Любители на Котки - Тема 131

• 30 473
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
Sweta, всезнаещи, ама като опре ножа в кокъла и искате съвети, нали? И ако вземат всезнаещите да се махнат от темата, кой ще ви отговаря на незнаещите въпоси??? А някой път отговорите са неудобни, но такъв е животът!
....

Никога теб специално не съм те питала за нещо и не бих - абсурд.
Прави впечатление, че отговаряш непитана, много често и извън контекста на въпроса. 
Повтарям - Аман от всезнаещи. Друго не искам да добавям.

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 12:46 от Sweta

# 91
Проблемът си е твой, но май някой друг се прави на всезнаещ тук...

# 92
  • Шумен
Stuzzy е по-ниския клас храна на производителя на Shesir.
Ние сме от година на гранулите Shesir, както и на консервите им. Био вариантът не беше особено оценен и си караме на другите им гранули.

# 93
Stuzzy е по-ниския клас храна на производителя на Shesir.
Ние сме от година на гранулите Shesir, както и на консервите им. Био вариантът не беше особено оценен и си караме на другите им гранули.
За първи път видях, че има гранули на Шезир, не бях обръщала внимание. В магазина имаше само от тези. Иначе са малки, все едно са за бебета.
Имаше и паучове пълноценна храна - не бях виждала досега. Ще ги пробваме и тях.
Елхица, от къде взимаш гранулите?

# 94

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 14:41 от малката лисичка

# 95
  • София

detelistna.4etirilinka, разбирам, особено с това, че докторката е близка приятелка. Нормално е да ѝ вярвате. Обаче обяснението, което е дала е доста несериозно. Няма как надбъбречната да секретира толкова хормони, че да предизвика разгонване. Може да се получи, ако е увредена и преобразува тестостерон в естроген и мозъкът се заблуждава. Но този дизфунция е съпроводена и с други странични ефекти. Ако е останала яйчникова тъкан, естествено, че не го е направила нарочно, дори не е и разбрала. Пък и винаги, макар много малко вероятно, може все пак да е аномалия, било то на надбъбречната или на яйчниците. След като обаче вече 11 години е така, честно казано, няма и особен смисъл да се прави нещо на този етап.
Това за агресията, някой път си е просто характер. Винаги ли е била така? Ако е нещо, което е възникнало в последствие, може да става дума за хронична болка.
Агресия обикновено се получава при липса на социализация, страх и най-вече болка (или комбинация от тези). 
Има едно билково успокояващо, действа прекрасно. Може да го пробвате, евентуално дали ще окаже леко въздействие на агресията и разгонването. Не е много скъпо, а и няма с какво да навреди, напълно безопасно е (лайка, валериан, триптофан).

