С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 153
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
  • MI
Който не може да оцелее сам, на гърба на другите го прави. Simple Smile И при животните е така, нищо ново под слънцето. Ето още една червена ламБа за другата тема - липса на приятели.

# 496
  • при късмета
Липса на приятели, не знам, но липсата на читави връзки у някои, си е баш по темата. Виновни мъже, свекърви и всички други, само не и тя. И на всичко отгоре учудени, че следващия е като предишния. Няма ли тези жени, да осъзнаят, че проблема не е у мъжете, а у собствените ѝ критерии за избор. От такъв тип хора, май жените са повече от мъжете

# 497
Липса на приятели, не знам, но липсата на читави връзки у някои, си е баш по темата. Виновни мъже, свекърви и всички други, само не и тя. И на всичко отгоре учудени, че следващия е като предишния. Няма ли тези жени, да осъзнаят, че проблема не е у мъжете, а у собствените ѝ критерии за избор. От такъв тип хора, май жените са повече от мъжете
Абе, като се замислиш, не може единият да е избрал неподходящ ,пък другият обратното, тъй че май сме по равно мъже и жени. Joy Няма водещи в класацията.

# 498
  • при късмета
Имах предвид, че жените са повече по брой. В техните връзки мъжете са си добре, те не са на нейното дередже, а точно на обратно, обикновено се възползват

# 499
Мина гостито и си прекарахме много добре. Свеки беше щастлива. Играха с детето, хареса й тортата, обяда, трогна се, събра слънце на двора, направо си каза,че не й се тръгва. Хубави снимки си направихме. И нямаше никакви дразнения. Хубав ден! Всеки път дано е така приятно 🙂

# 500
  • софия
Добре де, тази тема ме отчайва, за първи път се зачетох. Как може жените да позволяват такова отношение от мъжете си! Ми виждаш го , че е мамино синче - бягаш с мръсна газ!!! Тези жени са станали 'свекървища', защото почвата е благородна.
Направо се чуствам богопомазана с моя М и майка му, те си имат проблемите, но той мен ме пази като лъв от всякакви нападки.
Но пък и моята свеки имаше единствено проблеми с теглото ми. Но ММ веднага й беше направил забележка да не се говори за това. Пък и после жената сама видя ,че съм по-здрава от сина й Simple Smile

# 501
Да не го биеш твоя?

# 502

п.п.Преди да се омъжиш,не си ли направи сметката,че ще ти се налага да общуваш и със свекито?Simple Smile

Не. Grinning Направих си сметката, че ще се женя за сина й, а не за свекито. Grinning

Да споделя още с какво ме дразни свекито... Понеже темата е "с какво ви дразнят свекървите"...
Дразни ме с любовта й към селското стопанство. Накара сина й да й купи нива - щяла да вади пари от нея. Пося някакви лукове и замина за Португалия да бере някакви зарзавати, ангажира сина й да се занимава с луковете  й. Реколтата й изгни, защото годината беше супер дъждовна. След провала и набутвацията, ей я там стои си нивата за красота... Обаче заради пустата нива, сватбата ни отиде на кино. Направи всичко възможно да ангажира сина си с нивата, за да няма време да се подготви за собствената си сватба.
Дразни ме с това, че е мърла, вони на цигари, псува и пие ракия.
Дразни ме, че въпреки че знае предварително, че детето ми ще й идва на гости, въобще не се съобразява и оставя на масата всякакви остри и мръсни предмети - ножове, запалки, ножици, игли, нокторезачки... Сред бисквити, манджи и чаши с безалкохолни за сина й, които си стоят винаги на масата - никога не се прибират, само се доливат и отварят нови кутии с бисквити.
Дразни ме с това, че купува разни боклуци от Одрин, които като изпера, стават на топченца, свиват се и пускат боя. Купува ги, за ги подарява на детето ми. Да знае детето, че баба му му прави подаръци. Детето е малко за да разбере замисъла. Но пък сина й е поласкан до дупка от подобни изцепки.
Дразни ме с присъствието си. На рд на детето организирах почерпка в ресторант. Идва нашата и оглежда приборите. На висок глас прави забележка на стопаните на ресторанта, така че да я чуят всички гости, че приборите били мръсни. Прави се на специален гост. Кара сина й да търчи след нея с колата, за да присъства тя на рд, нищо че бащата така няма присъства където и когато трябва. Същата работа със сватбата. Умрях си от срам. С каква рокля дойде на сватбата - не е истина! Като някаква циганка беше се окичила - вталена червена рокля с пайети, широко отворен бюст и гръб, без ръкави. 60-годишна жена е това, месата и сланините й висят от всякъде. Просто не желая да си спомням. Да не казвам, колко ме е яд като гледам сватбения клип. Каква дандания е вдигнала пред блока им, а у тях си не е почистила и видеооператора не знае на къде да се обърне да снима младоженеца. Ми, то нямало време, имало нива с лук. Оказа се, че е толкова проста и непохватна, че не може едно право хоро да изиграе. Естествено, и сина й не знае да играе право хоро. Сватбения клип е трагикомедия. Grinning Не искам да си спомням каква излагация е било.
Дразни ме с манталитета си. Отвратителна ми е.

