Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 44 852
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте. Някой запознат ли е с новата наредба за протоколите за перука?
Майка ми е била вчера да си подаде протокола в социалните и са я върнали, като са казали, че от 1-ви април имало нова наредба, още не били запознати и не можели да попълнят нищо.
Също, ако сега вземем перука, преди да са готови тези документи, дали ще признаят разхода? Как е било досега? Не мога да намеря никъде информация относно въпросните нововъведения и не знам към коя институция да се обърна за адекватна информация.

# 241
  • София /Абсурдистан
Абе хора, вземете си перука от нелицензиран магазин - излиза двойно по-евтино от тези с протоколите и не се занимавайте с глупости. В най-скъпият вариант излиза точно толкова, колкото и с протокол. Аз като ходих, имаше страхотни изкуствени по 40 - 60 лв. Естествената си я купих за 125 лв без протокол, а тази с протокола пак излезе толкова с доплащането, но изкуствена и запарваща. Дявол на магаре е цялата работа. Държавата не се минава никога, да си го знаете.

# 242
Тук няма да се съглася с теб.
Според мен магазините си слагат голяма надценка. Няма държавата да тръгне да казва колко ще продават перуката и другите атрибути.
Друг е въпроса , че София не е България. И ако там имате магазини от които може да се купи нещо читаво- то на други места е почти невъзможно.

Аз да се оплача.
Преди 3 дни са ми отключили колата и са я тарашили. Всичко било на пода.
Взели са ми 2 чифта ръкавици , крем за ръце и мокри кърпи 🤔
А и едни надрани слънчеви очила.
Май и китайското зарядно за телефона са взели . Сигурно са останали много зазочаровани 😂
А на нашия паркинг има и камери. Малкия вика : Мамо искаи записите да видиш кой е . Викам за един крем за ръце и мокри кърпички ли ?
Не са разбрали от къде да ми отворят багажника , че можеше и кърпата дет си чистя стъклата да ми вземат 😆
Що решиха , че във Фиат Пунто ще има нещо ценно 😂

# 243
  • София
Момичета и момче, здравейте! Надявам се, че всички сте ок, доколкото е възможно. Аз не писах тия дни, защото съм с двамата бандита вкъщи и гледам да им уплътнявам пролетната ваканция. Вчера ходих да ми сложат растежен фактор, че левкоцитите ми удряха дъното. Не бяха много хепи, че ги занимавам, но, нейсе, сложиха я пустата инжекция. Днес пък най-накрая си взех резултатите от генетичното изследване, което пусках в Майчин дом. Оказва се, че съм горд носител на BRCA1 мутацията, както и предполагахме. Какво означава това...ами означава, че съм носител на BRCA1 мутацията. Ако реша след време  и съм още жива, да поискам да ми махнат гърдите и яйчниците. Това, че при такава мутация химията по света е с платина, защото дава добър отговор и при яйчник, и при гърди, тук не важи - лечението си е по стандарт и едва ли някой ще се навие да ми смени вливките, щото съм много 'убава и така ми е скимнало. Оказва се, че 1 на 8 жени с тая мутация развива рак на гърдата, НО, за да я развие, си трябва  някакъв...катализатор да речем, който в моя случай твърде вероятно е да са ин витро процедурите  ( а може и от това, че си отнесох цицата на касата на вратата в началото на декември, тоя вариант също не го отрекоха, та моля ви пазете се много от травми). Така, кара-вара, почти ми дойде времето за третата и последна червена вливка. Ще ходя на 10 да ме почерпят, а след това почвам белите, каквито и да са те. Като отида, ще си нося хартията и от генетиката, белким някой направи коментар по въпроса. Обсъждате коси и нокти гледам. И аз съм чувала, че не е добре да се запарват фоликулчетата, та затова вкъщи си ходя по глава, на никой от тримата ми мъже не му прави впечатление. На тепърва започващите химията да споделя нещо - ако мислите, че всички лигавици пресъхват, включително и там долу, както аз си бях втълпила, и не може да се прави секс, е,не е вярно. Правете си, добре си е, нищо не е пресъхнало Wink. Само се пазене, ей....А по тоя повод и друго се сетих. Този месец вече нямам цикъл или поне закъснява с няколко дни. Химиотерапевтът ме беше предупредил, че вероятно ще спре, явно така и става. Това е засега от хаотичното ми аз. Да знаете, че ви мисля и следя. Пазете духа!
Забравих да допълня нещо важно. Надълго и нашироко си говорих с доктор Начева от Геномната на Майчин дом. Който я познава, знае, че тя обича да говори. Попитах я какво е мнението й за ваксината Катрапс. Тя сподели от неща от личния си опит. Каза, че когато мъжът и е имал онкологичен проблем, от две независими едно от друго места ( все медицински лица), е получила препоръка за ваксината. В крайна сметка мъжът и е лекуван само с нея и засега са доволни. В тоя ред на мисли съм решила да се свържа с Хаджиева, пък да видим какво ще каже. Тази ваксина всъщност представлявала БЦЖ...

