КРУИЗИ /Тема 13/

• 36 831
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Блед, благодаря! Няма нужда да търсиш разписание, ще се ориентираме на място!

# 136
Моля някой ако попадне на добра цена за Оазиса през септември да каже бързо Simple Smile Благодаря!

# 137
От седмица дебна за добра ценя на круиз. Под добра, визирам нещо доближаващо се до тези на Блед, защото другите не са ми по финансовите възможности.  Видях един за 7 дни, Mediterranean,  но беше 340€ на човек, с детето станаха 1100€, без бакшиши и без да вкл пътят до там и екскурзии  Cry
Продължавам да си дебна, нямам фиксирани дати, мога да замина по всяко време.

# 138
  • гр. София
Ние запазихме за Oasis of the seas в крайна сметка с тръгване от Рим на 18.07.2019г. Общо на човек ни излезе 877 евро (803 евро цена + 74 евро пристанищни такси) вътрешна каюта, цените скочиха за ден два и докато организирам бандата, че сме малко международни и голямо туткане. Отделно са бакшишите, общо и там 101.5 евро, бе, 1000 на човек го сложи. В евро звучи чудесно, в лева ти се изправя косата, ма правиме го, де Grinning

До Италия ще ходим с кола, да видим как ще ни се получи в края и дали няма да трябва някой кредит лято 2019 да  теглим Grinning И все пак съм щастлива, йей Simple Smile

# 139
  • София
Здравейте, от няколко дни ми се върти идеята да направим круиз с децата през есента. Може би Октомври . Те са на 2 и половина и на 5г. знам, че ще ни е доста трудно, но много искам да ги заведем. Ние със съпруга ми сме били на 2 круиза на MSC - западно средиземноморие и един тази година около Дубай и Абу Даби. Сега ми се ходи около Хърватска, Черна гора.... Ще споделите ли дали msc са подходящият избор за пътуване с деца на тази възраст? Нямам впечатления от Коста стори ми се, че може би са малко по достъпни и децата пътуват безплатно. Ще се радвам, ако има запознати с политиката за деца да ми разясни.

Блалгодаря.

# 140
Здравейте, от няколко дни ми се върти идеята да направим круиз с децата през есента. Може би Октомври . Те са на 2 и половина и на 5г. знам, че ще ни е доста трудно, но много искам да ги заведем. Ние със съпруга ми сме били на 2 круиза на MSC - западно средиземноморие и един тази година около Дубай и Абу Даби. Сега ми се ходи около Хърватска, Черна гора.... Ще споделите ли дали msc са подходящият избор за пътуване с деца на тази възраст? Нямам впечатления от Коста стори ми се, че може би са малко по достъпни и децата пътуват безплатно. Ще се радвам, ако има запознати с политиката за деца да ми разясни.

Блалгодаря.
Би ли споделила впечатленията си от круиза Дубай и Абу Даби. И ние сме букнали за там. Първоначалната идея беше за Тайланд, но датите не съвпадат с ваканцията на детето, та затова се ориентирахме към Дубай.

# 141
  • София
Inna74
Ние пътувахме без децата по този маршрут: https://crusit.bg/kruizi/7-dni-obedineni-arabski-emirstva-bahreyn-katar-uc0a

Летяхме до Дубай с флай Дубай и понеже кацна вечерта направихме нощувка на Марината, за да може да се разходим вечерта там. На другия ден с автобус до Абу даби и от там с такси до кораба. Бяхе с още една двойка и навсякъде се движехме с такси, е е скъпо а разстоянията са големи и така ни беше ок. На кораба всичко беше идеално ние понеже запазвахме на 96 часова промоция около месец преди пътуването получихме и по-висок клас каюти, защото явно вътрешните се бяха разпродали и ни настаниха в каюти с балкон. Предния круиз също бяхме с балкон, но сега каютата ни беше и по-голяма. На кораба нямам забележки всичко си беше супер. От спирките най-разочарована съм от Бахрейн..Като цяло всички пристанища са в много гадна индустриална зона със строежи и придвижването до града става с шатъли. В Доха бяхме с хоп он бус и беше супер, защото го хващаш директно от порта и си обикаляш с него. Там и пазарите бяха много интересни.  Ако искаш ми кажи вашия маршрут кой е и мога да споделя по конкретни неща. За Дубай специално най-много ми хареса едно място което не бях го срещала по темите, а именно La Mer плажна ивица със заведение, аквапарк, много хубави заведения и като цяло е много приятно направено с графити, много urban. То зависи какво търсите разбира се. Ние видяхме, градините, качихме са на Буржа, фонтаните, Рамката само в парка и влязохме, Плажа Ла мер, Плажа на 5звездния хотел, Мадинат Джумейра, Пазара (ужас е там), Влязохме в мол Дубай и този със ски пистата, Марината, Разходихме се по Dubai creek, май това беше.

# 142
Ние запазихме за Oasis of the seas в крайна сметка с тръгване от Рим на 18.07.2019г. Общо на човек ни излезе 877 евро (803 евро цена + 74 евро пристанищни такси) вътрешна каюта, цените скочиха за ден два и докато организирам бандата, че сме малко международни и голямо туткане. Отделно са бакшишите, общо и там 101.5 евро, бе, 1000 на човек го сложи.
от къде букнахте?

# 143
Inna74
Ние пътувахме без децата по този маршрут: https://crusit.bg/kruizi/7-dni-obedineni-arabski-emirstva-bahreyn-katar-uc0a

Летяхме до Дубай с флай Дубай и понеже кацна вечерта направихме нощувка на Марината, за да може да се разходим вечерта там. На другия ден с автобус до Абу даби и от там с такси до кораба. Бяхе с още една двойка и навсякъде се движехме с такси, е е скъпо а разстоянията са големи и така ни беше ок. На кораба всичко беше идеално ние понеже запазвахме на 96 часова промоция около месец преди пътуването получихме и по-висок клас каюти, защото явно вътрешните се бяха разпродали и ни настаниха в каюти с балкон. Предния круиз също бяхме с балкон, но сега каютата ни беше и по-голяма. На кораба нямам забележки всичко си беше супер. От спирките най-разочарована съм от Бахрейн..Като цяло всички пристанища са в много гадна индустриална зона със строежи и придвижването до града става с шатъли. В Доха бяхме с хоп он бус и беше супер, защото го хващаш директно от порта и си обикаляш с него. Там и пазарите бяха много интересни.  Ако искаш ми кажи вашия маршрут кой е и мога да споделя по конкретни неща. За Дубай специално най-много ми хареса едно място което не бях го срещала по темите, а именно La Mer плажна ивица със заведение, аквапарк, много хубави заведения и като цяло е много приятно направено с графити, много urban. То зависи какво търсите разбира се. Ние видяхме, градините, качихме са на Буржа, фонтаните, Рамката само в парка и влязохме, Плажа Ла мер, Плажа на 5звездния хотел, Мадинат Джумейра, Пазара (ужас е там), Влязохме в мол Дубай и този със ски пистата, Марината, Разходихме се по Dubai creek, май това беше.
Здравей, нашият маршрут е Дубай, Маскат, Доха, Абу Даби, Дубай. С Costa Diadema сме. И ние сме букнали балкон каюта, на средните етажи, че ние не сме се качвали на кораб досега, а прочетох, че заради морската болест там е най-добре. Вие с кой кораб бяхте? Иначе самолетни билети още нямаме, че искахме да освободим малкия за един ден от училище, но ни отказаха, та се чудим още как да го измислим.

# 144
Малко извън темата - не могат да ви откажат да освободят детето от училище, ако не сте си използвали 3-те дни годишно, които се полагат на родителите по семейни причини.
Ако сте ги използвали или все пак ви откажат, вземете болничен лист от личния лекар.

# 145
Малко извън темата - не могат да ви откажат да освободят детето от училище, ако не сте си използвали 3-те дни годишно, които се полагат на родителите по семейни причини.
Ако сте ги използвали или все пак ви откажат, вземете болничен лист от личния лекар.
Това е може би за България. Ние сме в Германия. Попълва се един формуляр и по принцип не е проблем, стига да не е до два дни преди или след ваканция. При нас е последният учебен ден преди ваканцията. Попълнихме формуляра, детето го занесе в училище и в петък директорката ми се обади по телефона за да ми каже, че молбата ми се  отхвърля. Има вариант да кажем, че е болен, (до три дни няма нужда от бележка от лекар), но се притесняваме тя да не се сети, че вече сме питали.

# 146
  • гр. София
Ние запазихме за Oasis of the seas в крайна сметка с тръгване от Рим на 18.07.2019г. Общо на човек ни излезе 877 евро (803 евро цена + 74 евро пристанищни такси) вътрешна каюта, цените скочиха за ден два и докато организирам бандата, че сме малко международни и голямо туткане. Отделно са бакшишите, общо и там 101.5 евро, бе, 1000 на човек го сложи.
от къде букнахте?

Ами, аз правих проучване на всички сайтове, които са споменавани тук от Блед и другите круизници - немски, английски, български, този на Роял Карибиян. Проверих и 3 агенции в Бг, цената беше еднаква при всичките и си запазихме и този път чрез Контитранс М, защото с този круиз при тях вече минаваме за редовни клиенти не знам си какво ниво и ще ползваме отстъпка от следващия път, а и жената адски мн се старае и ни обяснява всичко и прави всичко за нас своеременно и много приятно.

А цените от 729 евро или 750 евро за същия круиз предния ден ги бях гледала в Usit Colours, но там като звънях ми казаха, че сайта им е актуален и по телефон нищо различно не могат да кажат, та си останах с Контитранс.

# 147
Аз гледах търсачките на първа страница, т.к. мога да замина във всеки момент следя най-много last minute , обаче и таме едни цени Confused а може би защото се ограничавам от пристанища. Реших да ползвам Генуа или Чивитавекия, защото полетът е кратък и бързо се стига до тях. Синът ми е малък, 15 месеца и затова съм ограничила търсенето. Не че от Барселона не може, той вече 2 пъти лети до там. Гледам,  гледам и пак последната минута под 400- 500 евро на човек не видях. Но чен хич не ме бива, аз дори самолетен  билет не мога да си купя на "оферта".

# 148
Момичета, имам няколко часа след круиза в Барселона. Дайте идеи къде да оставя багажа около пристанището или площад Каталуня.

Времето е лошо в момента и по тази причина останахме с кораба по-дълго в Барселона и пропускане Корсика. Отиваме директно в Генуа. Малко съм разочарована, защото в Корсика не сме били, но такъв ни бил късмета.

# 149
Аз да попитам същото, само че за Дубай. Кораба пристига в 8.00 сутринта, а полета е късно вечерта. Та има ли къде човек да си остави куфарите? Че не ни се обикаля с багаж

Общи условия

Активация на акаунт