Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 44 973
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • София /Абсурдистан
Точно затова, че няма никаква логика, затова и не режат излишно, така мисля. Просто няма смисъл. Е, може би малко се намалява риска, ама гаранция никаква. По- добре е да се наблегне на превенцията с периодични изследвания, скенери и такива неща, до колкото е възможно.

# 466
  • София
Аз определено си мисля да махна другата гърда, когато правя реконструкция. А за долу също си го мисля, защото явно при мен се получават проблеми и там. Ето, шийката ми вече е частично ампутирана... Смятам, при положение, че повече няма да раждам, а и така или иначе ще ме вкарат в менопауза, няма никакъв смисъл да рискувам да запазя тия органи. Само ще им треперя от преглед на преглед. То ясно, че и без тях пак има риск, но с какво не е така...

# 467
  • София /Абсурдистан
И аз съм замислила тази операция, да ме 
пита  човек защо не настоях при хистеректомията да махнат и всичко останало, та сега трябва пак да ме кълцат.

# 468
  • Враца
DZ, пенсиите се превеждат месец за месец.
Минималната пенсия за инвалидност при 80% е 217 лв.

# 469
Благодаря на всички 🤗
Ал и аз това четох , затова се зачудих за колко месеца е това.
Абе живи и здрави да сме Simple Smile

# 470
И аз не съм точно наясно с тези генетични тестове,въпреки че доста четох.Моят доктор,при който ходя на профилактични прегледи каза,че давали до 60 процента отклонения.Попита ме-ако откриеш,че имаш мутациите в България ще е трудно да намериш специалист,който превантивно да ти махне гърдите и яйчниците,ако излезе негативен,ще се успокоиши ще спреш да се следиш и ако е дал отклонение,какво се получава.Знам,че в Америка при положителен тест,жените започват хормонална терапия.

# 471
Принципно си права, че ако ти имаш, всичките ти близки жени трябва да се следят, но само до тук  си права.
1. Тестът хич не е ненужен, защото от това зависи правилното лечение. Ако ти имаш мутация и веднъж си развила рак,  рискът да рязвиеш съвсем нов е много висок. На такива жени ще им препоръчат махане на гърди. Разбира се тяхно право е да не го правят, но ако изтеглят късата клечка, пак ще си повторят лечението като Нана.
Ами тестът сигурно има своето място чисто статистически, но освен да психясаш не виждам до какво друго може да доведе. Винаги съм казвала, че най - ужасното нещо при рака е , че при него няма никаква логика и точно тази неизвестност те вади от равновесие. Ако си с мутация е редно да си махнеш гърдите и там каквото се сетиш, но Хули например е без гърди и пак е получила рецидиви. Това означава, че махането на гърдите не дава сигурност. Ако пък има по - голяма вероятност да развиеш и рак от друг вид, то какъв живот ще е това само да чакаш нещо да се появи, защото статистически има такава вероятност. Всъщност такава вероятност има за всеки под слънцето без да е правил никакви тестове. Аз съм лекувана в Онкологията и смятам, че съм лекувана по доста хард начин. Като се почне от кардиналната операция и се стигне до останалата пълна програма. Мисля, че в днешно време се правят много частични и щадящи операции, защото пациентите са по - склонни на това и лекарите се съобразяват с желанията им. На мен избор не ми беше даден и слава Богу Simple Smile Рака става все по - агресивен, а лечението все по - щадящо. Това ми е много непонятно в последните години?
Думата ми беше, че изследването за генна мутация сигурно е хубаво ,но не знам по какъв начин увеличава коефициента на полезно действие при лечението?

Както казах от генната мутация определя как ще режат (поне тук при мен). Ако няма генна мутация доктора каза, че няма смисъл да режат всичко и ми обясни защо разбира се. Ако има мутация си струва да се отреже всичко. Появява се рецидив след пълна мастектомия, защото не е изрязано наистина всичко. Дори микроскопична част тъкан да остане може да се образува там пак рак, което пък подтвърждава, че радикалната мастектомия май е най-ефикасна😁
И за щадящите операции и лечения ми беше обяснено защо е така, въпреки че моето лечение не е никак щадящо се оказа. Ами те са установили, че радикализма не гарантира повече сигурност, което пък опонира на това дето преди това написах, ама "истината е някъде там" 🤣🤣🤣

Днес имам хубав ден. Бях при шефката да предам "значката и пистолета си" (прекратяват трудовия ми договор) и тя каза, че октомври ме чака да подпишем нов договор, че и през 2020 фирмата би поела обучението ми, което исках да направя две години. Това би било сбъдната мечта в професионален план. Абе подобри ми се настроението😊

# 472
  • София
Марита,при напълно махнати гърди също има рецидиви.
 Вече в нищо не намирам логика и започнах и да не я търся.Имам чувството,че кой каквото му е писано.И уж с начален стадии,спазващи хранителни режими и т.н. са умирали ,пък други с разсейки си живеят повече и всичко си хапват и цигари си пушат.
 Братовчедът на мъж ми почина на 12г .Имаше рак и се лекуваше в ИСУЛ.Всичко вървеше много добре,но почина от перитонит,защото живеят в село до Тутракан и докато стигнат до Силистра,беше вече късно. 😥
 За това се опитвам да не ги мисля нещата ,защото до голяма степен не зависи нищо от мен.Каквото зависи го правя - съгласих се с химията(въпреки,че ми разказва играта и имам чувството,че ме прави по-болна,отколкото бях преди),спрях цигарите и сладкото,ще ходя редовно на прегледите,приемам и хранителни добавки.