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 16:50 от angel5

# 244
  • Варна
Ох... DZ... малко извън темата е, ще помоля и ти, и останалите да ми простите... но послушай детенце (мда... понякога децата по-мъдри се оказват от нас), тегли им един поглед на бързо на тия записи ако ще и по диагонал, и съвсем набързо да е, но поне да видите как точно са се случили набезите, то че лица трудно ще се разпознаят от такива записи ми е ясно. Разбира се, че не е цел тъпото китайско зарядно да си върнеш или кремчето за ръце, разбирам те и аз защо си афектирана, ще ме разбереш и ти като ти споделя нас как претарашиха няколко пъти. Новодомци, обзавеждаме, лепим плочки, редим паркети, ламинати, мацаме латекси, пренасяме вещи, ненужното оставяме я тук, я там, един хаос кипи. Два пъти разбиваха не просто нашата изба, но и абсолютно всички останали, в подземния гараж няколко коли пак за такива глупости като при теб (веднъж обаче удариха джакпота с една съседка, която уж само за секунди оставила лаптопа в колата си... то толкова им трябва като време - секунди, не повече...). Лошото е, че като опоскаха всичко де що може включително месиговите катинари на мазите, тръгнаха по етажите и докато си спим в 3 апартамента влезнаха, на едни дечица колелата откраднаха, на съседа под нас фотоапарат от портмантото и ключове за кола, на съседката от първия етаж дамска чанта... и това докато си спиш се случва... ей при тази мисъл наистина ме втриса до мозъка на костите ми. Относно тъпите гаражи и мази, които всеки с лека ръка прежалва въобще не се шегувам - от там се почва, с това обаче не се приключва. След последния набег така осъмнахме всички съквартиранти - с нарязани халки и липсващи катинари, те до едно време отключваха ония китайските ментета, ама като почнахме вече със солидни и качествени да се оключваме и почнаха буквално от корен да режат барабар с арматурата, към която се закопчава този катинар. И познай... при нас специално бандата се оказа съсед и някакви негови аверчета, не можем още да докажем, но всичко към него води, дори има очевидец как на бегом прибутал двете липсващи детски колела... Мишкарска работа е като цяло - или наркоманчета някакви, или от друг род зависимост страдащи, плашливи, безобидни хлебарчици, ама... като тръгнаха вече от мазите по етажите и започнаха БАШ В ЛИЧНОТО ни пространство да навлизат и само си представих как на моя 120 килограмов мечок му изпушват бушоните и как ще трябва да им излежава животите зад решетки след това и... втресе ме... реших да разтървавам и камара инициативи поех за общото благо на кооперацията.

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 17:12 от Spirit Crusher

# 245
  • София /Абсурдистан
При нас разбиват коли на паркинга на Кауфланд и крадат торби с покупки. Та не се учудвам. А в къщи от години имаме СОТ. Другите съседи, които нямат, бяха претарашени всички, някои ги уважиха и по няколко пъти. Сега всичко долу се заключва и има видеонаблюдение и малко се спряха.
Ейнджъл5, кой ти назначава тези изследвания?

# 246
Спиритче,  няма смисъл да занимавам хората да гледаме камерите. Ние сме стари блокове с възрастни съседи. Т.е. не е някой който бих познала. А и всички живущи в района знаят за камерите и не биха пипали точно там.
На Варчев едните камери сочат точно към колата ми. Сега съм я спряла точно пред вратата на охраната им 😂 на отговорно пазене е . Просто днес само там имаше място и най-нахално се паркирах отпред 😜
Комшията от съседния блок и той наредил камери към паркинга да си пази дръгливите кенефи. И магазините отдолу и те .... та направо се чудя с какъв акъл пипат в района ама....
Останах си без крем за ръце 😂

# 247
Привет и от мен прекрасни хора! При мен нещата бързо се случват на 16 април ще е скенера, а на 19 април операцията. Днес ми го заявиха. В онкологията ще ми я правят.  Свекърва ми полудя, много я е страх и цял ден ме навива да изчакаме. Майка го прие, подкрепя ме напълно въпреки, че я видях да реве. Мъжете( домашните) от всички възрасти  са неадекватни в типичния им стил -за тях всичко е измама, докторите са измамници. 
Днес бях с бебето, няма такава радост ... липсам ми много, но не мога да го гледам докато тичам по доктори.
Замислих се, всичко което получа, като години от тази среща с болестта (след няколко дни ще навърша 40) е че трябва да направя нещо добро.
Моите луди брътвежи, ей такиви неща. Малко ме е шубе.

