Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хашимото. Алтернативно лечение? Тема 2

  • 16 439
  • 216
  •   1
Отговори
# 210
  • София
  • Мнения: 47
Какви са референтните стойности на феритина за жена на 30 години?

# 211
  • Пловдив
  • Мнения: 3 931
Здравейте, момичета!

Изследванията ми отпреди три месеца:
Скрит текст:
TSH - 6,28 ref.st 0,27 -4,2
FT4 - 12,14 ref.st: 12-22
FT3 - 4,21  ref. st: 3,1 -6,8
TAT <10,7 <=115
MAT - 223,1 < 34
И сега:
Скрит текст:

Може ли коментар?
Според мен са по-добри, но достатъчно ли е?
От две различни лаборатории са, ще ползвам занапред само последната, знам че е добре да са от една.
Утре съм на лекар.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 09:29 от *Бенджи*

# 212
  • Мнения: 8 549
Аз не смятам, че са по-добри...същото е положението, даже леко влошено но малки отклонения са нормални особено при различните лаборатории. Единствено при МАТ има по-голяма разлика, но антителата се менят от доста неща.

# 213
  • Мнения: 1 120
И аз не виждам нещо да е добре в тези резултати, влошени са даже според мен липсва адекватно лечение
Аз тъкмо минах ехограф , смалила се е още моята ЩЖ , ще пускам хормони , но да изчакам да ми мине МЦ , нали имаше нещо , че по време не е релевантно изследването? 🤔 ще пускам и пролактин този път и ПКК

# 214
  • Мнения: 8 549
Да, хубаво е след цикъл на чист ден да се пуснат. Но пролактин обикновено се пуска 3-5 ден от МЦ , доколкото помня

# 215
  • Мнения: 3
Здравейте,нова съм тук и следва да се представя.На 28 години съм и преди 7 месеца ми откриха хашимото с високо тсх и високо мат . Всъщност проблемите започнаха след дълги месеци на много много силен стрес и завършиха на два пъти с смъртта на блзики хора,тогава започнаха паник атаките,стискане в гушата и задух,премрежване пред очите, ,треперене, скованост на челюст и крайници, липса на кординация,световъреж ,лоши мислии много отслабнах спрях да ям и имах постоянно диариа... Отначало мислех,че са само паник атаки ,но след изследване разбрах че имам високо тсх 4 и нещо и мат около 40 беше някъде, Веднага започнах с хомеопатия на доктор Михайков на бойрон (туя,сепия,графитес) и спрях глутен ,млечни,захар ,започнах активно йога и физически упражнения (и преди си практикувах йога) тсх намаля на 2 и нещата започнаха да се поопряват . В края на септември обаче(учител съм) се върнахме на работа и започна стреса аз започнах да си ям отнво млечни глутен и захар и спрях хомеопатия и веднага се върнаха симпомите при контролно изследване тсх беше 7 и нещо и цикъла ми закъсня с 1 месец .. Отново спрях глутен млечни захар + броколо зеле ,зеленолистни,соя,фъстъци и още някои други неща започнах да взимам б12 ,б комплекс вит д и к и започнах да пия класическа хомеопатия ,така съм вече месец и половина ,два и се чуствам доста по добре ,тсх е спаднало на 5 . Проблемът е че имам нисък феритин и високо желязо и не знам дали да приемам нещо за това. Мажа си гушата с етерични масла и така практикувам медитации и се опитвам да мисля положитело.Не съм пила хапчета до сега надявам се да се спря по по трудни и дълъг път ,но по природен. Още не съм раждала и ме притеснява и това ,че ако опитаме да имаме бебче , може да има лоши случки.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 12:21 от laloba92

# 216
  • Мнения: 620
Здравейте, приема ли сте тинктура от водна леща?Само при хипофункция ли се приема?

Общи условия

Активация на акаунт