За „червените лампи“ в моя живот

• 55 580
  • 1 311
  •   1
Отговори
# 120
Първият ми все ме сравняваше с други – братовчедка му, приятелката ми... как по–добре от мен се справяли в дадена ситуация, колко били оправни, пък аз тогава още срамежлива и захлюпена, не съм различавала още червените лампи, ама накрая казах я вземи си намери някоя като тях... то бяха молби, ревове, падане на колене, обещания... сори, да си мислил!
Да дойде пиян на първа среща! После се обажда да се извинява, че бил много притеснен дали ще го харесам, та за кураж... Я познайте дали имаше втора среща?!
Да чака все ти да го търсиш.
За насилието и флиртаджийството вече сте го казали.
Любимо ми е, когато категорично отказваш да направиш нещо, а ти се отговаря: "Я стига, ти знаеш, че всъщност искаш да го направиш!" Щерката така разкара един преди години.
Липсата на амбиция и прекалената амбиция. Ако на 30 още живее с мама и тати и чака те го хранят и перат. Ако все другите са му виновни. Ако е клюкар и интригант.

# 121
Ако дори най-близките му приятели при всеки удобен момент ти казват да се махнеш от него по най-бързия начин ... Но, разбира се, че според него те ти говорят така, само защото искат да спят с теб ...

# 122
Поздравления за каката! Хитова и перспективна тема, предричам едно 50 страници на седмица при еветуална ненамеса на модераторствуването. Но да не залитам в тази посока, че да не си ида мърцина, както обикновено.
За младите с празнини в речниковия запас, пояснявам - да си идеш мърцина е нещо като колатерална жертва.
По темата първо да споделя личен опит. На жените ви е лесно, ясни сигнали, силни знаци. Даже от тук можете да си отпечатате един списък  поне 4 листа двустранно с "лампи". Червени, пембени, каквито ви душа иска.
Питате ли ни нас каква интуиция ни трябва да различим червените лампи от червените фенери?
Ами нямаме я тази интуиция, затова подхождаме толерантно - уважаваме и двата типа (ситуации). Mr. Green Едва в последствие разбираме, че лампи се представят за фенери, а и обратния случай не е рядкост...
Но нали мъжката душа си е такава, толерантна, гледаме да уважим всяко мнение, всяка ситуация, макар и в наш ущърб.

Имам и едно питане - как успявате да спите при такова силно червено облъчване около вас? Не ви ли, как да кажа, поизнервя малко? Как го решавате този проблем? Пускате дебели тъмни завеси или нещо друго?

Айде, пък ако не ме изтрият, утре ще драсна нещо и за манипулациите, манипулаторите и пасивното насилие...
А, харесах мнението на мишето, незагубило чувство за хумор в тези тежки полит-коректни времена...
Последно един съвет, съвсем искрен. Като пресичате, не се вторачвайте в червения светофар, а гледайте колите. Досега няма прегазен от светофар, всички са от коли. Или камиони  Sunglasses

# 123

Имам и едно питане - как успявате да спите при такова силно червено облъчване около вас? Не ви ли, как да кажа, поизнервя малко? Как го решавате този проблем? Пускате дебели тъмни завеси или нещо друго?

Просто е - трябва да приемеш другите хора с отрицателните качества, мълчиш (или пък можеш да се махнеш от тях или ограничаваш отношенията дотам където те разбират) и си имаш едно наум, това става въпрос за познати, приятели или близки, а не за гаджета - иначе тогава става лошо като за съпрузи, някои неща не могат да се поправят и следва раздяла. Blush

Но да, разни хора - разни нервички, едни могат да направят баланс, други - не. Grinning

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 04:46 от Анонимен

# 124
  • Най-красивата страна
Забравих да спомена мъжа ,който смята,че жената е длъжна да прави всичко.
Един такъв ми обясняваше,че понеже мъжът и жената били равни трябвало тя да работи.Обаче домакинската работа и грижите за децата били изцяло женски задължения.Мъжът задължения вкъщи нямал.Светнаха ми веднага червените лампи.
После се чудеше защо не искам да се виждаме ...надявал се на сериозни отношения.
Иначе оцених това,че е искрен и си каза всичко човека.