Сина й го харесах, заради добро сърце. Израснал полусирак, с омразна сестра и  майка, която го обвинява за това, че сестра му е останала без баща. Беше ми жално за него, че е длъжен да живее в беднотия, в общинско жилище под наем и с такава майка деспот. Сестрата въобще не искам да я коментирам (може ли младо момиче да кара батко си да й пере омазаните с кръв прашки).

Някой като ме чете, ще каже Ейминка, ти добре ли си? На какви олигофрени си попаднала? Не съм добре, но съм много добра. Като ми писне, ще се оправя (ще ми писне рано или късно - зодия близнаци съм). Нека да отида на концерта на Бон Джови в Букурещ и ще се оправя. Grinning

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 10:47 от amy_nka

# 503
  • при късмета
За общуване те питат, не за женене. Ясно е за кого се жениш, но също така е ясно, че няма как да не се общува с роднините на двамата. Та ако не си разбрала, това беше смисъла на въпроса

# 504
Като се жениш за някого, малко или много се жениш и за цялата му рода.
Даже да постигнете прекратяване на всякакви връзки с неговите роднини, не се знае дали някой техен ген няма да се наследи от вашите деца.
Сетих се за една позната, чиято дъщеря е 1:1 с омразната свекърва. Не само удивителна физическа прилика, но и като характер. Майката се пръска от яд, ама... Да е гледала.  Laughing

# 505
Като се жениш за някого, малко или много се жениш и за цялата му рода.

Да, ама като си млада и неопитна не ги разбираш тия неща. Даже не ги мислиш. Мислиш само, че си влюбена и искаш с него и това е. Нито това съм го разбирала, нито че "мъжете са всички еднакви". Напротив, казвах ааа, не, не е така, мислейки си, че моя приятел е нещо специално, необикновено съкровище. Grinning Трябваше да стана мама, за да разбера какво значи "всяка жаба да си знае гьола". Simple Smile

# 506
  • при късмета
Че колко млада и неопитна си била? 15 годишните са наясно, че не трябва да се хвърляш през глава на първия срещнат. А решавайки, че ще имаш дете, знаят, че и баща му има същите права като тях. Т.е. да води детето при глупавата си майка, колкото и да не я харесват

# 507
В семейството на съпруга ми няма много споделяне, емоционалност . Хората са някак как да кажа ...практични.Беше ми леко странно в началото. А аз бях и млада емоционална буря, ухилена , все споделях . Беше си направо картинка Simple Smile
Често хората ни казват, че двамата сме от различни светове. Но аз се чувствам комфортно край него, сякаш си намирам пристанище. Спокойствие ми носи в бурните ми моменти.
Та моята свекърва беше малко смутена и ми направи забележка, когато веднъж без да се съобразя, че има хора около мен му се хвърлих на врата Simple Smile Не се бяхме виждали , а аз се зарадвах и хукнах. Бяха малко стреснати от снахата.

# 508
И ние сме така, те са малко дървари Joy

# 509
Amy, това дразнение с присъствието си...наистина ли не си даде сметка, че майката на мъжа ти ще присъства в живота му?

Имате разминавания с мъжа ти май. И го прехвърляш на свека това дразнение. На мен така ми звучи.

Общи условия

Активация на акаунт