Любители на Котки - Тема 131

• 30 478
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Сега си обяснявам странната къдравост.  Laughing Козинката още не е достигнала до пълната си дължина.

Докато чакахме в чакалнята на "Добро хрумване"- Изток имаше реклама за грууминг салон. Пишеше че процент от платеното за подстригване отива за бездомните животинки. Но тъй като не ме касае, никакви други подробности не съм запомнила.

# 106
  • София
Прегледах набързо сайта на "Добро хрумване", но не видях да има там реклама... Засега имаме записан час за 1ви април в някакво (май) ново студио. Баща ми заведе там техния котак и каза, че е доволен. Ще видим дали ще стане супер красив както обикновено Grinning

Танита, пожелавам ви много бързо оздравяване. Ще видиш че до ден-два ще се оправи съвсем, а след седмица няма да има и спомен от лошите неща Simple Smile

# 107
  • София
Цончето и аз я познавам Simple Smile
Чудна е! Втори ден се смея с тея хора!

Танита, нали за кастрация става въпрос - нищо не си ѝ причинила, само си ѝ уредила спокоен живот Wink

Еви, рекламата е в самата клиника.

# 108
Танита, най-вероятно е преходно. Я от упойката, я от болка. Почти със сигурност скоро ще си се оправи гласчето.

Ей, тая мода със стригането на дългокосместите котки не мога да я схвана и туй то...

Цонка на снимката е като закоравял престъпник, хахахахахахах!

# 109
Благодаря ви за подкрепата. Основната цел беше да си осигурим спокоен живот на нас, и затова ми е гузно.

Цонка е много яка😁

# 110
  • Шумен
Stuzzy е по-ниския клас храна на производителя на Shesir.
Ние сме от година на гранулите Shesir, както и на консервите им. Био вариантът не беше особено оценен и си караме на другите им гранули.
За първи път видях, че има гранули на Шезир, не бях обръщала внимание. В магазина имаше само от тези. Иначе са малки, все едно са за бебета.
Имаше и паучове пълноценна храна - не бях виждала досега. Ще ги пробваме и тях.
Елхица, от къде взимаш гранулите?

Онлайн ги купуваме - Зоомагазини д-р Стефанов. Преди ги купувах от Зоомагазини ком, поръчката при тях е бърза, обаче направиха някаква зверска цена на  доставка и не поръчвам вече от тях. Консервите Шезир са изключително добри и се харесват най-много от това, което съм предлагала. За съжаление са най-изгодни в Зооплюс, обаче пък там няма гранули. И гранулите оттук, консервите на два месеца от Зооплюс плюс още нещо, че да стане мин.сума за поръчка.

# 111
Здравейте
Имам мъжко коте на 8месеца . Първата му ваксина я сложиха на третия месец после ми казаха след месец втората ,но не бях в България и все още не съм му я сложила .Мислите ли че е подходящо да му я бият сега .? Много се чудя дали да го кастрирам ,ще го пусна в къщата на двора да не маркира в апартамента ?!?

# 112
  • София
Благодаря ви за подкрепата. Основната цел беше да си осигурим спокоен живот на нас, и затова ми е гузно.

Цонка е много яка😁

Мила, всички имаме такива угризения, но не си мисли, че кастрацията не облагодетелства котето ти също. Едно раждане е много по-болезнено от тази операция, да не говорим непрекъснати раждания. Ако пък бъде оставена да се разгонва, но да не ражда, мислиш ли, че ще се чувства добре? Не говоря за медицинските последствия, за тях много пъти досега съм писала. Имам предвид чисто физическият дискомфорт. А операцията е направена с упойка, взети са всички мерки да се предотврати инфекция, дадени са й обезболяващи, и изобщо са взети всички необходими мерки да мине възможно най-леко. Предполагам, че котката е млада? Спомням си, когато на мен ми се наложи коремна операция на 14 години, пет дена след нея аз карах велосипеда си. Майка ми, като ме видя, изпищя. С това искам да ти кажа,че младите животни, както и младите хора, се възстановяват светкавично. Така че, ти си направила едно голямо добро на самото животинче, оттървала си го от много проблеми. А в здравен аспект просто си я спасила от много тежки заболявания. Затова спокойно, не е само заради спокойния живот за вас.
тази операция е взаимно изгодна, но много повече за котката, отколкото за вас.

