За „червените лампи“ в моя живот

• 56 651
  • 1 311
  •   1
Отговори
# 240
•   Липса на инициатива за запознанство с негови приятели;
•   Желание за повече срещи „в къщи насаме“
•   Пазене на личното пространство и нежелание за споделяне на лична информация;
•   Пренебрегване на общи планове/покана, заради хоби, приятел или друг неспешен ангажимент;
•   Екстремно или друго хоби, което е приоритет;
•   Желание за все по-перверзен секс и сбъдване на всякакви фетиши и фантазии

Scream Те това съм аз.

Браво, браво, браво, господине... Mr. Green

# 241
  • София
Респект! сигурно е на амфет Laughing

# 242
  • Далече, далече
Много сте лоши към човека. Не е първият, който търси женско внимание във форума.

Получавам дежа вю.Confused

# 243
По темата-ЧЕРВЕНА ЛАМПА трябваше да ми светне,че още живее с баща си и никога не е живял на друго място.
Боже то е мъка,то е чудо да го изкараш от там.Надявам се да се изнесем преди втората годишнина от сватбата,за да има и трета Grinning
(Зимата намерихме квартира всичко-баща му легна на легло кръвно а-у с увещания поне за зимата да останем. Останахме-мина му като по чудо. Сега пак търсим квартира-ходи на си прави какви ли не изследвания за какви ли не болежки (то да е жив и здрав,но винаги е болен и в тежко състояние точно като тъсим квартири и после рязко му минава-а е мъж,не е свекърва)

# 244
Ох, някак си много към насилниците отиде темата. Което мен ме плаши, направо не знам какво да кажа по нея и съм изумена, че много жени разбират от материята. А аз си мислех, че аз разбирам, да, да!
Отровите в отношенията са два вида - на основа физическо насилие и на основа психическо. Психическият насилник може и дума да не ти каже какво не харесва в теб, но пак да е насилник - говоря за пасивната агресия.
Отклоненията в поведението на хората са доста по-чести от 'нормата'. Всеки е крив в някаква посока, в смисъл "изкривен".
Аз съм на мнение, че трябва да се говори и работи много повече по превенция на психическия тормоз. За т.нар. 'финансова изневяра'. Изневярата - и тя е лъжа, и тя е манипулация и средство за контрол над другия. Не искаш да го напуснеш, искаш и него, искаш и някой друг, но понеже не можеш да имаш това, лъжеш, за да контролираш и държиш конците на другия.

# 245
темата нали не е конкретно за брачен партньор, а и за бизнес - партньорите, приятелите,  роднините, познатите  и хората, които срещаме / сме срещали по принцип - в работата, в делника и живота като цяло ?

# 246
  • София /Абсурдистан
Не лампи, а прожектори направо:
На първа среща иска да си поделим сметката за кафето;
Няма грижа за това как дамата ще се прибере по тъмно;
Няма загриженост за нея по никакъв повод;
Казва, че ще обади и изчезва за неопределено време, все е забравил да звънне;
Обещава и не изпълнява нищо;
Крие я от приятелите и познатите си;
Цупи се за глупости с цел манипулация;
Склонен е към вербално и физическо насилие;
Откъсва я от всякакви нейни приятели с цел контрол и манипулация;
Има отровно поведение;
Скатава се за секс дълго време, без ясно обяснение какъв е проблема;
Не се сеща да подари едно цвете дори, какво остава за повече;
Пароли и заключвания на всякакви устройства, а от другата страна иска откритост;
Лъже както за дребни неща, така и за едри;
Старае се да превърне жена си в обслужващ персонал в къщи;
Разчита на парите на жена си;
Изпада в бяс ако го хванеш в крачка и започва да напада вербално, а е очевадно, че това, което прави е нередно и т.н и т.н.

# 247
Не искаш да го напуснеш, искаш и него, искаш и някой друг, но понеже не можеш да имаш това, лъжеш, за да контролираш и държиш конците на другия.
Това не е задължително.  При много серийни кръшкачи, страничният секс е просто удоволствие, на което смятат, че имат право и/ или лъскане на егото. Може изобщо да не искат да са с другия, нито да контролират партньора. Други изневеряващи просто нямат смелост да си тръгнат, осъждане от близки и деца, нарушаване на статуквото. Например, жена с две деца с 1000 лв. заплата и живееща в апартамента на съпруга си доста трудно ще се реши на развод, заради нова тръпка.

# 248
  • София
Следя темата с интерес. Започнах да пиша дълго и напоително и го изтрих. От опит с бившия ми съпруг (чак ме е срам да си призная колко време ми отне да се осъзная) мога да споделя следното:
    - Зрял мъж, който се занимава с ученички(17-18-19 годишни), най-вероятно има някакви дефицити, които по-опитни жени биха регистрирали много бързо. А едно хлапе ще е поласкано от вниманието, особено ако му изтъкват колко е зряло за възрастта си, колко различно е от останалите... И "чичо-батко" има възможност да я моделира по свое желание, защото все още е много по-податлива.
    - Започна с това колко е бил нараняван от предишни връзки, но ето - появила се е "истинска жена", скромна, честна, без фалш и грим и май тя e Жената (и все още става въпрос за същото 17-18 годишно момиче).
    - Леко, без явен натиск се оказва, че си се отдалечила от приятелите си, те в крайна сметка са доста по-фалшиви, повърхностни и не са ти на нивото.
    - Скоро след като заживяхме заедно започна да подмята, че няма да е зле да се оженим по-рано, да не чакаме да завърша висше (каквито бяха първоначалните ми планове), за да може да си "изживеем празника", а не да стане след години, когато сме улегнали, всички близки вече ни подкачат и натякват не е ли време за сватба... направо не знам как съм се вързала и тъкмо навършила 20, станах и булка (въпреки съпротивата на родителите ми).
    - Междувременно са започнали подмятания и за това колко по-красива е приятелката/жената на еди кой си (не че ти си грозна, ама...), колко добре се справя еди коя си позната с домакинството... и започва едно негласно съревнование с другите, само и само да не разочароваш този прекрасен човек и да не го нараниш отново. (Аз си докарах и хранително разтройство като бонус.) Пък и НИКОЙ няма да ме обича като него, все пак съм такава несъвършена.
    - За това колко голям компромис е да ползва презервативи, само заради мен, няма да споменавам. Убежденията, че той има много опит и ще ме пази, също. Поне за това не поддадох. Но постоянно имаше намеци, че са излишни пари и се губи удоволствието. Също така колко често е "нормално" да се прави секс (нямам право нито да искам повече, нито по-малко).
    - "Ще стягаме коланите!" - т.е. свиваме излишни харчове, за да спестяваме за жилище. Чудесно! 2 седмици по-късно харчи повече от половината си заплата + пътува до другия край на България заради своето хоби, но пък аз не смеех да си купя карта за тренировки, за да не ощетя семейния бюджет.
    - Имаше ясен план как като имаме деца неговата маминка ще дойде да живее с нас, за да ми помага, защото тя се е справила отлично с него, пък аз да мога да си ходя на работа. Все пак съм вложила толкова усилия в образованието си! Имаше предложение и маминка да заживее с нас и преди това, за да си намери по-лесно работа в София. Добре, че жената имаше достатъчно акъл и такт да го откаже от тази безумица.

До физическо насилие не се е стигало по никакъв начин.
Още много неща мога да напиша, но ще стане прекалено дълго, лично и разпознаваемо. Малко след сватбата осъзнах в какво съм попаднала, отне ми половин година след това да се преборя със собствените си демони, да поставя собствените си желания на първо място и да не се измъчвам, че ще съм поредната, която ще го нарани, да спра да мисля, че аз ще съм виновна, ако той се пропие (също друг проблем, който твърдеше, че е само в моята глава) и му се случи нещо лошо. Още година ми отне и реалният развод (без да има какво да делим, без да има деца в картинката, просто протакаше до последно).

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 22:07 от Шантава Калинка

# 249
Не искаш да го напуснеш, искаш и него, искаш и някой друг, но понеже не можеш да имаш това, лъжеш, за да контролираш и държиш конците на другия.
Това не е задължително.  При много серийни кръшкачи, страничният секс е просто удоволствие, на което смятат, че имат право и/ или лъскане на егото.
Не мисля, но темата не е за да спорим.
Зад всяка лъжа стои желанието за контрол. А изневярата си е лъжа. Друго е ако кажеш "Не те обичам вече и отивам да излизам с еди си кой" и отидеш и го направиш. Нещо зад гърба на друг е контрол, това не съм го измислила аз в крайна сметка.
Т.е. аз коментирам лъжата и манипулацията като средство за контрол над другия. Иначе това, че някой смята, че нещо му се полага, понеже се е родил, е съвсем друг дефицит. Спада в категорията нарцисизъм/егоцентризъм/незрялост.

# 250
Това, за което се сещам и май не е споменато е:
1. Говори много, но някакси не можеш да го опознаеш. Не споделя свои грешки, решения, мисли и реакции. Не споделя кое за него е добре или зле и жената не може да определи дали възгледите и за живота съвпадат с неговите.
2. Прави планове кое как ще бъде, без да се допита до другия човек и без да се интересува.
3. Отношението към детето/децата. Един г-н беше решил, че детето от жената с която е имал брак не е негово и са го измамили, защото бил млад и зелен.
4. Искам ти да ме търсиш/обаждаш.
5. Ангажиментите на другия нямат значение. На г-на сега му се ходи на кафенце/ обяд. Зарязваш всичко и отиваш иначе си егаси егоистката и не те е грижа за него.

# 251
Изключително полезна тема, чета и с радост установявам, че по-голямата част от 'лампите' ги забелязвам овреме и режа от самото начало, обикновено след първа среща вече всичко е ясно и втори шанс не давам.

Моят принос е човек, на който всички останали са му виновни и всичко в живота му се случва поради независещи от него обстоятелста:
- бизнеса не върви защото всичките му клиенти са тъпаци
- приятелите са му тъпаци
- държавата, правителството, пътищата... и т.н. - всичко е криво
- аз съм виновна, че колата ми се е развалила (на 20г кола)
- аз съм виновна, че съм го погледнала накриво и се е порязал
...и т.н. другите съм ги изтрила от паметта си

В един момент се имунизирах срещу всякаква вина, сега мноого трудно мога да се почуствам дори и леко виновна 

# 252

Няма грижа за това как дамата ще се прибере по тъмно;

Ох да, имах един приятел, който ме докарваше до вкъщи и още не бях слязла цялата от колата и той тръгваше хахах, а пред вкъщи беше много тъмно, но даже не можех да му кажа, че ме е страх, нямаше време, бърза човекът Stuck Out Tongue Closed Eyes Същия този злобния от предния ми пост.

# 253
*Аз не съм просто някоя, аз съм от А-листата. Всичко при мен е топ, модерно, иновативно. Късметлия си, че си говорим.
* Едномесечната ни любов е като от филм, Кари и Тузарът пасти да ядат. Трябва да се оженим.
* За да се достоен за жена като мен трябва да си смениш средата. Приятелите ти са .... ужасТ. Непрокопсаници, пияници, наркомани. От деца сте приятели с тоя? Ми той е наркоман, сам разказа, че като бил в Амстердам ял спейс кексче. Скоро ще е в комуна. Изтривай му номера.
* Моите приятели са класа, само с тях ще движим.
* Кво се притесняваш за сватбата, родителите ни да го мислят. Всичко ще е класа и стил. И скъпо, скъпото е класа.
* Имаме много задачи, с твоите приятели може да се виждаш и във входа на блока.
* Не казвай "Аз реших" пред хората. Казвай " Ние решихме"
* Вече може да ползваш моя Фейсбук, твоя го изтриваме. "КичкаГеоргиХаджикраканови" е супер модерно.
* Почивки, имоти, ресторанти - всичко трябва да е топ. Харчим повече отколкото имаме? Не, просто ти като мъж не изкарваш достатъчно.
* Не стигат парите този месец? Нищо, аз звъннах на тати, нали съм му принцеса, плати ни тока и резервацията за Коледа. Обаче ваще хич не помагат...
*Имам супер бизнес идеи - ще развъждаме цибетки...
* Много се караме? Да си направим бебе, да си подобрим отношенията. Говорила съм с мама, ще го гледа, ще ходим по ресторанти.
* Трябва да работиш повече, все пак си мъжът в семейството.
* Хич не помагаш, само ходиш на работа, какъв мъж си?

# 254
  • София
Мъжът е по- силен >> трябва да работи повече.
Червена лампа е, когато те увещава, че трябва да гребете заедно и еднакво, а ти понеже си много страхотна, трябва да се бъхташ повече, за да те уважава.

Горният коментар е изтъкан от някакви смешки с напън за интересност, не съм срещала чак такива жени.

Общи условия

Активация на акаунт