Сполучливи имитации на маркови парфюми - 27

• 70 124
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
Кажете някой аромат с преобладаваща момина сълза?

# 406
  • Бургас
Виж Diorissimo Dior и Kenzo Parfum D'Été.Нежност в бутилка са тези два парфюма,много ги обичам.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 22:19 от Bright Crystal

# 407
  • Пловдив
Light blue не мога да препоръчам като имитация. На мен ми напомня за скъп човек, който не е между нас вече и не мога да го нося върху себе си. Версията на Roxanne на J`adore е трайна. До колко е сполучлива, не знам.
За парфюма на учителката по химия се сетих за Pergolese, но той май не е много шлейфов. А парфюмите Clin d'oeil бяха разлини видове навремето. Имаше червен, лилав и т.н.
От имитациите на Quatre ми харесва повече тази на Parfen, аз взех на Заг-Зодиак и малко съжалявам.

# 408
Вчера видях аромати на Сан Сиро-не ги бях пробвала,но все пак пръснах Армани Си и Ултраваълът Пако Рабан-оказаха се мощни и крайно присъствени,един вид крещяха:купи ме,виж колко съм по-силен от оригинала:))....което ме кара да се замисля,че не винаги искам парфюмът ми да се налага в пространството,даже силното му излъчване в личното ми пространство може да ми дойде в повече,е,нямах търпение да се измия веднага и да си дам почивка от парфюм в неделния ден.
Сдобих се и с Номад на Заг,аз май ще съм единствената тук,която не го оцени,добре,че пък сестра ми го грабна с кеф:))

# 409
Здравейте, дали някой има поглед някой от мъжките на Диор, дали е направен добре в имитация на Заг?

# 410
  • густо майна Филибето
Вчера и тази сутрин разнасям Chance Eau Vive Chanel на Заг . Преди ми се струваше просто цитрусов и унисекс. Усещането за унисекс си остана, но сега се отличава една много свежа нотка, като свежестта на ментов бонбон, след който пиеш вода. Уникално е просто! Един час го усещам доста интензивно, после утихва. Шлейфа му почти го няма, но затова пък мога да се поливам и да вдишвам тази свежест! Мисля, че за лятото ще се превърне в мой любим!

# 411
Изключително много ви благодаря, че толкова отзивчиво вземате при сърце моите глупости! Smile Специални благодарности и на Bright Crystal за насоките! Предадох инфото вече на любимата - има вече достатъчно мат'риал за обследване. Wink Още веднъж - голямо благодаря на всички!

Да не става въпрос за Франк? Grinning Нашата учителка по история го носеше и 2 часа след като беше излязла стаята все още миришеше на този парфюм.

Според мен нещо такова ще е... Нещо евтинджийско, почти съм убеден, че не е дизайнерски парфюм, а нещо от асортимента на Буржоа, Ревлон... такъв тип. Не знам как миришат Франк и Евазион. Сапунени ли са? И двата съм ги мяркал по магазините, но все запечатани и няма как да ги помириша. Понякога има нещо като "тестер" - разбирайте разопакован парфюм и измъкнат бутона за пръскане - т.е. само една бяла тръбичка останала, но като пробвам да подуша, ароматът е изфирясал и нищо не мога да разбера. Когато има възможност ще гледам по супермаркетите да ги видя тези двата как миришат. Със сигурност е някакъв от този ранг парфюми.

Вчера се помотахме с жената в един мол и се завъртяхме покрай щанда на Парфен. Аз пробвах 681, което е Aqva Amara Bvlgari. Пълно разочарование. Дори имам съмнение, че продавачката нещо не ме е разбрала и ми е дала друг номер, защото това, което ми подаде поразително приличаше на мъжкия Joop!, ето този: https://www.fragrantica.com/perfume/Joop-/Joop-Homme-1251.html и нищо общо с Аква Амара, която се предполага, че имитира. Слънцето помоли да й пръснат 502 (rue Pergolese) и 559 (Armani Idole). 502 вече на втори щанд го нямат и гледат много учудено. Жената много харесва Pergolese и миналата година два пъти си го взе в оригинал, но беше крайно нетраен, навремето сякаш по-присъствен беше, такива спомени имам, та се надяваше поне да попадне на свястна имитация. 559 беше... горе-долу, абе не можеш да сбъркаш, че имитира Idole, но нещо му липсва. Жесток беше този парфюм. Ако сега още се намираше, веднага бих го гръмнал в оригинал за жената, ама го спряха гадовете! Тя си го е купувала един-два пъти, познава го, но не е чак толкова възхитена, обаче каза, че ако намерим добра имитация, ще го носи като толкова много ми харесва. Yum Гледам, има две имитации на Парфен, която не е много ок и другата е на Degaje. Тази на Degaje как я намирате? И също някакъв на La rive спрягат за негова имитация https://www.fragrantica.com/perfume/La-Rive/Look-of-Woman-33250.html Този намира ли се още? Обожавам жена да ми мирише на Армани Айдъл, голям кеф!

# 412
  • София
Не знам как миришат Франк и Евазион. Сапунени ли са?
Франк не е, но другият е.

# 413
Трудно да Simple Smile и аз се заглавоблъсках Simple Smile
И ми хрумнаха 2 варианта единия сапунест, но задушаващо шлейфов https://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/Escape-271.html
А другия туберозен но по-близък до мъховете   https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Amarige-3.html  (още се продава, като и в имитационни форми, пък е и хубав ...)
И двата са от 90те
Значи не е това.
Ох, много е трудно да се гадае така.

# 414
Amarige го познавам и ми е един от най-любимите дамски парфюми! Уникален. Моята жена го носи обикновено зимата и сутрин като тръгваме за работа и като мине покрай мен и го усетя, после цял ден не мога да работя. Simple Smile Но не е той. Това, за което аз говоря, е сапунено точно, ароматът е силен и ухае на чист бял сапун, поне аз така го определям, но не и на бели цветя. Аз познавам притежателката му, но не ми е била близка никога и затова ми е било неудобно да я питам за парфюма, иначе й бях колега за кратко и имах възможност да я попитам, но не се реших. Доколкото я познавам, не би вложила пари в дизайнерски парфюм. Имам някакво странно усещане, че ще се окаже Evasion, щом го определяте като сапунест. Ще гледам да го опозная някъде.

# 415
Според мен се касае за споменатото Charlie на Revlon. Нито е бил скъп, нито ексклузивен - от всяка будка можеше да се купи. И мирише точно на чисто, на прано, силно алдехиден парфюм с огромен шлейф. Харесвам алдехиди и затова съм го запомнила.

# 416
Като заговорихме за ретро парфюми. Аз си мечтая да намеря имитация на Attraction на Lancome. Много хубав парфюм по мое мнение. Липсва ми.

# 417
  • Бургас
Здравейте, дали някой има поглед някой от мъжките на Диор, дали е направен добре в имитация на Заг?
Всички мъжки Диори,които Заг имитират ми харесват,Sauvage е супер на Рефан.

# 418
Pleasures , ако не ме лъже паметта, също ухае на момина сълза. Лъжа ли се, имам такива спомени.

# 419
Bright Crystal, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт