Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 44 995
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Зори, точно това имах предвид, защото в щатите, на базата на някакъв тест, препоръчвали точно това, ако е положителен. Благодаря, ще прочета. Къде правят такъв тест и колко струва?

# 436
  • София
В Майчин Дом ,в клиника Малинов,вероятно и на други места.В Майчин Дом е на няколко етапа и първият е 180лв.Там си прави Angel5 и при нея имаше положителен резултат.Беше писала,по-назад.
 Добре е човек да си знае и заради децата.То не е задължителна и те да са наследили ,но пък да си имат едно на ум и да се следят.За момичетата - гърди и яйчници,за момчетата - гърди и простата.

# 437
Зори аз мислех, че тия тестове са от 2000лв нагоре. Според мен не си прави труда и не си харчи парите.
Ако е тройно негативен нищо не ти пречи да си махнеш яйчниците и матката дори по желание, вече тези операции не са тежки, възстановяването е относително бързо и си работоспособна и жизнеспособна.

# 438
  • София
Само тройно негативните ли са с разбрицани гени?
Аз го видях за 900 лв. тоя тест

# 439
  • В царството на игрите:)
Здравейте, има ли на някоя да и е спрян Херцептина, заради намалена помпена функция на сърцето и да ли се заменя с друг медикамент?
Херцептина е кардиотоксичен и сърцето се следи стриктно по време на тези вливки. Ако има проблем там го спират. Може да го спрат и по други /най - често силни алергични реакции/причини. Мисля, че като първа линия, особено, когато е адювантна терапията не с заменя  друг медикамент.

Здравейте! Извинявам се за директното влизане с въпрос, но винаги ли групираните микрокалцификати в гърдата са признак на злокачественост, съществува ли изобщо вариант да са нещо друго?
По принцип микро калцификатите нее са добър белег, но възможност да не е рак винаги съществува. Дано при вас да е така Simple Smile

# 440
  • София /Абсурдистан
Как се казва този тест? На кого е препоръчително да се направи?

# 441
https://www.ofertomat.bg/Proverete-riska-ot-razvitie-na-rak-na-g … nomiks-p4746.html
Напълно ненужен тест.
 Ако аз имам рак всичките ми близки жени трябва да се следят по-сериозно и това е. Защо да пълня гушата на фармацефтичната мафия.

# 442
  • София /Абсурдистан
Че и ваучери пуснали, леле. Аз питах защото като е открит рак на едно място, има ли тест, който показва дали още нещо в тялото е рисково. Ама че го обясних...

# 443
  • София
Не,хормонозависим е ,с отрицателен ХЕР ми е.За цената -около 1000-1200 е целият пакет,като може да се прави на етапи и не е задължително да изследваш всички гени,съответно и сумата пада.Ще говоря с онколозите и ще преценя.По принцип братовчедка ми прати епикризите ми в Хайделберг и в клиника в Америка  .На двете места препоръчват да се направи и ако са положителни за тези мутации,да се направи двустранна мастектомия, но аз вече съм го направила,та няма много смисъл май.Другото е за яйчниците.
 Скъпи са друг вид генетични - тези,които показват дали има вероятност от рецидив в следващите 5г,ако риска се оцени като нисък,не се прави химиотерапия .Но това не важи за тройно негативните и за тези с лимфни метастази.Сумата е 6000.

# 444
Само тройно негативните ли са с разбрицани гени?
Аз го видях за 900 лв. тоя тест
Не

https://www.ofertomat.bg/Proverete-riska-ot-razvitie-na-rak-na-g … nomiks-p4746.html
Напълно ненужен тест.
 Ако аз имам рак всичките ми близки жени трябва да се следят по-сериозно и това е. Защо да пълня гушата на фармацефтичната мафия.

Принципно си права, че ако ти имаш, всичките ти близки жени трябва да се следят, но само до тук  си права.
1. Тестът хич не е ненужен, защото от това зависи правилното лечение. Ако ти имаш мутация и веднъж си развила рак,  рискът да рязвиеш съвсем нов е много висок. На такива жени ще им препоръчат махане на гърди. Разбира се тяхно право е да не го правят, но ако изтеглят късата клечка, пак ше си повторят лечението като Нана.
2. Не само близките жени, но и мъже трябва да се следят.
3. То по принцип всеки човек трябва да си се следи стриктно, че напоследък този рак стана като грип, но ако знаеш, че все пак имаш там една генетична предразположенист, няма да си толкова спокоен да се доверяваш на всяко успокоение от лекар, че всичко е ок и ще се следи кистичка или мастопатийка, а  ще се търсят още и още мнения. Аз понеже ей така не осъзнавах сериозността на нещата  и гените, месеци наред се доверявах на няколко  уж прехвалени капацитети и си отглеждах уж кистите в гърдата, пък те взеха, че се оказаха рак. Ама нали бях млада,  по-лесно беше да се приеме, че е нещо безобидно и не ми се вярваше, че може да е лошо. Е после вече научихме, че гените са голяма работа и като се случи още веднъж в семейството ми, хич и не се доверихме  на лекарите да се следи след още 6 месеца, а се действаше на момента и нещата се хванаха сравнително навреме, надяваме се.

# 445
Зори аз мислех, че тия тестове са от 2000лв нагоре. Според мен не си прави труда и не си харчи парите.
Ако е тройно негативен нищо не ти пречи да си махнеш яйчниците и матката дори по желание, вече тези операции не са тежки, възстановяването е относително бързо и си работоспособна и жизнеспособна.
И от кога не са тежки тези операции? То и след тях се изписва за 5 г. хормонално лечение - така го прави проф. Тимчева /изписва същата хорнонотерапия/ и други.

# 446
  • София /Абсурдистан
Лапароскопските не са тежки. След хистеректомията аз още вечерта можех да стана. На следващия ден ставах, изкъпах се, ходих да си взема кафе и т.н., а на по- следващия ме изписаха и си тръгнах по живо по здраво. Изобщо не ме е боляло, нито съм имала някакви проблеми. Хормонално лечение тогава не са ми изписвали.

# 447
...............

Принципно си права, че ако ти имаш, всичките ти близки жени трябва да се следят, но само до тук  си права.
1. Тестът хич не е ненужен, защото от това зависи правилното лечение. .................
Какво различно лечение ще ти приложат след тест с открити мутации от лечение на 3-но негативен без да си правила тест? Същото е и двата случая. Тоталните мастектомия и хистеректомия се подразбират и в двата случая. По-добре си дай парите за качествени операции докато си сравнително млада и силна, от колкото за скъпите тестове на фармацевтите и после да трепериш и да го мислиш. Така или иначе пак ще се наложи да направиш и хистеро и мастектомия.
Е ако имаш излишни пари правиш и тестовете, но резултатът при 3но негативните май винаги е ясен.

# 448
Фри, не разбирам какво имаш предвид. Нито само тройно негативните са генетични мутации, нито пък ако е тройно негативен задължително правят мастектомии и хистеректомии. Аз съм с хормонален, но си имам черно на бяло къде ми е мутацията. Променя се това, че например при мен в тъпата онкология ако им се бях доверилила искаха да правя предварителна химия за да ми запазят гърдата и добре че не останах да се лекувам там, а попаднах на съобразителни лекари и хич и не се стараха да ми запазват гърдата, която се оказа и наполовина с рак , пък и предизвикан от мутация. На такава жена ако се запази гърдата, пък и другата, си е чиста тиктакаща бомба. Рискът от чисто нов рак би бил над 80%.

# 449
  • София
Като ви чета, май правилно съм си мислела да махам всичко в някакъв момент...

Общи условия

Активация на акаунт