КРУИЗИ /Тема 13/

• 37 214
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте!
Имам следният въпрос - резервирали сме вътрешна кабина в Коста Смералда , но клас Премиум, хем заради някои предимства, хем и заради включения пакет напитки Бриндиамо.
Имам два въпроса - тъй като е гарантирана, т.е. може да я сменят с по- висок клас, ако го направят - включения пакет напитки не го губим, нали ?
И още един въпрос ми изникна - резервацията ми е чрез вивавояж и в My Costa пише, че лентите за куфарите , които трябва да разпечатам и сложа на куфарите, ще ми ги изпратят е предпоследния ден преди круиза. Но ние ще летим много рано сутринта на предния ден и се притеснявам къде ще търся да разпечатвам всичко.... Дали има вариант не един ден по-рано да ги получа, а примерно два дни по-рано ?
Предварително ви благодаря!

# 616
  • Пловдив
Няма да загубиш пакета си, нали е гарантиран. За лентите за багаж - като се чекираш он лайн през май Коста, което може около месец или 45 дни преди круиза (не помня точно), тогава ще имаш и ленти, те се получават  едновременно с другите документи за круиза, не се чака за тях повече. Не е необходимо вива вояж да те регистрира (правят го), можеш и сама. С две думи, не се притеснявай.

# 617
Благодаря ти luba rizova!
И на мен ми се стори нелогично, но понеже с гарантирана каюта ми е за пръв път и реших да не би заради това толкова късно да пращат билета и лентите за куфарите...

Няма да загубиш пакета си, нали е гарантиран. За лентите за багаж - като се чекираш он лайн през май Коста, което може около месец или 45 дни преди круиза (не помня точно), тогава ще имаш и ленти, те се получават  едновременно с другите документи за круиза, не се чака за тях повече. Не е необходимо вива вояж да те регистрира (правят го), можеш и сама. С две думи, не се притеснявай.

# 618
Здравейте отново,

Shantal, благодаря за включването, круизът с Козумел ще е.
Имам, обаче, един въпрос - по чуждите сайтове цената е 798 лири или близко до нея. В българския сайт https://crusit.bg/ цената е 552 евро за същия круиз. Сравнявам най-обикновените каюти.
Защо се получава тази разлика? Мислех, че в чуждите сайтове ще е по-изгодно, пък то....

# 619
  • Плевен
Здравейте, знам, че доста пъти е коментирано, но аз пак да питам: Според вас кой е най-удобния порт за качване - Барселона, Чивитавекия или Савона.
За мен е Барселона, качвали сме се от там 3 пъти, за другите 2 трябва да се лети до Милано или Рим и после с влак, но пък са по-евтини билетите.  Не знам защо, но нещо не съм съвсем сигурна. Вие как мислите?

А за парите от вивавоаяж - втората сума мин. година се наложи 3 пъти да им се обаждам по тел., не си я теглят, защото поради мерки за сигурнос,т не съхраняват данните на кредитните ни карти и трябва да се говори по тел, голям смях падна с моя английски, аз не ги разбирам, те не ме разбират, диктувах номера, кодове....накрая се случиха нещата, но с много зор. Тази година бяхме с ПиО и направо с резервацията се плащаше цялата сума, много по-добре беше.

Последна редакция: пн, 19 авг 2019, 09:47 от anyto

# 620
Здравейте, знам, че доста пъти е коментирано, но аз пак да питам: Според вас кой е най-удобния порт за качване - Барселона, Чивитавекия или Савона.
За мен е Барселона, качвали сме се от там 3 пъти, за другите 2 трябва да се лети до Милано или Рим и после с влак, но пък са по-евтини билетите.  Не знам защо, но нещо не съм съвсем сигурна. Вие как мислите?

А за парите от вивавоаяж - втората сума мин. година се наложи 3 пъти да им се обаждам по тел., не си я теглят, защото поради мерки за сигурнос,т не съхраняват данните на кредитните ни карти и трябва да се говори по тел, голям смях падна с моя английски, аз не ги разбирам, те не ме разбират, диктувах номера, кодове....накрая се случиха нещата, но с много зор. Тази година бяхме с ПиО и направо с резервацията се плащаше цялата сума, много по-добре беше.

Зависи от много фактори кой е най-удобният порт за качване и кое ви е определящото- ниските цени на билетите или да ви е най-близко и удобно.
Ако имате достатъчно време от кацането на летището до качването на порта и не ви е проблем да смените няколко вида транспорт, качвайте се от Чивитавекия, ако са най-евтини самолетните билети. Ние точно така направихме, кацнахме в 8 сутринта в Рим и имахме цял ден да се придвижим до порта. Бяхме с деца и куфари, но си беше забавничко. На връщане направихме същото упражнение, като дори си оставихме багажите на гара Термини в Рим и се разходихме до Колизеума и в близост. Ако не сте от София, защо не погледнете билетите от Букурещ как са. Ние летяхме от и до там. Спестихме си доста голяма сума.

# 621
И аз да попитам за ней-лесен и евтин начин за качване от Кил и слизане в Савона .

# 622
Здравейте, бихте ли споделили дали цената от 700 евро за круиз, тръгващ от Венеция ( или Триест) с кораб MSC Lirica през месец май е приемлива за каюта с прозорец.

# 623
  • Варна
Ако някой има желание:Италия, Испания, Канарски острови и Мароко-11нощувки от Генуа на 01.12.2019 с MSC Opera-вътрешна каюта от 349евро, прозорец от 462евро

# 624
  • Sofia
Здравейте отново,

Имам, обаче, един въпрос - по чуждите сайтове цената е 798 лири или близко до нея. В българския сайт https://crusit.bg/ цената е 552 евро за същия круиз. Сравнявам най-обикновените каюти.
Защо се получава тази разлика? Мислех, че в чуждите сайтове ще е по-изгодно, пък то....

Това лято има някаква аномалия с круизите на MSC. Купих  два през бг агенция, защото по- ниска цена не успях да открия никъде другаде.

# 625
Здравейте, бихте ли споделили дали цената от 700 евро за круиз, тръгващ от Венеция ( или Триест) с кораб MSC Lirica през месец май е приемлива за каюта с прозорец.

По принцип за този период вървят между 600-800 евро, това е нормалната цена. Но всеки гледа да намери някаква промоция... Вижте дали същия круиз не се продава от немските сайтове, защото те по принцип подбиват цените... cruse24.de, а другите сайтаве ги вижте от първа страница...

# 626
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Здравейте отново,

Това лято има някаква аномалия с круизите на MSC. Купих  два през бг агенция, защото по- ниска цена не успях да открия никъде другаде.
Би ли споделила цената и корабите?

# 627

По принцип за този период вървят между 600-800 евро, това е нормалната цена. Но всеки гледа да намери някаква промоция... Вижте дали същия круиз не се продава от немските сайтове, защото те по принцип подбиват цените... cruse24.de, а другите сайтаве ги вижте от първа страница...
Благодаря, точно от там гледам цените.

# 628
Здравейте, някой който ще пътува на 5 септември От Пирея с Costa Victoria? Blush

# 629
Здравейте, някой който ще пътува на 5 септември От Пирея с Costa Victoria? Blush

Mного моля като се върнете да дадете мнение за кораба. Има страхотни маршрути с него, но ми се струва доста мизерен.

Общи условия

Активация на акаунт