Ами, понеже котката е в цветущо здраве, не виждам смисъл да й правим нищо повече. Както казах, единствено ще започнем Налтрексона, като превенция против евентуални тумори, който ще й го донеса, като се прибера от Иран.  
А тя си е такава вещица още от бебе. 2007 година, точно на сватбата на сина ми, август месец, рано сутринта аз се гримирам и приготвям, нали ще съм свекърва. Внезапно чувам писъци на малки котета на улицата. Изтичах към прозореца, и ги видях, три бебета на около месец. Явно са ги изсипали от кола, защото бяха по средата на улицата. И в следващия момент точно пред очите ми мина джип и сгази едното коте... Как съм изпищяла, не знам, но синът ми ме е чул на горния етаж. Струваше ми се, че тичаме един месец по стъпалата, докато стигнем другите две, за да ги спасим. Дали си представяте каква сватба съм изкарала?
И така, сдобихме се с две котета. Черно-бели топченца, Тея и Лея. Снахичката ми се грижеше за тях, тя тогава беше студентка. Та, още откакто ги прибрахме, Лея си беше такава, и тогава това ни разсмиваше ужасно, защото представяте ли си едно такова мъниче да фучи, съска и драска като истинска вещица. На другата мацка, Тея, й намерихме дом, много мили момиче и момче, които после се ожениха и станаха семейни приятели с моите деца. Така че си я виждаме писаната отвреме-навреме.  Лея обаче никой не я пожела, разбираемо защо. Разгони се на 4 месеца, кастрирахме я и като излезе от упойката, почна да дърпа конците си. Набързо й уших боди, но докато синът ми й го сложи, от ръцете му направо висяха парцали кожа. Така че тя си е нашата в буквален смисъл изстрадана любов Mr. Green
Та така, с Лейка-Змейка. По-дръпната котка не съм виждала досега. Но, тя си е особен род късметлия, кефи се на секса без да плаща последици hahaha Както казах,ние си я обичаме такава, каквато си е. Не виждам смисъл да й даваме успокоителни. В моменти на разнежване се търка в краката ни, може даже да легне върху стъпалата ни, и да позволи два пъти да я погалим по кратунката, но на третия път се извъртява мълниеносно и ако не си успял да евакуираш навреме ръката си, се вкопчва в нея със зъби и нокти. Змей! Важното е, че взаимно си се познаваме и реагираме адекватно. Интересното обаче е, че никога не е драскала или хапала внучетата ми. Като бебета, и двете проявяваха нездраво любопитство към нея, но тя с фучене и ръмжене успя да им внуши, че е непипаема. И дечурлигата решиха, че има и по-интересни неща за игра от нея.

# 96
  • Варна
Да ви разправям какъв разговор проведох по телефона с на вуйна момчето. Малък е още, не говори. Освен по име, го нарекох и "писе", котенце. Отговаря ми с "оо-оо-оо". По едно време майка му пита дали не му разказвам нещо за котките, защото имитира погалване на котка. Simple Smile 

# 97
# 98

Днес беше мързлив ден. Само папане, давам й пауч, стои пред вратата и проси нов.... 😁

# 99
detelistna.4etirilinka, така е, така е...

# 100
Котинка прояде днес, и вече се качва по местата си (кухненския плот и мивката в банята). Днес за първи път й чухме и гласа, а тя беше много приказлива преди кастрацията - дори и когато не е разгонена - все нещо ни обясняваше, искаше.
Днес обаче гласът й!!! Различен е, като на малко котенце - все едно не е нашата котка😱
Така ли ще си остане?

# 101
  • София
Записвам се и аз за темата, а ето и данъка:
Чарли

И Томи

# 102
  • София
Танита, няма причина да се промени гласа ѝ. По-скоро е нещо от операцията. Може да е интубирана например (Наско беше). Ще се оправи! И раздвижването става по "план". Казах ти, че само първия ден е страшен. Все повече ще тича и ще скача.  Wink

Чарли е много интересно къдрав! Подстригван ли е? Rolling Eyes Като гледам, и двамата отмарят активно! Тежък котешки живот! hahaha hahaha hahaha

Днес заварихме Наско да спи с глава върху дупето на Киро.  Laughing Удобна и доста мекичка възглавница!  Joy Joy Joy

Видяхте ли "Добро хрумване" каква снимка са публикували?  Laughing

Познавам лично Цонка. Много е гласовита! Все едно никога не е яла.  hahaha hahaha hahaha Обаче на снимката е с "поглед-трепач"! Laughing

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 22:54 от Тaня67

# 103
  • София
Таня, да, подстригваме Чарли 3-4 пъти в годината. Козината му става много дълга и когато това стане почва да спи в банята на плочките на студено Grinning Пускам снимка подстриган и дългоклсмест

За жалост скоро затвориха грууминг салона, в който го водихме и сега ще трябва да експериментираме докато намерим нов

# 104
Благодаря за подкрепата. Бяха казали, че няма да я интубират, но знам ли. Мъжа ми я взе и не сме питали дали е била интубирана. Тя не е пресипнала - просто гласчето й е като на двумесечно коте - дано да ми се оправи милото. Дали ще иска пак да играе...
Дано цялата мъка да си е заслужавала, че много ми е мъчно какво й причиних.

Общи условия

Активация на акаунт