Baby165, ветеринарите ще кажат за ваксината, но не мисля, че ще е късно. Кастрирайки котарачето, ще го предпазиш от битки с другите котараци, а с това и от възможността за предаване на заразни болести, включително и котешки спин, който се предава като човешкия - по полов и кръвен път. Затова най-добре е да го кастрираш, независимо дали ще живее вън или в дома ви.

# 113
  • София
Здравейте
Имам мъжко коте на 8месеца . Първата му ваксина я сложиха на третия месец после ми казаха след месец втората ,но не бях в България и все още не съм му я сложила .Мислите ли че е подходящо да му я бият сега .? Много се чудя дали да го кастрирам ,ще го пусна в къщата на двора да не маркира в апартамента ?!?

Не се притеснявай за ваксината, ние също се забравихме на малкия с втората ваксина защото пиеше лекарства тогава. Колкото по-рано се сложи, толкова по-добре. Относно кастрацията - силно препоръчвам да се кастрира. Най-малкия проблем би било маркирането. Като се разгонва ако е пуснат на двора ще си намери начин да излиза и ще го няма с дни, също така може да се зарази с всякакви болести, също и ще се бие, което е излишно. Още една добра причина е че колкото повече кастрирани животни има толкова по-малко бездомни ще има. Не вярвам вие или съседите да гледате бебетата му нали? Най-добре е кастрацията също да стане скоро, мисля че около 8 месец вече могат да се кастрират. Важно е преди да е опитал, защото после независимо от кастрацията се опитват да се качват на всичко което видят дори и да няма какво да прави вече...

# 114
За ваксините, много е важно да се направи ваксинация и реваксинация (максимум 6-8 седмици след първата ваксина), защото иначе се губи имунен отговор. Реално в случая първата ваксина почти сигурно е загубена. Особено, ако ще е дворно коте, най-добре е сега да се направи ваксина и реваксина и след това да се пуска на двора. А също и да се кастрира, за да не опложда кварталните котки, чиито котенца да умират в мъки. Да не говорим колко болести може да прихване.

# 115
Записвам се в новата тема с грандиозна случка от сутринта. Котката си свърши голямата работа върху леглото ... Rolling Eyes  За първи път ми се случва такова нещо, шокирана съм. Към момента не маркира, но забелязвам, че яде по-малко и предполагам, че е влюбен? По договор трябва да бъде кастриран до навършване на 10 месеца и ми се искаше максимално да отложа манипулацията дотогава. Струва ми се обаче, че не зависи от мен и вече е време за кастрация

# 116
Здравейтеее,

Реших и аз да се присъединя към клуба ако може Simple Smile

Прикачвам 3 снимки на моят 2- годишен пакостник Макси Simple Smile

# 117
  • Велико Търново
Прекрасен е Макси😍 Добре дошли!
Момичета, вкъщи сме добре, но не съм писала скоро. Ще дам и данъци по-късно, че нямам нови снимки. Липсва ми Мъра😕 Иначе малките си дивеят, а Беки е все така добричка, гушлива и спокойна 🙂

# 118
  • София
Гледам снимките на чаровника Макси и ми направи впечатление нашийника. На каква възраст може да му се сложи на котан нашийник? И може ли като на кучетата, нали имало нещо като дистанционни поводи? (Продължавам да се страхувам, когато котьо е на балкона, защото е само 2 етаж, има много удобен улук за слизане, а в двора под нашия има два големи самоеда, които вече два пъти са прегризвали гърло на котка; втория път даже го имам сниман...тогава, в борбата ми с вятърните мелници установих, че София си няма действаща Наредба за домашните любимци.)

# 119
Лъки има нашийник от 4 месечен, никога не е имал проблем с него. Но не е като на куче, де Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт