За „червените лампи“ в моя живот

• 55 548
  • 1 311
  •   1
Отговори
# 75
Айде, ще дам една червена лампа и от мен. Мисля, че никоя от вас не го спомена:

- Липса на визия и амбиция за живота си

# 76
  • София
Така е, но червена лампа е и обратната крайност.
Мисля, че в първия си пост по темата намекнах за нещо подобно. Собствен порядък, желание за контрол над събитията, опити да надскочиш перманентно стоящи обстоятелства и "закони", което в един начален етап може да изглежда като перспективност и амбиция.
И като се пропукат плановете- никаква гъвкавост.

# 77
  • София

Донякъде съм съгласна, но с уговорката, че в живота на някои от нас има периоди на застой, когато ни трябва време да премислим нещата и да си изберем път. Особено ако пътят е нов.

Предпочитам такива мъже, и бих им дала някакво време да открият себе си, отколкото някаква бясна амбиция, която гази всичко наред. Твърде амбициозните индивиди, и от двата пола, мен лично ме уморяват.

# 78
Тази лампа важи ли за жени? Защото в друга тема обясняваше как жената е създадена да следва мъжа и че също е много хубаво да си седи вкъщи и да създава уют, вместо да работи. Амбиция и собствена визия за живота хич не се връзват с тези неща.

# 79
Апелирам да продължаваме да обсъждаме самата тема, не да се върти около тоя.
Защо? Поучително е. Светват не само лампи, а прожектори. Така не обсъждаме само теоретично, а имаме налице жив пример за червена лампа. Даже за прожектор.

# 80
* Семейното му положение е неясно. Разделен е с жена си, но от понеделник до неделя спи у тях. През останалото време, особено след 23.00 ти пише от банята.
* Не обича жена си, всичко е заради детето, то скоро ще стане на 22, това е крехка възраст.
* Жена му е лоша, луда, запуснала се е след раждането, едвам спи с нея. Виждала си я на снимки и той ти е казвал, че си по-хубава.
* Работи в семейния бизнес. Семеен бизнес е, защото е на баща й. Той е шофьор само защото дъртият го мрази. Но ако не беше мъжагата да им върти бизнеса - отдавна да са се закопали, тъстът и тримата му сина. Ако не му бяха взели два пъти книжката за алкохол вече да ги е издухал.
* Виж, балдъзата е друга работа. Отдавна й имал мерак, ама тя омъжена. Иска да оцениш откровеността му. Веднъж я закачил и мъж й, някакъв льолю, му скочил. Когато му спаднали отоците на нашият, отишъл и нарязал гумите на льолюто пред блока.
*Ако отидете на хотел за кратка почивка половинката предпочита ти да плащаш. Не, че има нещо - просто да се научиш колко струва живота. Той го е вървял този път...
* Скоро ще зареже благоверната, само да му се наредят нещата. Онзи ден почти удвоил парите за почивката ви в Милано на ротативка, но уви - малшанс. Нищо, другият път.
* Всичките му приятели са 40-годишни перспективни ергени, които често ви искат пари назаем.

# 81
Добавям и аз още няколко, за които се сетих от моя скромен опит:
- не ми харесват приятелите ти как се държат с теб, излез с моите вместо с твоите
- не искам да ходим някъде с теб, предпочитам да идем при приятелите ми
- защо трябва да правиш нещо себе си като можеш да направиш нещо за/ вместо мен

# 82
  • София
LeClerc
Ами, нека служи за пример, да, но като средство и обект (както имам спомени, че се изказваше за жените), а не като личност, с която трябва да се влиза в диалог.
Уж пример и прожектор, но аз лично нямам желание да съм публика на такива индивиди. Дресирала съм се да не влизам в смислен диалог и най- вече обяснителен режим с тях. Включително и във форума.

Друга червена лампа- ласкателства. Различно от комплимент, би трябвало жените да са обучени добре да различават двете. Кога човек искрено ти се възхищава и те уважава за нещо и кога ти чеше егото с някакви задни мисли.

П.П. Съжалявам, че всички постове са ми в тази посока (то се вижда коя), просто за мен другите червени лампи като пиянство, хазарт, отявлено женкарство, камо ли наркотици и фанатизъм на тема религия са ми прекално видни и някак не ги приемам като лампи. Но все пак добавям- мюсюлманин. Никога не съм искала аз или децата ми някой ден да са от "изключенията". Няма красота в такова изключение, просто луд късмет.

# 83
  • MI
Още една лампа - отявлен сексизъм и невежество, тип незнание че от бая време вече има дори жени космонавти, военни и т.н.

# 84
От неграмотността ме втриса. На мен лично ми е лампа и ме отблъсква.

# 85
Най-много трябва да се следи за червени лампи, ако мъжът на хартия е 99.99% перфектен, но инстинктът ти казва друго.

# 86
Това пък за презервативите ще го подмина..Не мога и да си преставя какъв ще да е този мъж,който ще прави секс с жена,която не познава особено без презерватив..а за такава жена направо не искам и да си помислям.

Мъж, който прави секс за удоволствие. Ако ще трябва да се пазим от болести предавани по полов път, то презерватива е безполезен. При орална любов, човек пак може да се зарази, почти със същите неща, от които презерватива предпазва. Т.е. за да е безопасен секса, трябва да е с презеватив, без орални ласки. Еми, мен такъв вид секс не ме кефи, а съм забелязал, че и на жените не им допада. Иначе съм съгласен, че има риск от болести и т.н., но няма как. За да успее човек в живота, трябва да поеме рискове.

Имаше един коментар, който този потребител беше написал, че има доста проучвания, че чрез орална любов вероятността от зараза с ППБ е твърде нищожна. Не съм съгласна. При орална любов вероятността също е доста висока. Затова се препоръчва, ако нямаш доверие на партньора си, тогава не прави орална любов или просто да се използва презерватив при правене на орална любов.

За какво да успее в живота човек, като прави секс без предпазни средства? Да успее по-бързо да легне в гроба ли? Това означава, че мъж или жена да правят секс за удоволствие без да се мисли за последиците. Заради едно удоволствие да съсипеш здравето си, дори да умреш. Не мога да разбера мисленето на такива хора, по-точно на мъже. Постоянно да мислят за някакво удоволствие. Какво си казва един мъж "тази вечер ще правя секс без предпазни средства, а за утре няма значение. Нали съм си направил максимално удоволствието си.". По този начин тези мъже или жени заразяват други хора без да имат някаква вина.

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 21:33 от Jennifer_w

# 87
  • Агент под прикритие
Първия въпрос, който задавам на първа среща, е "Слушаш ли турбо фолк?" и ако отговора е "Не", ставам и си тръгвам JoyJoyJoy

А сега сериозно:
1. Тук очаквам всички да ми скочат, но ще поема риска: жена, която не се грижи за себе си. Това нещо се определя от доста неща, но на първо четене виждаш само външния вид, а останалите в последствие. Говоря основно за отпуснато тяло и хранене основно с боклуци. Ако спортува (нямам предвид само фитнес) или най-малкото се движи интензивно (което личи), това е плюс. Знаете много добре, ако човек има такова отношение към себе си, такова му е отношението и за много други неща.
2. По време на срещата инстинкта ми започне да се обажда, че срещата е заприличала на интервю за работа. Започва да ме пита какво работя В КОМБИНАЦИЯ с имам ли кола, жилище и т.н.
3. Резки промени в настроението - това няма да се види на първа среща, обикновено се случва по-нататък. Накратко, човек, който трудно сдържа емоциите си. Последната, с която излизах, отпадна точно по тази точка.
4. Човек, с който НЕ можеш да се разбереш - никой не харесва хора, пробващи да си налагат мнението, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА МЪЖЕ ИЛИ ЖЕНИ, още повече още на първата среща. Обикновено сменяш темата, за да избегнеш безсмисления спор.

Това ми идва на първо четене.

# 88
  • Бургас
Може и да повторя някой, но да си кажа:
 - депресивният, изстрадалият - търсещ разбиране, както и спасителка, майка, терапевт и въобще чакащ пълно емоционално и/или физическо доотглеждане;
 - мрънкащият  - вечно недоволен, недоклатен, дребнав, недооценен, прецакан, на когото все другите са виновни.
 - сприхав, раздразнителен, лесно избухващ, свръхчестолюбив, гневлив, мнооого чувствителния - не търпи критика, не търпи да се шегуват с него - липсата на всякакво чувство за хумор и самоирония също може да е притеснително;
 - контролиращият, изискващият, ревнивият.
 - асоциалният -  твърде затворен, тих, саможив, почти без приятели, "непроницаем" с разни странни хобита, колекции или фетиши;
 - мъжът "За пръв път ми се случва" - да не ми стане, да ударя някого и тн.
 - егоистът, надменният, арогантният, грубиянът, нарцисът със самочувствие до небесата;
 - "лошото" момче и маминото синче са ясни;

# 89
Най-много трябва да се следи за червени лампи, ако мъжът на хартия е 99.99% перфектен, но инстинктът ти казва друго.

Имах такъв случай.
Чуден, извънземен направо.. наистина по списък, направен на новолуние.
Не се усетих веднага, но много скоро започнах да получавам ясно сигнали, че нещо не е на ред. След 3 месеца интуицията ми направо крещеше, че няма да ни бъде.. просто имаше постоянни разминавания между думи и дела. А тойумело всеки път извърташе ситуацията.

Имам и друга червена лампа - когато са прекалено добре настроени също към бившите си. Всичко им оставили, пращат пари за детето най-редовно и тн.

Иначе - съм била в класическия капан на параноичен ревнивец, тотален комплексар и психотерорист.
Светна ми лампата обаче чак когато се усетих, че ме следи.
И после беше като във хорор фллм докато се отърва..

Общи условия

Активация на акаунт