции, което е спам и не по темата, но явно е нужно да се легитимираме дали сме заслужили да се оплакваме в темата или не Joy
Етървата от ада назад показва за пореден път колко са различни хората. Една и съща свекърва, но различен типаж снахи. Интересно ми беше

# 363
  • MI
Мако, никакво разстройство не е нужно за да пренареждаш всеки път чорапите, обичайно е проста проклтия, инат или както искаш го наречи. Много по-прости са нещата в огромната част от случаите.

Аминка, най-интелигентните хора, които познавам се разбират с хора от всякакво образователно ниво. Знаеш ли защо? Защото имат разнообразни онтереси и с всеки намират обща тема. Аз нямам потребност със свекърва ми да говоря за изкуство, има с кого да го правя. Виж, тя пък е натрупала някакъв опит, който аз нямам и все нещо полезно научавам. Интересно как ноже от толкова прости и тъпи родители да се роди интелигентен син?!

Не всички баби и дядовци изкукуригват, но явно всеки със средата си...

# 364
  • София
Скрит текст:
Мако, никакво разстройство не е нужно за да пренареждаш всеки път чорапите, обичайно е проста проклтия, инат или както искаш го наречи. Много по-прости са нещата в огромната част от случаите.

Аминка, най-интелигентните хора, които познавам се разбират с хора от всякакво образователно ниво. Знаеш ли защо? Защото имат разнообразни онтереси и с всеки намират обща тема. Аз нямам потребност със свекърва ми да говоря за изкуство, има с кого да го правя. Виж, тя пък е натрупала някакъв опит, който аз нямам и все нещо полезно научавам.
Интересно как ноже от толкова прости и тъпи родители да се роди интелигентен син?!

Скрит текст:
Не всички баби и дядовци изкукуригват, но явно всеки със средата си...
Възможно е. Виждала съм и обратния вариант – интелигентни хора, а детето им...

# 365
  • MI
Не знам, сз никога не съм виждала наистина интелигентен и културен човек, възпитан от глупави простаци. И да нямат образование, обикновено имат природен интелект. И обратното, дори да не е гений, детето на интелигентни родители все нещо взема от тях. Но може и да има изключения, не го изключвам. Въпреки че пак остава въпросът защо точно със свекървата трябва за изкуство или политика да гоориш. Никой не те кара да сте приятелки, но щом е добронамерена винаги може да се поддържа някакъв нормален контакт без да е мъчение.

# 366
Моя приятелка беше направила голям компромис точно за чорапите. Цял живот мама му ги сгъвала така и той си бил свикнал. Та жената се прежали да го прави като свекървата.

# 367
  • София
Моя приятелка беше направила голям компромис точно за чорапите. Цял живот мама му ги сгъвала така и той си бил свикнал. Та жената се прежали да го прави като свекървата.
А дупето забърсвали му го както мама?  Mr. Green Laughing Laughing Laughing

# 368
Тоест пак тя му ги сгъва както е свикнал? А не той самичък? Колко...сладко....

# 369
  • София
Тоест пак тя му ги сгъва както е свикнал? А не той самичък? Колко...сладко....
Деца, какво да ги правиш...

# 370
Това беше в онези  тежки времена, когато жените сгъваха чорапите на мъжете.

# 371
  • Варна
Интересно. Аз също сгъвам чорапите му. Той пък върти прахосмукачката. Мисля, че е добра сделка.

# 372
И аз ги сгъвам
Както ми е кеф
Майка му ги и глади
Ако желае, може да му ги глади, никой не държа на сила

# 373
  • София
Сега всички четящи ли ще дадат отчет, коя как сгъва или не сгъва чорапите на миУото и как му ги сгъвала/гладила майка му??? Rolling Eyes

# 374
На теб май целият свят ти е крив, не само свекървата.

Общи условия

Активация на акаунт