За „червените лампи“ в моя живот

• 55 567
  • 1 311
  •   1
Отговори
# 90
А какви са въпросните шит тестове?

# 91
  • София
Може да повторя някого, но "червеи лампи", че връзката ще е жесток провал:
- непрекъснато вмъква майка си и сестра си - "Мама каза... кака каза... мама направи... кака...". Звучи абсурдно на пръв поглед, особено ако на хартия звучи перфектен, но реално се оказва кошмар.
- изтъква колко велика работа е (в сравнение с твоята средностатистическа личност).
- многознайко - всичко може, всичко знае, винаги е "на въпреки", каквото и да му кажеш.
- стиснат е. Тотално не! Едно е човек да си следи финансите, да пести, да внимава какво и колко харчи. Онзи с каката и мамата в момента, в който ми поиска 50 стотинки за баничката, която току-що ми е взел, осъзнах, че няма да стане...

# 92
Минимум да закъснееш за среща и да видиш как ще го понесе.

# 93
Вие направо описахте всичките лампички, от които повечето са при мен лампичките - мрънкало, сърдити за дребни неща, агресивни от нищото или за най-малкото, и ей такива стоят далече от мен. Няма начин просто да не ги усетите рано или късно. И фукльовците за парите, за колата, за каквото се сетите.

# 94
Ами, те се усещат, обаче като ти е смачкал самочувствието и ти е изкривил погледа върху света и нещата....не се усещат точно о време манипулациите и лампите ✌
Като ти се натяква, че ти си крива и виновна, почваш да мислиш, че ти си крива и виновна. Докато не се появи някой да ти покаже кой е реалният свят.

# 95
  • София
Минимум да закъснееш за среща и да видиш как ще го понесе.
Е, това е дребно. Особено в голям град. Особено ако става дума за начални срещи.
Това (почти) никой не го приема тъй сериозно. Дай нещо по- така : )

Аз на момента се сещам за хвалебствия за твой колега, съсед, приятел. Но трябва да се намери границата, щото на никого не му е приятно да слуша за твоите готини съседи на първи срещи. Но има хора, които не могат да понесат да говориш приятни неща за други, обикновено споменатите в темата типажи са и завистливи.  
Затова и питах до къде е окей да се простират тестовете, все пак не е нормално да правиш околните на маймуни, щото може да се окажат нормални Simple Smile

# 96
Ами, те се усещат, обаче като ти е смачкал самочувствието и ти е изкривил погледа върху света и нещата....не се усещат точно о време манипулациите и лампите ✌

Имах една "приятелка" като малка, и двете бяхме на една възраст -  около 10-11-12-годишни. Даже не си спомням как се запознахме, в чат ли, 5-минутна съседка беше или от познати на познати. Но за тези години, за което не мога да повярвам и аз още - беше голяма манипулаторка, лъжкиня и караше да крадем, най-много мен ме караше да крада и... ей, бях на 12г., когато прекратих "приятелството" с нея, защото вече се чувствах яко тормозена и ми писна вече да ме кара всичко, което не исках аз, разбира се и да ме лъже..., което не всяко дете може прекрати такива "приятелства" и принципно повечето си траят и мълчат, след това си отдъхнах и доста добре се чувствах... Close Беше откраднала едно оригинално яке на една приятелка, след това всички разбраха и явно пак срам нямаше, не знам, толкова нагла беше и ме изкарваше винаги виновна и ми завиждаше, викаше, че това не е оригинално...

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 22:13 от Анонимен

# 97
За съжаление това е само още един пример за манипулатор, че и от дете...ю
Отначало всичко е в розово и докато се усетиш-бам, изгърмял си.

# 98
За съжаление това е само още един пример за манипулатор, че и от дете...ю
Отначало всичко е в розово и докато се усетиш-бам, изгърмял си.

Изглеждаше, че много мразеше баща си, защото когато излизахме, се оглеждаше къде е и ако го види... не можеше да го понася, пък майка й работеше, според мен не са успяли да я възпитат и никакъв контрол, докато аз съм имала... също и заплашваше по-малките деца с нещо. Абе ужас.

# 99
Две деца сме, отраснахме с мама, баба и дядо, защото се разделиха и после рзведоха с татко доста рано...ама не съм тръгнала да крада и бия, хеле да манипулирам. Другаде е проблемът

# 100
Две деца сме, отраснахме с мама, баба и дядо, защото се разделиха и после рзведоха с татко доста рано...ама не съм тръгнала да крада и бия, хеле да манипулирам. Другаде е проблемът

Според мен си е до възпитание и контрол.
Баба ми е успяла да ме възпитава както трябва - да не крада, да не тормозя другите, ако и те мен не ме тормозят, сещате се, и контрол имах. Възпитание и контрол си му е майката.

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 21:13 от Анонимен

# 101
Хубаво го казаха, че ако вече има връзка и секс, то доста от "червените лампи" вече са си проблеми и дори понякога е трудно да ги отчетеш, защото се самозомбираш един вид, че това, което прави той, си има логика и е правилно и коя си ти, че да противоречиш.

# 102
И тази малката манипулаторка ме караше да пуша, пък мен ме беше страх да не разберат родителите и другите, за да не си помислят, че аз сама съм си го поискала... да, издаде ме, ама толкова долно - че "пуша", а че не ме е накарала. След това ме беше срам да погледна когото и да е... невинна, пф.

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 21:31 от Анонимен

# 103
“Искам дете от теб”..за мен също е червена лампа.
Особено с подчертаване, че това е най-големият комплимент за една жена.

# 104
Най-много трябва да се следи за червени лампи, ако мъжът на хартия е 99.99% перфектен, но инстинктът ти казва друго.

Имах такъв случай.
Чуден, извънземен направо.. наистина по списък, направен на новолуние.
Не се усетих веднага, но много скоро започнах да получавам ясно сигнали, че нещо не е на ред. След 3 месеца интуицията ми направо крещеше, че няма да ни бъде.. просто имаше постоянни разминавания между думи и дела. А тойумело всеки път извърташе ситуацията.

Имам и друга червена лампа - когато са прекалено добре настроени също към бившите си. Всичко им оставили, пращат пари за детето най-редовно и тн.

Иначе - съм била в класическия капан на параноичен ревнивец, тотален комплексар и психотерорист.
Светна ми лампата обаче чак когато се усетих, че ме следи.
И после беше като във хорор фллм докато се отърва..

Ти сериозно ли? В частта за бившите и децата.
Темата не само, че не е полезна, направо си вреди. 😁

Общи условия

Активация на акаунт