Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 43 990
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Момичета утре с баща ми сме на 5д скенер.Стискайте палци всичко да е наред.Аз от сега незнам къде съм,ще ходя сама с него трябва да съм много силна,но как.Пожелавам ви от тук нататък само хубави новини да чувам за всички вас.Бъдете здрави и Господ да е с нас.Това е вирус,трябва да го преборим...не е по силно от човешкият дух❤❤❤❤

# 616
Някой тук ли ме пита за перуките или беше някъде другаде? Сори, но бях под въздействието на опиати вчера и малко ми е "мъгла".

Пиша го за всеки случай. Ето от този сайт имам вече перука и е добра. Естествен косъм. Незнам как, но бих показала снимка.
https://www.damenperuecke.com/echthaar-peruecken.html?sort=p.pri … length=31&p=4

# 617
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте момичета. Близо 8 години ми слагат Золадекс, получавали са се синини, зачервяване, но днес като ми го постави акушерката от АГ Селена, Пловдив, толкова ме заболя, както ама никога досега. За момент мислех, че ще припадна. Така цял ден си ме боли, усещам и дискомфорт. Като се прибрах от работа видях, че се е появила лека синина , но на около 2 см. от инжекцията по-надолу и всъщност точно там ме боли и пари при допир.  Мисля да се намажа с Лиотон, но дали това е проблема? Някой да е имал такава болка?

# 618
Там има големи кръвоносни съдове и може кръвоизливът да е голям навътре. Случвало ми се е.

# 619
  • Plovdiv, Bulgaria
Там има големи кръвоносни съдове и може кръвоизливът да е голям навътре. Случвало ми се е.
Благодаря ти armyhousewife. Мен не ме притеснява синината, а болката, макар, че тя е при допир и дразнене от бельото  и когато се движа.  Мазала ли си мястото с нещо?

# 620
Не, но стоя като топче много време.

# 621
  • Plovdiv
Нещо подобно ми се случи. Понеже всеки път ме боли убождането цял ден, реших този път хуууубаво да се отпусна, да влезе лесно иглата и да не ме боли. За да ми я сложи, лекарката захваща с пръсти плът. Ясно тя е стиснала по- здравичко, защото после до убоденото имах синина. На другия ден ме заболя, появи се твърдо отдолу. И хубаво, че видях синината в началото, та разбрах, че здраво ме е ощипала, иначе после остана само твърдото. Не искам да ви казвам като пипна твърдо........откачам
Постепенно и болката изчезна, и това втвърдяване почти го няма.
Та сега за другия път се чудя - да си отпускам ли мускулите на корема или да ги стягам. Ама предпочитам да ме боли боцкането, отколкото това другото.
Забравих да кажа - мазах с Лиотон, така ми каза лекарката.

# 622
Аз си взех лидокаин спрей. Пръскам мястото и иглата, така че отворът да се напълни и си я слагам сама. Изобщо не боли така.

# 623
  • София
Къде се слага тази инжекция, че боли толкова?

Да се похваля, пак ходих на танци. Скапах се и всичко ме боли, но съм щастлива Simple Smile

# 624
  • Plovdiv, Bulgaria
armyhousewife, добре, че ме подсети. Преди няколко години, моята кума от Гърция ми беше дала едно кремче с лидокаин да се мажа преди това. Не мисля, че имаше голям ефект обаче. Онколога ми беше казал, че лидокаинът действа добре върху лигавицата, а не върху самата кожа.
Teddyy, моят онколог преди години ми беше казал, че ако не се постави както трябва Золадекса,  става едно топче, той все пак е имплант, който трябва да се приема от организма в рамките на 28 дни.

# 625
Кремът не действа, само спреят. Като вкараш пълната игла с лидокаин в кожата, той действа моментално на тъканите и няма грам болка.

# 626
Момичета и момче, и аз да ви се оплача и помрънкам малко. Днес  малко се сдърпах относно датите с докторката дето ще ми маха гърдите, което не е най- правилното тактически... но какво да се прави, като сме две жени така става. Та последно на 3 май ги махам гърдите  и слагат силикона. Страх ме е от болката, доста ме е страх... но връщане няма. Много боли, нали? Тези доброволните силиконки са луди бе!  Кажете по една молитва, ако се сетите и за мен. Целувки и бъдете здрави!

# 627
  • София /Абсурдистан
Момичета и момче, и аз да ви се оплача и помрънкам малко. Днес  малко се сдърпах относно датите с докторката дето ще ми маха гърдите, което не е най- правилното тактически... но какво да се прави, като сме две жени така става. Та последно на 3 май ги махам гърдите  и слагат силикона. Страх ме е от болката, доста ме е страх... но връщане няма. Много боли, нали? Тези доброволните силиконки са луди бе!  Кажете по една молитва, ако се сетите и за мен. Целувки и бъдете здрави!
Ще се помоля за теб  Hug  Боли свирепо, но минава постепенно. Помисли си колко кубика ще сложиш, като имай в предвид, че няма да има жлеза, която да уплътнява и импланта трябва да я замести точно по кубици + допълнително вече каквато големина ще искаш. За съжаление, аз това не го бях помислила, а и никой не ми каза и резултата не е точно  такъв, какъвто бих искала.

# 628
Ами никой не ме пита, по принцип искам малки... аз съм чашка В или С (китайско).  Доктора каза, че нещо подобно на това което имам трябва да е заради кожата по- малки не може. Ти по- големи ли си направи?

# 629
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Здравейте, смели момичета и момче!
Позволявам си да вляза в темата, защото знам, че ще получа адекватни отговори на въпросите си.
През януари откриха на мама рак на вулвата - според хистологията, направена в УСБАЛ по онкология е умерено до високодиференциран плоскоклетъчен карцином, следоперативно в епикризата пише, че е умеренодиференциран.
Взехме решение да направим операцията при професор Томов в "Света Марина", Плевен, и мисля, че не сбъркахме - професорът е страхотен като човек и специалист. Направи радикална вулвектомия и отстраняване на ингвинални лимфни възли отляво - четири броя, в един от които има метастази. Зарастването неочаквано дори и за самия професор протече страхотно (често има проблеми в това отношение, особено като се има предвид и възрастта на мама - 77 години). Имаше задържане на лимфна течност на мястото на махнатите възли, но се справиха и с този проблем.
Току-що се върнахме от контролен преглед, на който вече  е даден картбланш за лъчетерапия - трябва да се проведе заради засегнатия възел. Малко ме притеснява, че от операцията минаха малко повече от два месеца - беше на 15 февруари, но нямаше как по-рано заради зарастването.
Стадият е определен като III b/2, pT1b, N1b, M0; G2
Това III b/2 не мога много да го разкодирам - трети стадий, но тази двайка за какво е...
Имам следния въпрос - професор Томов препоръча лъчетерапията да се проведе в Токуда, но четейки мнения, почти не попаднах на такива за там. Опитвам се да разбера и от сайта им нещо, виждам, че техниката е много модерна, но не съм наясно с условията във финансово отношение - все пак трябва сме подготвени и за това, а никъде не пише нищо.
Сигурна съм, че някъде сте го написали, но не мога да си събера акъла и да го намеря - какво точно трябва да направим сега - с епикризата и с направление от личния лекар да се отиде там, където изберем да направим терапията ли?
Като алтернатива на Токуда, четейки вашите мнения приемам, че е добра Сити Клиник на "Цариградско шосе", нали не греша?

Извинявайте за нахълтването и за лаишките въпроси.

Изпращам ви пожелания за здраве в огромни количества, сила и смелост си имате за милиони

Общи условия

Активация на акаунт