КРУИЗИ /Тема 13/

• 37 261
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Да, обаче има All inclusive също и за 19 евро, никъде не пише, че се ъпгрейдва и не е спомената сумата от 29 евро. Този пакет от 29 евро си има име, никъде то не е споменато.... И не е ясно написано, че промоцията е само за закупили пакета от 29 евро... Повечето пасажери не букват пакета all inclusive, значи за тях няма де факто никаква промоция....

# 526
Трябва да избереш такава тарифа, която е упоменато, че е с напитки. И тогава има един вид ъпгрейд т.е. Плащате 29е, а получавате за 39е. Ако изберете най-базовата цена, няма напитки.

# 527
Ох, само да не получим предупреждение за много постове Simple Smile

benefit from the Premium All inclusive beverage package in the fare group "Incl. Beverage Package".
В ценовата група на inck. Beverage Package получаваш Premium All inclusive.

Сега на второ четене пак се върнах в офертата, май по-скоро е промоцията ако букнеш този от 19 евро, получаваш този от 39. Първоначално се обърках с пакета за 29, но той се води Easy.

Та ако те не са купили никакъв пакет - да според мен, няма за тях промоция.

# 528
Аха, ами то с напитки беше само Ауера тарифата, която е около 4 пъти по-скъпа от нашата - бела. Мерси за такава промоция.  Laughing Писах все пак и на агентите от сийсканер и на съпорта на МСЦ, ще видим. Дано поне предложат някакъв ъпгрейт на сносна цена, може да се възползвам.

# 529
Сега си спомням, че скоро дискутирахме подобна "промоция" на cruise24 мисля беше. На сайта на съответния круиз за включени в цената, стоеше иконка на питиета. Но когато съфорумката (не си спомням кой беше) ги питала с е-мейл, отговорили, че няма включени напитки...
Та много от нещата са подвеждащи, написани на "непонятен" език, та никой да не се възползва.
Аз също исках да букна круиз с cruse24, защото пише, че такса сервиз е включена. Но когато ги питах, те ми казаха, че не е, но просто да откажа на кораба да я платя...Grinning А мотив за това няма... Значи да се излагам аз на кораба, защото видите ли немския сайт ме е подвел.... Това как го наричате???

# 530
Ааа, много тъпо с тези бакшиши така.
Никъде ли в резервация през немските сайтове не пише, че са включени в крайна сметка в цената?

# 531
 Пускала съм запитване в този сайт https://www.seereisedienst.de/kreuzfahrt-angebote/,
Това е отговора

When there is written "Inkl. Trinkgeld" then the tips are already included.

# 532
Ама като се кача на кораб имам ли черно на бяло, че тия бакшиши са ми платени вече?
Или трябва изрично да пусна запитване?

# 533
Точно това е, че няма черно на бяло, че си освободен да ги плащаш на кораба... И само се замислете, немските сайтове продават круизите с отстъпки и с доста намаления... От къде тогава идват парите за тези бакшиши? И кой и кога ги превежда на кораба? НИКОЙ, това е истината...
Нека някой завърнал се от такъв круиз с Коста или МСЦ да каже каква им е била реакцията на кораба когато ви донесат сметката и вътре фигурират съответните такси облужване?!?
Таксите за 7 дневен круиз за двама са 140 евро. На вас ви продават кабината за 300 евро, дали вътре са таксите, как смятате? Това е нереално... Освен това цената на круиза е за корабната компания, но таксите обслужване са за съответния кораб на който сте.... Те нямат нищо общо.... Smiley

# 534
Аз предимно на Коста виждам включени бакшиши в офертите по немските сайтове.
Добре ще е да се включи някой, който е пътувал чрез тях Hands Plus1

# 535
  • София
Точно това е, че няма черно на бяло, че си освободен да ги плащаш на кораба... И само се замислете, немските сайтове продават круизите с отстъпки и с доста намаления... От къде тогава идват парите за тези бакшиши? И кой и кога ги превежда на кораба? НИКОЙ, това е истината...
Нека някой завърнал се от такъв круиз с Коста или МСЦ да каже каква им е била реакцията на кораба когато ви донесат сметката и вътре фигурират съответните такси облужване?!?
Таксите за 7 дневен круиз за двама са 140 евро. На вас ви продават кабината за 300 евро, дали вътре са таксите, как смятате? Това е нереално... Освен това цената на круиза е за корабната компания, но таксите обслужване са за съответния кораб на който сте.... Те нямат нищо общо.... Smiley
Аз запазих преди 2 седмици круиз с коста през немски сайт и си пишвше за бакшиша в условията къде и какво ти е включено. В договора който получих по мейла, а след няколко дни и по пощата това също го пише. Затова аз не се притеснявам, че някой ще поиска да ги плащам. Сайта е www.seereisedienst.de
Когато има иконка прасенце д касичка, значи са включени е цената, НО може да не важи за най-ниските категории каюти все пак четете къде го има и къде не.

# 536
Много благодаря Доминика Hug

# 537
Иконката касичка хубаво, обаче къде в условията, какво е включено го пише?
Ето превода на какво е включено в цената:
"круиз
Безплатно участие във всички бордови събития
Надзор от немскоезичен Bordreiseleitung
Превоз на багаж за качване и слизане между круизния терминал и кораба
Такси за качване и слизане
Морска услуга специална цена с икономия на цени в сравнение с цената на корабоплавателната компания
Вкл. Напитки до основните ястия в ресторантите на шведска маса (трапезно вино, бира, безалкохолни напитки)
Вкл. връх  (Trinkgeld!)
Вкл. пълен пансион"

Това предпоследното не ми е ясно какво е?
Като отидете на кораба и какво ще кажете, имахме касичка на резервацията... Това го виждате само вие, важното е какво пише в тикета ви, с който ще се качите на кораба... Smile

В крайния билет трябва да пише коя кабина, има ли пакет напитки, има ли включен трансфер, самолет и други екстри. Там според мен трябва да пише, че не дължите пари за сервиз. Защото ако не го пише, те автоматично го начисляват на всички преди напускане на кораба и ви го носят като фактура в кабината... Тогава вие трябва да покажете документ, че сте освободени от тези такси...  Или нахално да ги откажете и да не ги платите...

dominikka7, би ли копнала текста къде точно в договора го пише?

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 23:06 от lunna pateka

# 538
 Inkl. Trinkgeld
für die ganze Kreuzfahrt:
inklusive
Това пише в сайта преди резервацията.
Ако го пише и в договора, значи всичко в ок.

# 539
  • София
Иконката касичка хубаво, обаче къде в условията, какво е включено го пише?
Ето превода на какво е включено в цената:
"круиз
Безплатно участие във всички бордови събития
Надзор от немскоезичен Bordreiseleitung
Превоз на багаж за качване и слизане между круизния терминал и кораба
Такси за качване и слизане
Морска услуга специална цена с икономия на цени в сравнение с цената на корабоплавателната компания
Вкл. Напитки до основните ястия в ресторантите на шведска маса (трапезно вино, бира, безалкохолни напитки)
Вкл. връх
Вкл. пълен пансион"

Това предпоследното не ми е ясно какво е?
Като отидете на кораба и какво ще кажете, имахме касичка на резервацията... Това го виждате само вие, важното е какво пише в тикета ви, с който ще се качите на кораба... Smile

В крайния билет трябва да пише коя кабина, има ли пакет напитки, има ли включен трансфер, самолет и други екстри. Там според мен трябва да пише, че не дължите пари за сервиз. Защото ако не го пише, те автоматично го начисляват на всички преди напускане на кораба и ви го носят като фактура в кабината... Тогава вие трябва да покажете документ, че сте освободени от тези такси...  Или нахално да ги откажете и да не ги платите...
Значи пише ли, че са включени както на картинката когато запичнеш процес за резервация на по следващи стъпки пише кое е включено. Както споделих в договора ми пише включени бакшиши там където са изброени хранения и т.н. Тоест го имам черно на бяло.

Общи условия

Активация на акаунт