# 248
Алергия да ги избие от твоя крем, DZ ......начи и аз се ядосах. И то много. Щот да кажеш, че това дето са го откраднали ще им влезе в работа, а то- само на теб мръсно са ти направили.......Дано да ги хване някой, и хубаво да ги набие! Не, че после няма да е той виновен, ама нейсе......поне боят да им остане. И дано да е  вярно това, че всичко се връща! Аз, съм пращала такива пожелания на гадовете дето ми откраднаха колелото- две години го тунинговахме, от първоначалния вариант само рамката беше оригинална.....и ми го задигнаха от мазето със все кошничката....... #Cussing out
Аз, всъщност ида да се поФаля: Бях на контролен преглед. Доктора рече, че съм отличничка и  ми стига толкоз химия( засега) и на 11 ще ходя да ми направят изследвания в хирургичното, а на 16 да отивам с пижамката и чехлите  и ще лягам под ножа. Другото дето обсъдихме е че можело да ми запази гърдата....или поне по- голямата част от нея. Аз предложих да маха всичко, ма не ще нещо....опъва се. Ма, айде.....ще го пишем, че той е спеца и каквото  да прави.
Бонка, спокойно.....да минава и заминава и да го забравяме  Praynig

# 249
  • София
Алергия да ги избие от твоя крем, DZ ......начи и аз се ядосах. И то много. Щот да кажеш, че това дето са го откраднали ще им влезе в работа, а то- само на теб мръсно са ти направили.......Дано да ги хване някой, и хубаво да ги набие! Не, че после няма да е той виновен, ама нейсе......поне боят да им остане. И дано да е  вярно това, че всичко се връща! Аз, съм пращала такива пожелания на гадовете дето ми откраднаха колелото- две години го тунинговахме, от първоначалния вариант само рамката беше оригинална.....и ми го задигнаха от мазето със все кошничката....... #Cussing out
Аз, всъщност ида да се поФаля: Бях на контролен преглед. Доктора рече, че съм отличничка и  ми стига толкоз химия( засега) и на 11 ще ходя да ми направят изследвания в хирургичното, а на 16 да отивам с пижамката и чехлите  и ще лягам под ножа. Другото дето обсъдихме е че можело да ми запази гърдата....или поне по- голямата част от нея. Аз предложих да маха всичко, ма не ще нещо....опъва се. Ма, айде.....ще го пишем, че той е спеца и каквото  да прави.
Бонка, спокойно.....да минава и заминава и да го забравяме  Praynig

Абе сякаш масово се дърпат от махане на гърди!

# 250
  • София
При мен Василев не се дърпа изобщо. Което ме навежда на мисълта, че сме направили най-доброто. То не, че щеше да остане нещо от гърдата, ако беше махал частично... Епитезата ми е най-малкия размер, представете си Simple Smile

Днес съм много по-добре. Гаденето поотшумява, болките от инжекцията и те намаляват. Даже успях да изчистя къщата.

Люба, ти си герой! Да минава операцията и да забравяш!

# 251
  • Plovdiv
На мен в Пловдив ми казаха, че няма нужда да махам цялата гърда, а доцента при който занесох стъклата за контрола в Онкологоята в Дървеница, ми каза да отида в София да ми махнат и двете. Наскоро ми се стори тук в темата, че някой спомена хаоса в кабинета му и същите препоръки.

# 252
Хм.....аз съм в Пловдив. Да разбирам ли, че ако ида другаде ще ми ги махнат като стой та гледай? Thinking

# 253
  • Plovdiv
Не знам. Аз казвам на мен какво ми предложи този хистолог в Онкологията. Каза го като препоръки, след като потвърди резултатите от Пловдив. Аз обаче освен хирурга, който ме оперира, показах епикризата и на друг, в София. Мнението на хирурзите беше, че всичко необходимо от хирургическа гледна точка е направено.
Явно всичко е субективно. И Божа работа!

# 254
  • София
Сладурки и сладур (Мите, това, което ще кажа можеш да го пропуснеш- ама знам, че си любопитко Stuck Out TongueHug

Чета, че коментирате химия, сухо, мокро и т.н (ей онез нещица, дето нашата marittaa ги обича Stuck Out Tongue Winking Eye)...
Казвала съм го няколко пъти... и като истинска свекърва... пак и пак Joy
Като започнах химията бях младичка Blush и Ганчева всеки път ме предупреждаваше да внимавам, че много се забременява, а не ми трябва и такава емоция и допълнителен стрес- задължително прекъсване на бременността.
Не знам дали сега ви го казват (може и време да нямат просто), но да си знаете!
Някой тук спомена "закъснява ми"...!

Общи условия

Активация на акаунт