# 125
Така е, но червена лампа е и обратната крайност.
Мисля, че в първия си пост по темата намекнах за нещо подобно. Собствен порядък, желание за контрол над събитията, опити да надскочиш перманентно стоящи обстоятелства и "закони", което в един начален етап може да изглежда като перспективност и амбиция.
И като се пропукат плановете- никаква гъвкавост.
Ужасно е това. Постоянното гонене на цели - съвсем самоцелно. Около такива хора се стои трудно. Един даже искаше и жена му да е такава. Залудо работи, залудо не стой. Като млад - учи като луд, като възрастен - работи като луд. Стават за жени, които търсят в брака пари и дотам. Иначе и за един разговор е досадно с тях.

# 126
Споменах ли манипулативността?

Еха, дори не го бях осъзнал колко ме бива в манипулацията. Освен забавна, тази тема ще излезе и полезна.
Още една червена, огроооомна лампа:
-мъже, доказващи се в женски форум.
Мъжете, пишещи в темата, са идеален пример от какви мъже трябва да бягате с 200.

Ако някой вече го е написал, сори...стигнах до цитирания пост.   Smiley

# 127
  • София
Поне да бяха написали нещо полезно от тяхна гледна точка, а то - бла, бла.

Ето един съвет от мен - мъже, бягайте от вечно недоволни драма кралици!
Имам една двойка в групата, честно жал ми става за момчето! 100 часа съм с тях, тази девойка беше в настроение два пъти горе-долу.

# 128
Te червените флагове са ясни. Само че младите жени имат много енергия и си падат мазохистки, та си търпят. Номерът е как да им се каже да си пазят кефа и комфорта. При мъжете е лесно - веднага забелязват кога жената им пие енергията, щото са просто устроени и като им се вземат пари и време без храна и секс насреща, веднага усещат куцата сделка. Докато жената може да се раздава с години срещу нищо и да не мисли, че е куца сделка.

# 129
  • Далече, далече

Още една червена, огроооомна лампа:
-мъже, доказващи се в женски форум.

Мъже, висящи 24/7 във форума, пишещи си с други жени на теми като дамски обувки, чанти, рокли и т.н.

Или такива, които твърдят, че са женени, но ходят по срещи със съфорумнички и им носят подаръци. Grinning

# 130
Червен флаг за мен би бил и това ако мъжът е твърде суетен. Досега всички суетни мъже, които познавам, са повърхностни и ако жената не е перфектна в даден момент, не могат да я изтърпят. Примерно ако живеят заедно и той я вижда по анцуг и вързана коса, а не натокана. Съответно и постоянно подмятат коментарчета затова как трябва малко да отслабне, обсъжда други жени и т.н. Затова мъж, който прекарва повече време пред огледалото от мен е голямо "НЕ". За останалите неща сте писали вече. За съжаление аз не успявам да разпозная всичко, все оправдавам, надявам се, че нещата ще се подобрят...

# 131
  • София
Не го забелязват! Даже с години!
Боже, не мога да повярвам, че пиша против някои жени.
Обаче има едни такива тихи, пасивно-агресивни женички. Уж си траят, уж са тихи, а ги ядат насаме. Рядко се усмихват, не обичат да излизат, обикновено излизат с номера, че са много морални и добри домакини. Разбира се, имат изисквания към мъжете за промяна - да се откажат от любимото си хоби или поне им мрънкат винаги, като си купят нещо за него.

# 132
По-скоро жената трябва да търси грешката от своята гледна точка. Всички хора имат дефекти и лични интереси, въпросът е дали за теб не са токсични. Но ако мъжът до теб:
- води до безсъние от лошия вид;
- пречи на добрия режим;
- като цяло омазва целия ден с мързел, скандали, депресия или просто иска да си около него на пета и да гоните неговите цели;
- взима хронично грешни и криви решения, които съсипват всички точки по-горе;
- просто се чувстваш смотано без видима причина;

Сещам се за епизода от Gumball, в който Никол в алтернативен живот се беше омъжила за един многоцветен облак и той я юркаше все да прави нещата по-добре. Докато накрая тя му сервира суши, той каза - много е студено, а тя му го "претопли" като подпали цялата къща и му крещеше "сега достатъчно топло ли ти е?"

# 133
За мен червена лампа е също ако има "приятелки" и още на първите срещи започне да ти обяснява как са от детската градина заедно 🤣 , звънят си всеки ден и са като скачени органи.

# 134
  • Варна
1. Ревност
2. Даване на обещания и неизпълнението им
3. Бягане от отговорност
4. Жестокост към животни, защото според мен това рано или късно се прехвърля и към хора
5. Живее и мисли за момента, липса на мисъл за утрешния ден, камо ли за по-нататък.

Общи условия

Активация на акаунт