КРУИЗИ /Тема 13/

• 37 294
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Извинете за негостоприемния отговор, но направихте ли си труда да прочетете поне първия пост на темата, за да добиете представа за какво се разказва в нея и дали въобще въпросът Ви е за тук?!

# 346
Да, разбира се.  Simple Smile Първия пост го прочетох, но коментарите само отгоре - отгоре. Извинявам се, но тъй като някои неща ми бягат по тази тема не разбрах кой знае какво. Може да Ви се струва глупаво и смешно, но съм на ниво начинаещ и искам да проуча всичко, за да не бъда изненадана с нещо..

# 347
  • England
Някой да е ползвал този шатъл за 10 евро от порта на Чивитавекия до гара Термини в Рим?
Дали са точни и удобни?

Другото да питам има ли ползвали тези пешеходни маршрути за Рим? Намерих един евтин за 2 часа, който ти може да определиш какво искате да видите... Само ми е интересно какво реално може да се види за 2 часа?

А 10€ е в едната посока или отиване и връщане?И билет от шофьора ли се купува?

# 348
  • Sofia
Да, разбира се.  Simple Smile Първия пост го прочетох, но коментарите само отгоре - отгоре. Извинявам се, но тъй като някои неща ми бягат по тази тема не разбрах кой знае какво. Може да Ви се струва глупаво и смешно, но съм на ниво начинаещ и искам да проуча всичко, за да не бъда изненадана с нещо..

Потърсете в гугъл! Например "работа на круизен кораб" , "работа на пасажерски кораб" или подобно.
Тук се обсъждат други неща.

Момичета и момчета, споделете заслужава ли си круиз из ОАЕ?  Била съм в Дубай и Абу Даби , но приятели искат да ги водим на "екзотичен" круиз , а са ми дали бюджет, с който не виждам нищо друго екзотично, в което да мога да се впиша.
Гледам този, защото като дати ме устройва най - много:
Dubai, U. Arab Emirates   -   21:00
Abu Dhabi, U. Arab Emirates   06:00   20:00
Sir Bani Yas Is, U. Arab Emirates   07:00   17:00
Day at sea   -   -
Muscat, Oman   07:00   17:00
Khasab,Oman   08:00   18:00
Dubai, U. Arab Emirates   09:00   -
Dubai, U. Arab Emirates   -   -

# 349
  • Варна
Здравейте! Къде мога да видя, какво се изисква за да те вземат на работа, както и всичко останало? Тази ли е темата или има друга такава, която е свързана изцяло с работа на круиз?

има си тема ''работа на пасажерски кораби''
https://www.bg-mamma.com/?topic=869749.525

шатъла от Чивитавекия до Рим сигурно е 10 евро в посока защото влака е 9 .
Почти е сигурно , че може да се плаща на шофьора - това е обичайна практика навсякъде Simple Smile

# 350
Здравейте! Къде мога да видя, какво се изисква за да те вземат на работа, както и всичко останало? Тази ли е темата или има друга такава, която е свързана изцяло с работа на круиз?

има си тема ''работа на пасажерски кораби''
https://www.bg-mamma.com/?topic=869749.525

шатъла от Чивитавекия до Рим сигурно е 10 евро в посока защото влака е 9 .
Почти е сигурно , че може да се плаща на шофьора - това е обичайна практика навсякъде Simple Smile
Влака не е 9 евро а 5 Евро и толкова ниска цена 5 Евро за шатъл няма

# 351
  • Варна
Влака не е 9 евро а 5 Евро и толкова ниска цена 5 Евро за шатъл няма

Прав си , сега си проверих записките - 9 евро е влака за двупосочен билет.Все пак предполагам , че шатъла е 10 евро в ЕДНА посока

# 352
  • England
Благодаря за отговорите,но вашите предположения не ми звучат толкова убедително заради факта,че в цяла Европа влаковете обикновено са по-скъпи от автобусите.Разбира се изключение прави България,но причина за това е извънредно окаяното състояние на БДЖ.
Ако някой все пак има информация за този шатъл и иска да ми отговори,ще бъда благодарна.

# 353
Някой да е ползвал този шатъл за 10 евро от порта на Чивитавекия до гара Термини в Рим?
Дали са точни и удобни?

Другото да питам има ли ползвали тези пешеходни маршрути за Рим? Намерих един евтин за 2 часа, който ти може да определиш какво искате да видите... Само ми е интересно какво реално може да се види за 2 часа?

А 10€ е в едната посока или отиване и връщане?И билет от шофьора ли се купува?

10 евро е в едната посока, т.е. 20 евро на човек отиване и връщане. Но Коста искат 40 евро за същото с техен автобус...
Шатъла спира на гара Термини, а автобуса на Коста - на площад Венеция доколкото разбрах...
Билети за шатъла могат да се купят онлайн, иначе тръгването е по спомен 9:00-9:30 от Чивитавекия, а връщането е 15:30-16:00 от Термини...
Между другото има и екскурзии, които се организират с автобус от Чивитавекия и включват транспорт до Рим и обратно и разглеждане на някои забележителности за 35-40 евро на човек за цял ден. Пак по-евтино е от корабните екскурзии, които започват от 75 евро на човек и доста по-скъпи има...Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 20:25 от lunna pateka

# 354
  • England
Благодаря,lunna pateka💐

# 355

Потърсете в гугъл! Например "работа на круизен кораб" , "работа на пасажерски кораб" или подобно.
Тук се обсъждат други неща.

Момичета и момчета, споделете заслужава ли си круиз из ОАЕ?  Била съм в Дубай и Абу Даби , но приятели искат да ги водим на "екзотичен" круиз , а са ми дали бюджет, с който не виждам нищо друго екзотично, в което да мога да се впиша.
Гледам този, защото като дати ме устройва най - много:
Dubai, U. Arab Emirates   -   21:00
Abu Dhabi, U. Arab Emirates   06:00   20:00
Sir Bani Yas Is, U. Arab Emirates   07:00   17:00
Day at sea   -   -
Muscat, Oman   07:00   17:00
Khasab,Oman   08:00   18:00
Dubai, U. Arab Emirates   09:00   -
Dubai, U. Arab Emirates   -   -

Била съм на такъв круиз 7 нощи с Коста Серена. Много ми хареса самия круиз, но бяхме и с допълнителни нощувки в Дубай, за да видим по-подробно самия град. Бяхме взели навсякъде корабни екскурзии до много интересни места, защото преценихме, че сами нищо няма да видим особено в Оман... Ходихме на сафари с джип в пустинята, плавахме с кораб до оманските фиорди, посетихме един техен луксозен курорт и т.н. Има какво да се види, изкарахме си чудесно... Беше горещо, но на кораба климатиците оправяха положението... Абе екзотично е, бих отишла пак някой ден по същия маршрут...Smile

# 356
  • Sofia
Мерси много, Пътечке! Звучи интересно и може би това ще е.

На Сафари обаче, втори път не бих отишла. Толкова лошо ми стана по дюните, мислех, че няма да оцелея до края. Иначе бедуинското селище е много интересно, но ...

# 357
И аз бих се връщала в Дубай и пак и пак, и пак... Simple Smile но на сафари- не. И на мен вестибуларният апарат не ми е в ред. Ферари Уърлд са най-зле похарчените пари в живота ми! И много облислям да водим детето на този круиз в Дубай, все пак MSC Belissima не е за подценяване,НО.. днес взехме визи за САЩ (happy) и сега не знам кое по-напред да гледам...

# 358
lunna pateka, би ли споделила повече за Оман. И ние ще пътуваме в тази посока. С нетърпение очаквам да видим Дубай, Абу Даби и Доха. Но за Оман съм настроена нещо скептично.

# 359
lunna pateka, би ли споделила повече за Оман. И ние ще пътуваме в тази посока. С нетърпение очаквам да видим Дубай, Абу Даби и Доха. Но за Оман съм настроена нещо скептично.

Дубай и Абу Даби са нещо различно, лъскаво, модерно, там човек може да прекара много време и пак ще има какво да види...
Оман не е за пренебрегване, нищо, че го няма този лукс на ОАЕ. Но има интересни неща, например да ви нарисуват ръцете с къна в много интересни мотиви, които стояха видими поне няколко дни... Другото е да се помотате по техните шарени пазарчета.... Ние имахме два дни в Мускат, единия ден взехме екскурзия с джип до пустинята и до един оазис, беше интересно, шофьора ни много ни забавлява и си беше малко рисково каране по дюните... Втория ден взехме екскурзия до Grant Hayatt resort, 5-звезден хотел на брега на морето със собствен басейн... Там прекарахме целия ден на плажа и около водния бар и беше интересно и приятно място...Stuck Out Tongue Closed Eyes
В Khasab бяхме един ден и взехме екскурзия с дървено корабче до оманските фиорди и наблюдаване на делфини. Много красива природа, видяхме делфини, които скачаха около корабчето и плуваха с нас... Препоръчвам тази екскурзия за хора, обичащи природата...  В Абу Даби взехме кола под наем, за да отидем до Ferrari world (че ММ е заклет техен фен), бялата джамия и Emirates palace.
За Дубай мога да разказвам много, видяхме почти всичко там, пихме най-скъпия за нас следобеден чай във Бурж ал араб, спахме в Атлантис, качвахме се на Кулата, въобще всичко на мах...
Незабравимо е цялото пътуване до там, различно от всичко в Европа, по-екзотично и вълнуващо... Може би защото ни беше за първи път в арабския свят..

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 22:00 от lunna pateka

Общи условия

Активация на акаунт