КРУИЗИ /Тема 13/

• 37 355
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
От къде купихте пакета?

# 181
# 182
  • Плевен
Танита, храната ни хареса повече отколкото тази на Меравиглия. Единственото, което им куцаше бяха пиците, но е ясно, че италианците са ненадминати там. Също и на закуска беше малко еднообразно, но все пак имаше доста неща за всеки вкус. Ние се хранехме на бюфета основно. Имаше дни на индийската кухня, на френската и на др., ежедневно имаше разнообразни сирена, специалитети, плодове- диня, грозде, банани, манго, ананас, папая, риби-сьомга, риба тон, морски дарове, миди, октоподи и скариди, от всички видове меса, пастети, мегрета, меренги, солени пайове и всякви там и фантазии... Много ми хареса, че имаше отделен щанд с безглутенови, соеви и диетини храни, доста десертчета от там харесахме. Има и около басейна барбекю, с хубави хапки, картофки и пакетирани салати и десерти... Във всяка каюта има кана и чафенца, чайчета и бисквитки. Въобще - очаровни сме от храната.

# 183
В част от офертите на seereisedienst.de и cruse24.de , бакшишите са включени.
Трябва да пише inkl. Trinkgeld!
Копирам отговор  от днес ...When there is written "Inkl. Trinkgeld" then the tips are already included.

# 184
Много е странно това в включените бакшиши в немските сайтове (само в тях май го има). Да не би круизните компании Коста и МСЦ да правят специални отстъпки за немските туристи и чрез няколко немски сайта?!?
Значи проверявам даден круиз на Коста в техния сайт и струва 700 евро на човек, деца до 18 години безплатно като плащат  само 177 евро пристанищни такси. Пише за бакшишите отделно 10 евро на възрастен и 5 евро на дете на ден.
Търся същия круиз в немските сайтове, там е например 600 евро на човек, децата са безплатно и е с включени бакшиши... Та се чудя как тези сайтове продават круиз на Коста с 764 евро по-евтино за 2 възрастни и 2 деца от реалната цена на круизната компания????
Те на загуба ли работят? Кой покрива тази голяма разлика?
Това ми намирисва на мен...Grinning

# 185
lunna pateka,
Много хубав въпрос - ще следя развитието на отговорите.
Имаше 2-3 страници назад коментари, относно бакшишите, че уж били включени, но при по-обстойна кореспонденция се оказва, че реално не са включени, а съветват гостите си да ги отказват.
А относно по-ниската цена на човек, аз си го обяснявам с това, че традиционно като представители на немския пазар е възможно да имат договорености с круизните компании за отстъпки, и съответно предлагат по-добра цена.
Аз например със закъснение разбрах, че за Малдиви разликите в цените са потресаващи, ако купиш от немски туроператор, спрямо това да си резервираш сам с резорта. Та нищо чудно и с круизите да е така.
Но дори и без бакшиша разликата пак си е приятна в твоя пример (100+100+177+177= 554)

# 186
За по-ниската цена на круиза е ясно, правят им отстъпки и промоции... Но защо немските деца не плащат пристанищни такси?!? Или кой им ги поема? Германците може да са си "извоювали" правото да не плащат бакшиши и това да е общоизвестно на корабите (като неписано правило). Но защо тогава изнудват пътуващите от другите страни? Може би всички ние поемаме и техния дял! Grinning

# 187
  • София
...Аз например със закъснение разбрах, че за Малдиви разликите в цените са потресаващи, ако купиш от немски туроператор, спрямо това да си резервираш сам с резорта. ...
Може ли малко по-подробна информация, моля! На лично съобщение, ако е спам в темата

# 188
И аз си го обяснявам с това ,че немския пазар е голям или имат закупени  голям брой каюти и могат да варират с цените според  запълняемостта.
Ето оферта от днес https://www.seereisedienst.de/?id=angebot&aid=61462&fbcl … IMzFbjHdpWiHah7Nk, тази е без бакшиши .
Но миналата седмица имаше 8 Tage Mittelmeer zum Traumpreis: Erkundet mit der Costa Fascinosa 🛳 unter anderem Neapel, Palermo und Ibiza schon ab 299 € p.P. inkl. Trinkgeld!😍
➡️ https://---shoretner923-2PA3x7J.-- децата безплатно и с вкл. бакшиши.

Последна редакция: пт, 10 май 2019, 09:32 от ivanova 1234

# 189
Моля тези които имат опит с балконските каюти за помощ, понеже от скоро ги търся и нямам база са сравнение. Кое се смята за добра цена за такава каюта за 7 дни Средиземноморие? Намирам такива last minute от сорта на 400Е+150Е пр.такси. Това добра цена ли е за балкон?

# 190
Моля тези които имат опит с балконските каюти за помощ, понеже от скоро ги търся и нямам база са сравнение. Кое се смята за добра цена за такава каюта за 7 дни Средиземноморие? Намирам такива last minute от сорта на 400Е+150Е пр.такси. Това добра цена ли е за балкон?
Добре е, балконските кабини достигат над 1000 евро на човек...Grinning

Само да уточним, че горната дискусия не засяга офертите LAST MINUTE!!!!
ivanova 1234, тази оферта last minute и е нормална цена около 300 евро, даже има и доста по-изгодни понякога...

# 191
Добре е, балконските кабини достигат над 1000 евро на човек...Grinning

Значи мога спокойно да се застрелям, че изтървах 625Е на човек за балкон за Oasis of the seas! Grin

# 192
Направо...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 193
Ох, аз не съм last minute човек, обаче къде ги гледате тия оферти, поне да почна да гледам и да точа лиги и аз.

# 194
В част от офертите на seereisedienst.de и cruse24.de , бакшишите са включени.
Трябва да пише inkl. Trinkgeld!
Копирам отговор  от днес ...When there is written "Inkl. Trinkgeld" then the tips are already included.

Да, така пише.

Общи условия

Активация на акаунт