Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 44 990
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Тинтири,предполагам става въпрос за мутация в BRCA гените.Аз мисля да си пусна генетично изследване и ако излезе положително, да си махна и яйчниците.В Германия и Америка препоръчват и двустранна мастектомия с реконструкция  в този случай.
В Швейцария препоръчват същото. Сега ще ме тестват за мутации. Точно от това зависи как ще ме оперират точно.

Тинтири, за изтръпването (или "лазенето на мравки") по пръстите ми каза доктора, че ако е силно трябва да кажа, за да корегират дозировката. Не трябва да е силно.

# 451
Добро утро!
Лейди, всичко да е и ще е наред!
Марита, звучи добре  Имаш и още химии, дано пък изчезне пущината!
Люба, дойде време за операция, а?! Да идва и да минава успешно!
Мите, да бъде въдможно най-добрия вариант за теб!
За всички ✊✊✊и 💕
Ох, аз имам дертове с моя тийнейджър. Любовна мъка го тресе, ама го тресе....И едни апокалиптични изречения чувам. Не очаквах, че и лИбовните им болки ще изживявам. Така се раздаваше за тая връзка, не знам на кой мяза такъв романтик, рози, букети....Нооо трябва да си извърви и тоя път, за да стане човек. А аз като майка искам деликатно да му помогна да не се комплексира и носи тежки мисли, а излезе просто по-мъдър и силен от ситуацията. Майчини неволи, свекървени работи.😆 Божке, ма и аз съм една. Трябва да съм спокойна, а пак изживявам всичко.

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 09:26 от unabella

# 452
  • София
Lady, стискам палци!
Да пишеш после.

# 453
  • Варна

Здравейте! Извинявам се за директното влизане с въпрос, но винаги ли групираните микрокалцификати в гърдата са признак на злокачественост, съществува ли изобщо вариант да са нещо друго?
По принцип микро калцификатите нее са добър белег, но възможност да не е рак винаги съществува. Дано при вас да е така Simple Smile

Благодаря! Дано.

# 454
Дами, пенсиите напред ли се дават или назад ?
Т.е. в началото на Април за кой месец се взема ?
Сега са ми превели 806лв подадох документи за телк от 28 Октомври.
В тези 806лв влиза ли и за Април ? Ако влиза - егати смешните пари дето дават....

# 455
Мисля, че не влиза април.

# 456
  • София /Абсурдистан
Аз чакам за скан. Минах на преглед при професорката. Каза, че това хич не и харесва и може да излезе рецидив, защото там имало нещо, което нараства. Та съм на нокти. Ама да видим какво ще покаже скенера. Ще имам резултат в понеделник след 2 часа. Моля се да е мастно образувание, а не гадината...

# 457
  • София
Лейди, стискам палци! ❤

# 458
  • София
В тези 806лв влиза ли и за Април ? Ако влиза - егати смешните пари дето дават....
Април влиза в сметката.

# 459
Фри, не разбирам какво имаш предвид. Нито само тройно негативните са генетични мутации, нито пък ако е тройно негативен задължително правят мастектомии и хистеректомии. Аз съм с хормонален, но си имам черно на бяло къде ми е мутацията. Променя се това, че например при мен в тъпата онкология ако им се бях доверилила искаха да правя предварителна химия за да ми запазят гърдата и добре че не останах да се лекувам там, а попаднах на съобразителни лекари и хич и не се стараха да ми запазват гърдата, която се оказа и наполовина с рак , пък и предизвикан от мутация. На такава жена ако се запази гърдата, пък и другата, си е чиста тиктакаща бомба. Рискът от чисто нов рак би бил над 80%.
Този разговор сме го водили с теб много пъти, съвършено права си, не отричам. Това, което казвам е, че с тест или без тест за 2000 лева, реално не само при наличие на мутации, а за всички ни, без значение на вида на рака рискът си е 80%. Отдавна сме тук, виждаш какво се случва. А лечението - и с тест и без тест терапиите са едни и същи. И аз въпреки че съм начален стадий искам да изрежа всичко което е възможно. Може би би било добре да е още в началото, за да не се подлага човек на повече от една операции на гърдите.
Но главата, черния и белия дроб не мога да ги изрежа.

# 460
  • В царството на игрите:)
Принципно си права, че ако ти имаш, всичките ти близки жени трябва да се следят, но само до тук  си права.
1. Тестът хич не е ненужен, защото от това зависи правилното лечение. Ако ти имаш мутация и веднъж си развила рак,  рискът да рязвиеш съвсем нов е много висок. На такива жени ще им препоръчат махане на гърди. Разбира се тяхно право е да не го правят, но ако изтеглят късата клечка, пак ще си повторят лечението като Нана.
Ами тестът сигурно има своето място чисто статистически, но освен да психясаш не виждам до какво друго може да доведе. Винаги съм казвала, че най - ужасното нещо при рака е , че при него няма никаква логика и точно тази неизвестност те вади от равновесие. Ако си с мутация е редно да си махнеш гърдите и там каквото се сетиш, но Хули например е без гърди и пак е получила рецидиви. Това означава, че махането на гърдите не дава сигурност. Ако пък има по - голяма вероятност да развиеш и рак от друг вид, то какъв живот ще е това само да чакаш нещо да се появи, защото статистически има такава вероятност. Всъщност такава вероятност има за всеки под слънцето без да е правил никакви тестове. Аз съм лекувана в Онкологията и смятам, че съм лекувана по доста хард начин. Като се почне от кардиналната операция и се стигне до останалата пълна програма. Мисля, че в днешно време се правят много частични и щадящи операции, защото пациентите са по - склонни на това и лекарите се съобразяват с желанията им. На мен избор не ми беше даден и слава Богу Simple Smile Рака става все по - агресивен, а лечението все по - щадящо. Това ми е много непонятно в последните години?
Думата ми беше, че изследването за генна мутация сигурно е хубаво ,но не знам по какъв начин увеличава коефициента на полезно действие при лечението?

# 461
  • София

DZ, пенсионното решение обикновемо излиза до 6 месеца. Докато излезе НОИ отпуска някакви пари (колкото да не е без нищо). След това има доплащане. Решението ти го изпращат по куриер (така е в Сф).
Можеш да отидеш до НОИ и да си направиш справка, там ще ти кажат дали това е окончателния размер на пенсийката.
А масовите пенсии са си смешни Cry

# 462
  • В царството на игрите:)
Смешни не смешни - толкова. Все пак пенсия + право на работа има само в Бг, така, че аз не се оплаквам Simple Smile А и ти си млада с не много стаж, така, че не можеш да очакваш голяма пенсия. Дано доживеем до истинската Simple Smile

# 463
....................
Думата ми беше, че изследването за генна мутация сигурно е хубаво ,но не знам по какъв начин увеличава коефициента на полезно действие при лечението?
Увеличава КПДто на фармацевтичната промишленост, на лабораторията на Дженомикс и на лекарите, които взимат комисионна от тях за изпратени пациенти за тестове, това поне е сигурно.

# 464
  • Другата България
Лейди, стискам ти палци всичко да е наред. Hug

Общи условия

Активация на акаунт