Лейди,дано не е рецидив! 🤗 Това пък да получиш рецидив  ,още докато тече активното лечение ми е много притеснително.Тая химия нали за това я правим,да ги убива тия гадини.А ти и лъче си правила дори.

Мен от Сити ми се обадиха преди малко,че ми отлагат сцинтиграфията за 13.05  ConfusedВече се бях настроила,а сега и направлението ще ми изтече.Четох много добри отзиви за сцинтиграфия в онкото в Младост при проф Сергиева и се чудя ,дали да не видя там дали може да мина по-рано.Направлението ми е от 3.04.

# 473
Имаше преди години една дама в темата с РМЖ, на която майка ѝ и баба ѝ са имали също, но генетичният тест ѝ беше отрицателен.

# 474
  • В царството на игрите:)
Имаше преди години една дама в темата с РМЖ, на която майка ѝ и баба ѝ са имали също, но генетичният тест ѝ беше отрицателен.
Не е само тя. Една от активните съфорумки преди години има две лели /двете сестри на майка и/ с РМЖ, но нейния тест излезе отрицателен. Слава Богу и тя и двете и лели са живи, а при тях минаха повече от 20 - 25 години. При мен няма никой, но пък не се знае дали аз не съм родоначалник на този ген ...Хахахаха! Но не съм го правила и дано не се наложи да го правя Simple Smile

# 475
Лапароскопските не са тежки. След хистеректомията аз още вечерта можех да стана. На следващия ден ставах, изкъпах се, ходих да си взема кафе и т.н., а на по- следващия ме изписаха и си тръгнах по живо по здраво. Изобщо не ме е боляло, нито съм имала някакви проблеми. Хормонално лечение тогава не са ми изписвали.
Зависи от възрастта...При по-млади е по-тежко, защото се нарушава хормонално равновесие и стават много проблеми, климакс и повече е.

# 476
  • София
Аз видях, че даже пълна хистеректомия правят лапароскопски, не само яйчниците. Имам две секцио и една лапароскопия за махане на миома. Лапароскопията е песен, все едно си на курорт, в сравнение с коремната операция.

Почвам леко да се притеснявам за страничните ефекти. Гаденето и умората си останаха след втората вливка. А е само втора, имам още 6 броя Disappointed Relieved И сигурно ще става по-зле... Уф! Не, че няма да издържа, просто се шашкам, че ще се влошават нещата.

# 477
  • София
Здравейте, момичета и момче,
Аз съм добре, въпреки че не писах от месец. На 18- ти ми е 8-мата химия. Избутвам, край. Белите химии, втората четворка, понесох по - зле от червените. При червените малко ми ставаше лошо, но пия зофран и минава. Изгоря ми най- читавата вена от червената, калцира се, няма проходимост. Това не се оправяло. От бялата химия обаче задържам течности, изгаря ми лигавицата в устата и стомаха, дори водичка като пия ме гори. Като парцал съм от третия ден до към 10- я ден, че и повече. А от растежния фактор ме боли кръста долу ниско, черепа отзад на тила, освен това имам усещане за болно гърло, но вече знам, че не е болно наистина. Някой ако мисли, че кара инфекция, всъщност от Лонкуеста е. От бялата химия ми се отлепиха ноктите на палците на краката. Ужас е.
Сега най - странната част. Между 2 рата и 3 тата бяла химия ми тръгна коса и сега съм като таралеж - около 1 см. Възможно ли е това?
За отмора цял месец правих ремонт. Пребоядисвах някои стаи и коридор, радиатори, врати, такива неща. Основно почистване, всички шкафове, гардероби. Сменихме някои мебели, размествах. Страхотно ми се отрази, въпреки че се задъхвам, чувствам се полезна и някак пролетно!
Това е от мен! Пазете се, оздравявайте и се радвайте на всеки ден!

# 478
vallinna Да, това с косата е възможно. Моя приятелка , която скоро приключи химиите също беше така. Аз на 17- ти съм на първа бяла и направо съм  в ужас. Само лоши неща чета за нея, а уж червената беше по-лоша. Ама каквото такова. Трябва да издържа.

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 22:01 от kacha

# 479
  • София
Каша, не бой се. Червената е по-гадна от бялата.

Общи условия

Активация на акаунт