КРУИЗИ /Тема 13/

• 37 361
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
За съжаление има доста време до нашия круиз.Декември от Венеция.
Маршрута е Венеция-Бари -Корфу- Атина -Котор и Дубровник.
Януари и ние бяхме на Меравиля и си платихме по 10евро на в.и 5е на дете -11г.

# 166
Таксата в размер на 10 евро е новост за децата над 12 години. Преди беше над 14.

# 167
И ние резервирахме през cruise24.de.
Пътуваме септември. Децата са с нулева ставка, но за бакшишите така и не ми стана ясно.
Немски адрес не са ми искали. Кореспонденцията мина през имейл (на английски), но самите документи могат да изпращат само на немски. Поне при нас така обясниха.

И аз моля, който пътува по-рано - да сподели как точно се процедира с бакшишите.
Необходимо ли е да се обозначим още първия ден на рецепция, накрая ли да спорим? Rolling EyesSimple Smile

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 18:42 от cutrem

# 168
Кжито сте резервирали с cruise24.de, разбирате ли немски? Аз се ориентирам, уж, от преводача на страницата, но не знам достатъчноли е?!

# 169
Ние сме резервирали и разбираме немски. Ако мога с нещо да помогна, на разположение съм.

# 170
Немският не ми е сила, определено. Съчетани усилия са - малко мои, повече на гугъл. Simple Smile
Ако имам въпроси питам по имейл, на английски. Но, не съм срещнала трудности да разбера за какво става въпрос. Поне засега. Надявам се и да не излязат.

# 171
Благодаря! Hug
Дебна за круиз по семейният джоб /въпреки че таткото е под въпрос, защото ръководи фирма и ще му е трудно от денс за утре/, може накрая само ние с детето да отскочим. Ще видим.
Иначе, много добра оферта в последната минута :

https://www.expedia.com/Cruise-CabinCategory?sailing-token=AQoCb … 1&childAges=1
При избор на такъв круиз ме притесняват самолетните билети. Обикновено в последния момент са доста скъпи. Но да стигна до там!

# 172
  • София
Здравейте, имам въпрос: някой резервирал ли е наскоро с Cruisenation
круиз с включен хотелски престой? В пакетите им за fly cruise винаги има и хотел, но се чудех дали не са много мизерни... Та ако някой има опит с тях, ще съм благодарна да чуя мнение....

# 173
Може ли резервиралите през www.cruise24.de да споделят, дали иска адрес в германия сайта, също дали таксите за бакшиш се плащат допълнително. Гледам, че децата са безплатно през този сайт и не мога да намеря инфо за допълнителни такси.

Здравейте, нашата резервация беше през cruise24.de , на MSC Meraviglia, децата в кабината са безплатни.
Ние бяхме с едно дете на 9 години. Нямам спомен какво пишеше в офертата, но на място си платихме бакшишите по 10 евро на ден на възрастен и по 5 евро на дете на ден. Накрая се оформи немалка сума, която трябваше да платим за бакшиши, друг е въпроса доколко си ги заслужаваха.
Съпругът ми е работил на круизни кораби 10 години и беше категоричен, че ще ги платим, явно от някакъв сантимент или може би от солидарност. Доколкото разбрахме от после, тези бакшиши не стигат до тези, които реално са те обслужвали, защото те са на твърди заплати. Може би отиват директно в круизната компания...

Ако имам втори круиз обаче, ще се замисля сериозно дали ще ги дам и на кого.

# 174
Бакшишите могат да се откажат или намалят, разбира се, но трябва да има основателна причина за това. Те си ги начисляват автоматично и ти дават фактурата, ти ако искаш да ги откажеш трябва да им обясниш нещо. Не става да кажеш "няма да ги платя" и толкова... Ако са станали някакви проблеми в обслужването, ако имаш основание и си се оплакал за нещо конкретно, може да мине номера... Знам ли... Smile

# 175
Информативво да попитам - 5€ на ден се дължи бакшиш,  независимо, че детето е под 1 или 2 години?

# 176
Изобщо не ме питаха дали искам да ги платя, директно ми ги удържаха от картата, с която гарантирах плащанията на борда на втория ден от престоя ни.
Чаршафите и хавлиите ни са скъсани и амортизирани.
Това дали е основание да искам да ми ги възстановят поне частично?

# 177
  • Плевен
Здравейте! Ние се завърнахме от круиз с ПиО Круизес, кораб Азура, резервиран през Вивавоаяж.
Почти всичко беше чудесно! Няма да разказвам с подробности, защото тук рядко се пътува с тази компания. Запознахме се с българи на борда, дадоха подаръчета на децата, много ни се зарадваха Sparkling Heart
На кораба беше чисто, подредено. Основните туристи бяха британци, по-малко имаше индийци, които на официалните вечери блестяха с невероятно красивите си сарита.
Включихме се в много от игрите и турнирите на борда, спечелихме си доста сувенири Sparkling Heart
Внесохме си по една бутилка вино за жените и по шише уиски на мъжете, толкова колкото е разрешено, никой нищо нени е питал. С нашите приятели си ги пиехме преди вечеря за аперитив в тяхната или нашата каюта.
Вечерните шоута половината бяха страхотни, другата половина не бяха чак толкова хубави, но сме доволни.
Бакшишите ги отказахме, никой не ни пита защо, но тя самата компания ги маха от 01,05. Оставихме бакшиш на момчето камериер защото беше страхотен. А докато чаках да ги откажа поне 7-8 семейства англичани направиха същото. Без каквито и да било въпроси.
Накрая имаше прощално парти, много готино беше, с песни и танци около басейните, със знаменца, беше много хубаво.
Много ни харесаха Брюж и Ротердам. Сейнт Питър порт също беше много приятно. Само 2 -та дни на вода идват много за такъв кораб защото няма закрит басейн и ако е лошо времето отпадат и спортните занимания по дековете и няма какво да се прави.
Не ни хареса въобще Шербур - обикновено градче, без никакъв чар, сякаш нямаше живот там - скучно и тъпо...
Та това е. Като цяло страхотен круиз с прекрасни спомени за нас!

# 178
Много се радвам на това мнение, защото аз дълго ги разглеждах и си бях харесала Британия за Карибски круиз, офертата беше прилична като за около НГ, но нещо из cruisecritics много лоши отзиви прочетох за P&O и се отказах.
Как ви хареса храната на борда като за английски круиз?
Да кажа и аз за бакшиша, много е коментирано преди, но на някои компании трябва да имаш причина - на други не, на трети не може.
Ние отказахме бакшиша на princess, без да се оплакваме. Просто казахме, че искаме да даваме бакшиш индивидуално, и така и направихме. Всички на които дадохме, бяха много доволни, а общата сума която оставихме беше на около половина, на тази която щяха да ни начислят. Аз също не вярвам, че събрания от гостите бакшиш отива изцяло за персонала. А и компаниите трябва да се научат да реагират според пазара, а не обратно (мое мнение). Ако за Щатите е нормално да го събираш на общи основания, то европейския клиент дава бакшиш при други обстоятелства, а някои нации изобщо не дават. Вече има и примери в тази насока. Някои се усетиха - други си карат по старому - като всеки бизнес е това.

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 21:55 от танита

# 179
При нас бакшиша е включен в цената на пакета. Означава ли, че въпреки това трябва пак да платим?

Общи условия

Активация на акаунт