Хашимото. Алтернативно лечение? Тема 2

• 52 089
  • 486
  •   2
Отговори
# 375
  • Пловдив
Оф, не се сетих да пусна.
Само урея и креатинин ли да изследвам?

# 376
Предвид това, че правиш диети, пусни си и пикочна киселина. Може и една урина.

# 377
  • Пловдив
Здравейте.
От днес съм леко шашната. Както съм ви споделяла, на елиминационната диета съм. Приключвам 7ма седмица.
И единственото удоволствие и награда, която си позволявах, са фурмите. По около 5-6-7 бр. на ден ми се събират.
Обаче, вчера попаднах на няколко статии в нета (докато търсех колко фруктоза има в 1 фурма и дали не прекалявам), че фурмите съдържат много йод. И се паникьосах дали не си вредя с тях. И то седмици наред...
Все пак, не мога да намеря по статиите в нета колко точно йод има и дали наистина е много. А лекарите ми казаха задължително да избягвам йода, без да се вманиачавам (тоест, да не спра да ям сол, защото е йодирана и т.н.).

Някой от вас попадал ли е на информация колко йод имат фурмите и можем ли спокойно да си ги хапваме?

# 378
Никой не може да си хапва спокойно по 7 фурми всеки ден, това е конска доза фруктоза. Йодът дори не е фактор в случая. А лекарите грешат относно приема на йод и Хашимото.

# 379
  • Пловдив
Иииии, знаех си, че прекалявам.
Ами аз след 3 от храненията си хапвах по 2 фурми... Flushed
Спирам ги!

# 380
Ако нямаш проблем с ИР и не виждаш влияние върху ЩЖ, не мисля, че ще навредят.

# 381
Ако човек се храни небалансирано, човек и да няма проблем, ще си го отгледа.

# 382
  • Пловдив
Пак съм аз.
Днес използвах предвидения месечен бюджет за изследвания. Прилагам ги да ги видите.

Доста се подобряват нещата (ТАТ ми бяха над 1000, а МАТ - над 200). Чак почнах да се притеснявам как ще въведа после храните... ще взема да прецакам нещо, ама така ми писна вече от тази елиминационна диета...
По съвет от вас си пуснах този гликиран хемоглобин, но не знам за какво е. Надявам се това, че е в границите, да е добре. Защото нали горната референтна граница по лабораториите на TSH-то не бива да ни подвежда и не знам дали и за този хемоглобин няма такова негласно правило...

Благодаря на всички тук. За съветите и за споделеното. Вие сте ми опора Kissing Heart

# 383
Добре е.

# 384
Ехее, *ashley*, браво, много добри резултати Simple Smile
Явно, че фурмите не са се оказали фатални ;р
Аз напоследък си правя вечер мед с лимонени резени или мед с какао (него съм го въвела), скоро ще се изследвам та ще видим какви съм ги надробила.

# 385
  • Пловдив
В другата тема не ги одобриха много изследванията. Насочиха ме да търся причина в липса на витамини и минерали, защото съм отивала към хипофункция.
Това може да обясни защо от 4-5 дена пак ми се върнаха някои симптоми и една отпадналост ме е налегнала...мислех, че е от смяната на времето. Това, мартенското, едвам го настройвам..към май някъде се стабилизирам Joy
Остава ми още една седмица от елиминационната диета и сега много се чудя дали да я изкарам. Ако съм си направила дефицити на нещо, няма защо да се бавя с въвеждане на храни...

От другата тема казаха, че е странно, че всичко намалява. А и аз четох, че има обратна пропорционалност при хормоните.
Абе...голямо чудене този уикенд.

А какаото не ми е изключено. Поне по книгата на д-р Уил Коул, която следвам. Аз в началото го ползвах, ама после забравих за него и не съм намерила в какви храни да го включа.

# 386
Защото т4 и т3 са към долната граница ли? При мен и преди това бяха по към долната и след последното изследване пак там бяха, та не съм им обърнала внимание. Ако при теб са били по-високи и са паднали много надолу, може и да са прави момичетата, те са вече специалисти по неволя.
Седмица по рано ако започнеш да въвеждаш храни няма да е фатално, то така или иначе ти няма да започнеш да ядеш наведнъж всичко, което е било изключено.
На мен по-скоро ми е интересно, защо от елиминационната ще ти се получават дефицити... Това е доста здравословен начин на ядене. Месо, риба, всякакви зеленчуци, тук-таме някой плод. Кое толкова може да е паднало?
Евентуално витамин Д, то сега зимата по принцип спада, пък и на хашимотите ни е по-ниско.

# 387
  • Пловдив
Паднали са с по макс 1 единица.
Ами тази диета е доста ограничаваща. Няма ядки, зърнени, бобови, млечни. А това са големи групи храни. Колкото и да гледам да ям разнообразно, все се въртя около сезонните зеленчуци, месо и риба.

Взех си витамини от група Б и глутамин. Този глутамин го пише и в двете книги да го пия (и в на Уенц) и затова реших да пробвам. Малко ме е страх без лекарско предписание да си назначавам добавки, но така и не намерих лекар, който да смята, че храната може да се ползва за лекарство. А за добавките - само селен ми изписаха. Та, за добавките почвам повече да слушам препатилите и книгите Wink

# 388
Л-Глутамин на мен имуноложката ми беше изписала за 3 месеца по 1000 mg на ден. Той е за възстановяване на червата, нали са пропускливи, та да помага на тъканите.
Но на теб щом ти падат антителата, значи пропускливите черва са се позатворили (ако някой знае дали има начин да се изследват, ще се радвам да сподели) и можеш да въвеждаш храни. Вече ще видиш как се чувстваш.
Същата имуноложка ми беше казала, че мога да хапвам от време на време орехи, слънчогледови семки и тиквени още по време на елиминационната. Може да пробваш с тях по малко, освен ако нямаш някакви непоносимости. Нали ги водят алергени ядките.

# 389
вит а, цинк, вит д, б12 също могат са повлияят.
б12 и Д, ако не си ги изследвала, го направи.
Въглехидрати ядеш ли достатъчно?
Прекален спорт, недоспиване също влияе.

Общи условия

Активация на акаунт