Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 44 963
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Вчера ме дренираха в Токуда и сега се "изливам" в мензура. Резултат от биопсията не знам кога.

Искам и аз да се наредя със стиснати палци и да ти пожелая добри резултати!

# 496
  • Другата България
Вчера ме дренираха в Токуда и сега се "изливам" в мензура. Резултат от биопсията не знам кога.
Стискам палци всичко да е ок. Hug
Пиши, споделяй.

# 497
Арми, всичко ще е наред. Стискам силно палци 🤗

# 498
  • София /Абсурдистан
Ама чакай сега ти се юркаш за приятелката си - което е разбираемо.

Девойки, днес прибирах зимните дрехи и вадих летните 😖 От три чувала с дрехи единствено ми стават очилата 😣😝
Миналото лято нали бях на химия и нищо не купувах.. пък и още 10кг трупнах след това...
Палатки не ми се купуват..

И при мен е същото. Ама днес ходих в мола и си купих палатки. Ми не може гол да стои човек. Пак добре, че намерих нещо от този размер. Срам, срам...

# 499
Арми, с теб сме! Hug
Аз пък бях с едни дружки на среща и така губаво се нахилихме и наприказвахме, че съвсем забравих за неволите си и за химиите и за операциите( те са ми от най- близките и верни и от най- нормалните, дето не ме карат да се чувствам като нещо сдъвкано и изплюто, а като нормален здрв човек).....Обаче, вече едвам говоря- с един дълбоок секси глас съм от снощи.....и подсмърчам, като първолаче....та утре няма да мръдна навън, че до вторник трябва съм здрава кат за изложба.

# 500
Ама чакай сега ти се юркаш за приятелката си - което е разбираемо.
Ама каквото и да напишем тука твоята  приятелка няма да го вземе предвид отново - така , че аз съм пас. Няма да коментирам...

Да, права си. Горе долу така ще стане. Но тъй като тя не ползва интернет, аз търся. Казвам й всичко, повече не мога да направя.
Благодаря. Бъдете здрави, момичета.

# 501
Извинявай , че така реагирах 🤗
Дано приятелката ти се вслуша този път.

Лейди, много те мисля да знаеш 🤗
И при теб съм сигурна , че няма за какво да се притесняваш 🤗
Миналата година се измъчихме - тази заслужаваме спокойствие малко 🤗😘
То и аз ще купувам скоро - ако не ми мине котка път ще се хваля 😉

Люба ,  стой си в къщи и се лекувай 🤗 Подсмърчаш като първолак викаш 😂 Много ми е познато 😂

# 502
Ейнджъл, звучиш като мен по време на химични ефекти. Дръж се! От медикаментите е всичко. На работа аз прибързах да ида и се отказах бързичко като видях, че съм негодна.

# 503
Здравейте,
Чета в темата от няколко дни, откакто ми направиха биопсия и ме информираха за резултата.
Инвазивен карцином.
Мина първовачалния шок, семейството ми и четенето тук също ми помагат. Толкова сте силни и позитивни ..... дойде ред да се запознаем.
На 36 г. съм, с 2 малки деца. Редовно си правих профилактични прегледи, последния обстоен беше преди да забременея с втория ми син (нямам никой в семейството с рак на гърдата). Всичко беше чисто. Родих, кърмех малко повече от година и всичко е станало в този период. Февруари месец имах запушване, борих се с него 10 дни безуспешно. Отидох на преглед в Тина Киркова при Гемеджиев, каза че съм на косъм от мастит, предписа ми хапчета за спиране на кърмата, каза да изчакаме 2-3 седмици докато спре окончателно лактацията . Кърмата спря, гърдата остана подута, поду се и дясната ми ръка. Последва биопсията и оттогава животът ми не е същия.
На 22.04 ми започва химиотерапията в Надежда при д-р Щерев. Тежък случай бяха първите му думи, като видя резултатите ми.
Ниско диференциран инвазивен карцином G3, тройно негативен. KI67 експресия в около 60% от туморните клетки. Множество туморни емболи в лимфатици и малки вени.
Готова съм да се боря, с много хъс и позитивни мисли.
Единственият ми страх е в тези 10 дни, които остават до терапията, тази гад да не вземе превес, както го водят много напреднал, всеки час е от значение. В понеделник чакам резултати и от ПЕТ-скенера, дано няма метастази.
Как се промъкна тази гад толкова незабелязано, още се чудя.
Това е от мен, стискам палци на всички в общата ни борба. Kissing Heart

# 504
  • София
nezhdana, съжалявам, че ти се налага да си тук при нас! Звучиш добре и нахъсана, това е супер! И аз съм като теб, редовни прегледи, без наследственост... Но ето, промъкна се гадта за 6 месеца. Нямаме избор, освен да се борим! Стискам ти силно палци!

