КРУИЗИ /Тема 13/

• 36 840
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро!

Попаднах на някои круизи, с добра цена (според мен) :

На мен този ми направи най-голямо впечатление:
ПРОМО круиз  – 17 нощувки презокеански круиз Кариби – Европа (Генуа, Марсилия, Барселона, Малага, Тенерифе, Барбадос, Антигуа, Сент Мартен, Сент Китс, Мартиник, Гваделупа) с кораб MSC PREZIOSA

Дата на тръгване от Генуа до Гваделупа: 21 Ноември 2019, цени от 554 Евро на човек

# 151
При кои компании "дете", с навършени 17 години може да пътува, заплащайки само пристанищни такси или зависи от конкретната оферта?

# 152
При кои компании "дете", с навършени 17 години може да пътува, заплащайки само пристанищни такси или зависи от конкретната оферта?

При Коста е за деца до 18 години в кабина с родителите... Smile
Ако купиш круиз на Коста през немски сайт, те имат оферти дете напълно безплатно, но не знам дали до 18 години или по-малките деца... виж cruise24.de

# 153
Искам да попитам - може ли в една каюта да бъде настанен 1 възрастен с бебе ( 15 месеца). В случай,  че таткото не може да пътува с нас. Или трябва да се заплати за двама възрастни, без значение дали ще си качи един или и двамата.
Благодаря!

# 154
  • Пловдив
За Барселона багаж. Оставял съм багажа тук https://bcnshop.barcelonaturisme.com/shopv3/en/product/20736/loc … er-barcelona.html, точно на площад Каталуния е локъра, в една малка пресечка, много е удобно.

# 155
  • София
Може ли резервиралите през www.cruise24.de да споделят, дали иска адрес в германия сайта, също дали таксите за бакшиш се плащат допълнително. Гледам, че децата са безплатно през този сайт и не мога да намеря инфо за допълнителни такси.

# 156
Ние резервирахме с www.cruise24.de, по-точно мъжа ми направи резервацията. Не са искали адрес в Германия. Дали бакшишите са включени в цената, си пише в самата оферта. Както и за децата, ние пътувахме с MSC, децата бяха безплатно, допълнителни такси няма, каквото пише в офертата, това е.
Ако искаш дай да видим конкретната оферта.

# 157
  • София
Ние резервирахме с www.cruise24.de, по-точно мъжа ми направи резервацията. Не са искали адрес в Германия. Дали бакшишите са включени в цената, си пише в самата оферта. Както и за децата, ние пътувахме с MSC, децата бяха безплатно, допълнителни такси няма, каквото пише в офертата, това е.
Ако искаш дай да видим конкретната оферта.

Например този

https://www.cruise24.de/details/71406/MSC%20Kreuzfahrten/MSC%20O … ien,%20Montenegro

Не съм сигурна и какво е CRUISE24-SPECIAL Innen

Вие кога ще пътувате и по кой-маршрут?

# 158
По-напред в темата писах за този немски сайт. Наистина пише, че бакшишите са включени, обаче при моя кореспонденция с тях разбрах, че всъщност никой не ги е платил тези бакшиши. Което следва, че на кораба те ще си ги поискат, а от сайта ми отговориха просто няма да ги платите... С какво основание обаче, не ми стана ясно... Rolling Eyes Та малко е на принципа "оправяй се на кораба сам"...
Някой завърнал се от круиз с тази агенция да каже как е минал на кораба без да плати бакшишите... Smile

# 159
  • София
Ами аз по-скоро искам да знам, ако се плащат за децата дали има също такси и какви са. Не е проблем да ги платим, но поне да ми е ясно това, а не да има изненади.

# 160
В сайта на круиз24 пише ето това:
Nicht eingeschlossene Leistungen:
An- und Abreise, Transfers
Persönliche Ausgaben an Bord (Getränke, Wellness, Friseur, Landausflüge)
Bitte beachten Sie, dass bei den MSC Cruises S.A. Kreuzfahrten die obligatorische Trinkgeldregulierung mit Belastung des Bordkontos entfallen ist. Bei allen  MSC Cruises S.A. Kreuzfahrten gibt es nun eine freiwillige Trinkgeldempfehlung auf den Schiffen, welche je nach Kreuzfahrt variiert.
Servicegebühr an Bord: Bei allen Rechnungen für Getränke wird Ihrem Bordkonto automatisch eine Servicegebühr von 15% belastet.
Ärztliche Behandlungen
Versicherungen

Тоест, бакшишите не са включени в цената и са доброволни, най-общо казано.
Ние резервирахме круиз през този сайт, пак на MSC, както вече писах. Сумата за бакшиши, която платихме беше по наша преценка, а не по техните тарифи. Отидохме на рецепцията и казахме каква сума искаме да платим, те си изтеглиха толкова пари, колкото ние пожелахме. След като в договора ни пише, че е freiwillig, значи можем да се позовем на това и да платим колкото сме преценили.
За децата няма такси, пътувахме с две деца на 8 и на 9, но и за тях искат бакшиши, май по 5 евро на дете на ден.

# 161
При MSC от март се плаща такса за обслужване 10 евро на ден за възрастните, за каквито се считат деца над 12 години, и 5 евро за по-малките. Доста неприятно се изненадах от този факт.
На Seaview съм в момента и съм разочарована. Преди години съм била на Сплендида и нивото на всичко беше много по-високо! Ще пиша повече като се приберем.

# 162
  • София
При MSC от март се плаща такса за обслужване 10 евро на ден за възрастните, за каквито се считат деца над 12 години, и 5 евро за по-малките. Доста неприятно се изненадах от този факт.
На Seaview съм в момента и съм разочарована. Преди години съм била на Сплендида и нивото на всичко беше много по-високо! Ще пиша повече като се приберем.

Аз преди 6 години бях на круиз с МСЦ за първи път и пак си плащахме тази такса, Януари също си платихме не мисля, че е новост това.

# 163
Аз имам резервациия от този сайт.Децата са безплатно.БГ адрес съм дала ,не е необходимо немски.
Относно бакшишите пише ,че са включени.И  на мен след дълга кореспондеция ми отговориха както на Лунна пътека,че няма да ги плащам.Т.е. при напускане на кораба нищо не дължа ,освен консумация.За съжаление това мога да го потвърдя след като се върна .А до тогава ,дано някой се включи който е пътувал с резервация от този сайт. 
Компанията е Коста.

# 164
  • София
Аз имам резервациия от този сайт.Децата са безплатно.БГ адрес съм дала ,не е необходимо немски.
Относно бакшишите пише ,че са включени.И  на мен след дълга кореспондеция ми отговориха както на Лунна пътека,че няма да ги плащам.Т.е. при напускане на кораба нищо не дължа ,освен консумация.За съжаление това мога да го потвърдя след като се върна .А до тогава ,дано някой се включи който е пътувал с резервация от този сайт. 
Компанията е Коста.

Ясно, ти кога ще пътуваш и по кой маршрут? Ние на МСЦ като бяхме през януари в каютата на ТВ всеки ден се актуализираше какво дължим и се добавяха по 20Евро на ден за бакшишите....аз мислех, че е така за всички, но явно те си знаят кой от къде и как запазва. Ще чакаме да споделиш лични впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт