КРУИЗИ /Тема 13/

• 37 319
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Страхотно Simple Smile
Значи трябва да се следи този сайт. Аз основно по немските точа лиги, но чак такива цени не съм виждала.
Каютата, която ви разпределиха хареса ли ви, или беше с кофти разположение?

Резервирах от cruise.com точно защото можеше да си избера каютата в момента. Ако избор въобще може да се нарече такъв измежду четири каюти една до друга, всичките с врати между тях, в предната част на кораба. Laughing Сега като се замисля... май по-кофти вариант няма Grin Но поне знаех къде е. Нямахме проблем като цяло, нищо не се чуваше от съседната.

# 301
Заслужават ли си посещение Испанското село и Двореца на каталунската музика във Барселона? Понеже първото е с билети, а второто с гид (около 1 час) и се изисква някакво време за посещение... А ние имаме един ден за Барселона и сега правя план кое да вместя и кое да отпада... Stuck Out Tongue Closed Eyes
Испанското села не е ли подобно на Готическия квартал и ако посетим второто има ли смисъл да ходим и до селото?
Моля помагайте...

# 302
Испанското село е като Етъра - за друго сравнение не се сещам Simple Smile

# 303
Още Барселона не съм оправила, а мисля и за Палма де Майорка...Grinning Как се предвижвате от порта до центъра на града? Гледам не е много близо, има някакъв автобус номер 1... Моля, който го е ползвал да сподели удобен ли е и точно на центъра ли спира?

# 304
Лунна пътека, точно с 1 е придвижването. Около 11-12 май съм писала подробно.

# 305
Цитат
Още Барселона не съм оправила, а мисля и за Палма де Майорка...Grinning Как се предвижвате от порта до центъра на града? Гледам не е много близо, има някакъв автобус номер 1... Моля, който го е ползвал да сподели удобен ли е и точно на центъра ли спира?

Ние взехме Хоп он хоп оф от спирката на пристанището, точно където спира и този автобус 1.

# 306
Здравейте,
Търся круизи между 15-30 ноември, забелязах АИДА че имат между 14.11-28.11, но ме притеснява че главния език е немски и повечето програми и обявления били на немски, т.е никакъв или почти минимален английски език.

Кои круизи бихте ме препоръчали с главен, говорим език Английски? Както и с интересен маршрут, разбира се .

# 307
Здравейте,
Търся круизи между 15-30 ноември, забелязах АИДА че имат между 14.11-28.11, но ме притеснява че главния език е немски и повечето програми и обявления били на немски, т.е никакъв или почти минимален английски език.

Кои круизи бихте ме препоръчали с главен, говорим език Английски? Както и с интересен маршрут, разбира се .

P&O cruises са английска круизна компания...

# 308
За карибските круизи тръгващи от Флорида трябва ли да вадим американска виза? Има ли тръгващи от друго място?

# 309
  • Пловдив
За карибските круизи тръгващи от Флорида трябва ли да вадим американска виза? Има ли тръгващи от друго място?
Трябва да има виза не само за тръгващи от САЩ, но и такива, които имат спирка някъде в САЩ. За Карибски круиз без визи виж МСЦ.

# 310
Да се оплача от италианския сайт за резервации на Коста - costacruises.it.... Хиляди пъти съжалявам, че букнах през тях, но круиза, който исках го продаваха само те. В последствие както писах, те смениха датите на круиза, а аз имах купени вече самолетни билети и беше ваканцията не децата. За да не загубя парите, реших да сменя круиза с Коста Диадема за подобни дати, но офертата, която те ми направиха е много по-скъпа в сравнение с първия круиз и въоще с цената на същия круиз в други сайтове. Писах, разправях се, те си държат на тяхната цена и ми казаха, че ако не съм съгласна мога да канселирам за сумата от 100 евро. Аз реших да ги прежаля и да букна същия круиз много по-евтино от costacruises.fr.  След няколко дни получавам фактура за остатъка за връщане и гледам, че са ми отдържали 150 евро вместо 100...  Такива долни номера не съм очаквала от тая компания... Това явно ще ми е последното пътуване с тях, колкото и да им харесвам корабите. Но такава алчност и некоректност, ламтене само за пари, без да ги интересува мнението на клиентите им и на пасажерите не съм виждала. Да не говорим, че при тях няма никаква отстъпка за Коста клуб, което другите сайтове отчитат....  И да не говорим колко ще ми костват телефонните разговори до Италия, за да вземат някакво решение вече от колко време... Просто нямам думи.... Thinking Persevere

Сега се сещам как ме прекараха миналия декември с букнат от тях трансфер във Венеция от порта до Тревисо, а на кораба ми заявяват, че трансфера е само до Марко Поло... Платената сума изгоря, даже се наложи да вземем скъпо такси. После писах, звънях да оправят грешката си, нищо.... Нехайство и безхаберие...

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 18:55 от lunna pateka

# 311
  • Бургас
От Сан Хуан (Пуерто Рико) тръгват за Южни Кариби. От там не се налага да имате американска виза.

# 312
  • USA
Пуерто Рико е американска територия, как да не трябва американска виза?
Спомням си, че там ни бяха най-строгите паспортни проверки от всички карибски пристанища.

# 313
  • Пловдив

За Пуерто Рико трябват американски визи, разбира се. Шанса й е от Куба да мине през карибските острови (Хондурас, Мексико, Ямайка и т. Н.), а за другите Гваделупе, Мартиник, Сен Мартен и т. Н. Трявба да си избере до кой да лети и да го врътне.

# 314
Има две възможности за Кариби без визи и двете ги препоръчвам горещо. Ходили сме Куба/Хавана/, Ямайка, Кайманови острови, Мексико/Козумел/, Куба. Като останахме и няколко дни на хотел във Варадеро. Вълшебно!!! Бяхме с MSC Опера. Това беше единствения минус /кораба е стар и малък, но заради входа на пристанището в Хавана там не могат да влизат големи кораби. От Хавана има и круиз Белиз, Хондураз и Мексико/Коста мая/, за него не са необходими визи.
Другите много често правени круизи са на малките Антили. Ние сме били от Домениканската република, Антигуа и Бербуда, Гваделупа, Мартиника, Санта Лучия, Сен Мартен, Барбадос... Преди круиза направихме няколко хощувки на хотел в Пунта Кана /едни от най-хубавите плажове, които съм виждала, безкрайна плажна ивица/. Бяхме с Коста - хубав кораб, прекрасен маршрут! Препоръчвам!!!

Общи условия

Активация на акаунт