# 505
Здравейте,
Чета в темата от няколко дни, откакто ми направиха биопсия и ме информираха за резултата.
Инвазивен карцином.
Мина първовачалния шок, семейството ми и четенето тук също ми помагат. Толкова сте силни и позитивни ..... дойде ред да се запознаем.
На 36 г. съм, с 2 малки деца. Редовно си правих профилактични прегледи, последния обстоен беше преди да забременея с втория ми син (нямам никой в семейството с рак на гърдата). Всичко беше чисто. Родих, кърмех малко повече от година и всичко е станало в този период. Февруари месец имах запушване, борих се с него 10 дни безуспешно. Отидох на преглед в Тина Киркова при Гемеджиев, каза че съм на косъм от мастит, предписа ми хапчета за спиране на кърмата, каза да изчакаме 2-3 седмици докато спре окончателно лактацията . Кърмата спря, гърдата остана подута, поду се и дясната ми ръка. Последва биопсията и оттогава животът ми не е същия.
На 22.04 ми започва химиотерапията в Надежда при д-р Щерев. Тежък случай бяха първите му думи, като видя резултатите ми.
Ниско диференциран инвазивен карцином G3, тройно негативен. KI67 експресия в около 60% от туморните клетки. Множество туморни емболи в лимфатици и малки вени.
Единственият ми страх е в тези 10 дни, които остават до терапията, тази гад да не вземе превес, както го водят много напреднал, всеки час е от значение. В понеделник чакам резултати и от ПЕТ-скенера, дано няма метастази.

Добре дошла при нас въпреки случая. Аз имам такъв тумор като твоя, само че моя е и хормонопозитивен. И аз се плашех много в дните, които оставаха от ПЕТ скенера (нямах никъде другаде засегнато освен първотумора) до химиото да не се разрастне, но не е. Не се притеснявай! Мисля, че не е точно всеки ден от значение. Аз имам три седмици от диагнозата до химията. Стискам палци да не се е разпространил по лимфите, "въпреки че и там да е пак не е трагично" каза доктора като ме прие за пациент. Ще го преживееш това нещо и ще ти мине. Инвазивните тумори май се "гасят" и така лесно, колкото бързо се "палят". Податливи са каза доктора. Така мен ме успокои като бях на твоя етап от страданието🤗

# 506
nezhdana, добре дошла в клуба на тройнонегативните 🤗
Категорично ти забранявам да четеш в интернет за този вид рак. Категорично !!!
Чети само тук и питай само тук - освен лекарите де.
Пиши често - хвали се , жалвай се. Помага.....

# 507
  • София
Здравейте,
Инвазивен карцином.

Момиче, чета те и ми се свива сърцето, щото съм на същата възраст и имам две малки деца! Ти ще минеш първо през химия, а след това операция нали? За тия десетина дена мисля, че не трябва да се притесняваш! Почти сигурна съм, че нещата не се развиват тооолкова бързо! Силно ти стискам палци за скенера и се надявам и вярвам, че ще покаже добри резултати! Междувременно, каквото и да се случва, през каквито и етапи да минаваш, не спирай да четеш темата! Благодарение на тия хора тук ( Господ да ви пази всички, момичета и момче), аз успях не скочих през балкона през последните месеци от началото на годината досега! Чети и питай, питай и чети! Да допълня, че и аз съм с тройно негативен!

# 508
  • Plovdiv
Момичета и момче, не пиша често, но ви чета редовно. Тази тема ми действа успокояващо още от деня на първите ми тревоги. Много сте готини и позитивни, казвала съм го и друг път. Съжалявам само, че често се появяват нови и то млади хора. Аз съм на 38 год.
Желая на всички здраве, здраве и пак здраве!!!

# 509
nezhdana след химиото ли ще те оперират или вече те оперираха?
Успех на всички с терапиите!

Общи условия

Активация на акаунт