Хашимото. Алтернативно лечение? Тема 2

• 50 751
  • 486
  •   1
Отговори
# 405
Сега да ви кажа как баща ми си излекува Хашимото. Като се зарази с Ковид. След това всички хормони се наместиха. Нямам думи. 🤷

# 406
Сега да ви кажа как баща ми си излекува Хашимото. Като се зарази с Ковид. След това всички хормони се наместиха. Нямам думи. 🤷

Добри хормони значи няма хипофункция, не Хашимото.

Иначе е възможно вероятно такъв сценарий , защото детската ендо на сина ми, предния месец като ходихме ни разправя за подобен случай с дете от няколко години на хормон. Карало Ковид не много леко и майката от грижи около него направо забравила известно време да дава сутрин хормона и после не посмяла да го почне. И след 2 месеца без хормон, като направили изследвания хормоните били оптимални и за сега са го спряли.

# 407
Предвид рязкото подобрение и в антителата, определено мога да кажа, че и Хашимото се повлия. ТАТ почти няма, МАТ е леко завишено. Преди това нивата бяха много високи.

# 408
Моята ендокриноложка, каза че лятото жлезата се активирала и ТСХ намалявало. Има ли  такава зависимост?

# 409
  • Столичанин ама не в повече :D
Да, има.  Simple Smile

# 410
Моята ендокриноложка, каза че лятото жлезата се активирала и ТСХ намалявало. Има ли  такава зависимост?

Принципно има, но не при всеки и не е задължително да има такава закономерност постоянно, трябва си изследване за да се каже. Аз съм имала години с голямо влошаване точно лятото, едно лято бях с ТСХ 12

# 411
  • Пловдив
Здравейте, хора.
Аз точно да обявя, че се провалих с моята диета с обратно вкарване на храни и днес получих реакция.
От началото на април вкарвам тахани, ядки, яйце... И се напъвам да измисля някаква реакция, защото освен тежест от слънчогледово семе (ама май хапнах повечко наведнъж), нищо друго не ми се появява.
И днес вкарах картоф. Любимият ми картоф. И нещо се разбушува в стомаха, червата...направо ми каза "хей, какво сложи вътре".
И аз веднага да ви питам. Може ли да има непоносимост към картофи? Та това е храната, с която захранваме бебета, ядем при гастрит и стомашни проблеми, правим диети! Дали е възможно или нещо съм объркала? Хапнах половин картоф на гладно, между хранения.
А това ми е любимата храна...Cry

# 412
  • София
Картофите спадат към групата на т.нар. Nightshades (покритосеменни), които съдържат лектини. Към тях спадат и чушки, домати, патладжани (виж. списъка). Ако имаш непоносимост към лектин, сигурно ще проявиш реакция и при другите зеленчуци. Въведе ли ги вече?
Изчакай две седмици с картофите и пробвай пак!
Успех!

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 14:53 от Skiorche

# 413
  • Пловдив
Благодаря за информацията.
Еееех, ужас. Значи и доматите може да ми докарат реакция...Cry
Картофите трябваше другата седмица да ги въведа, но ги изместих малко по-рано, уж за да си хапна агнешко с картофи по празниците.
Редът в книгата ми беше чушки, картофи, домати. Чушките ги пропуснах, другата седмица ще ги тествам. После са доматите.
Определено тялото ми не ги хареса. И болка се появи...
Ще се опитам да свикна с мисълта, че няма да ям картофи... Даже месец ще изчакам преди да опитам пак.
Дано поне с ориза да няма проблем, че не знам как ще си правя безглутенови хлябове.

# 414
  • София
Ок ще ти е ориза, със сигурност. Пробвай и безглутенови овесени ядки/брашно.

# 415
Има хора с непоносимости и към моркови илинориз, така че нищо чудно. Ще ядеш сладки картофи.

# 416
  • Пловдив
Мдаа, батати. На мен лично, са ми много по - вкусни от картофите. Пък и са по - полезни.
А в овесените ядки нали няма глутен, така или иначе. Мисля, че са маркетингов трик безглутеновите.

# 417
Ашли, не е задължително казано, че сега като не можеш да ги въведеш, никога няма да можеш. Въведи си други храни и както, и останалите са ти писали, след няколко седмици пак се пробвай с картоф.
Не се отчайвай заради едни картофи ;р.

Весел празник на всички! Hug

# 418
  • Пловдив
Много ни е замряла темичката. В другата постоянно се дават съвети как да се пият хормоните. Тук, явно, всички се борим да не го пием този хормон и нямаме време за писане Relaxed

Аз вече съм 2 месеца след края на елиминационната фаза на диетата. Вкарвам лека-полека храните и опитах всичко (поне което се сетих да пробвам и което си ядях по принцип) без млечни и глутен. Глутенът изобщо няма да го тествам.
За жалост и виното хич не ми се отрази добре, а така си обичах да пийвам по чашка при повод...

Влизам да помоля за съвет. Бях решила, че ще тествам кози и овчи млечни продукти. Всъщност само кисело мляко и сирене. Искам да опитам и масло (краве). Обаче, преди да ги почна, смятах да пусна отново изследвания и отдавна си бях нарочила утрешния ден.
Но предната седмица нещо се поразболях. Гърло, хрема и заглъхнали уши. Мисля, че се оправих, но от време на време още ми е заглъхнало едното ухо и малко и носът се обажда.
Въпросът ми е дали това би се отразило на ТАТ телата? Предполагам, че на СУЕ-то ще се отрази, но ако сега видя завишени антитела (спрямо последните ми подобрения) и ще взема да се отчаям.
Идеята ми беше да видя дали правилно съм си направила подбора на храните и дали след вкарването на някои зърнени и ядки ми се влошават антителата. Ама това разболяване дали няма да развали работата...

Нямам против всяка седмица да се тествам, ама не са евтини тези изследвания, затова толкова умувам.

И още нещо да ви питам. Мисля, че не съм много обективна в усещанията си към някои храни и затова моля за вашия опит. Ядете ли царевица, ориз, захар/мед и какао? Няколко пъти ги тествах тези храни и не можах да забележа проблем. Може би лек запек от царевицата, ама няколко дена подред хапвах различни продукти с царевица и май попрекалих... За зърнените при Хашимото чета много различни мнения. Объркана съм дали е добре да ги консумираме или не.

# 419
Да,аз също за момента се разминавам от пиене на хормон.
Премахнах глутен и млечни за 3м. и резултатите бяха супер,след още три с прегрешения и опит за вкарване на млечни поразвалих тсх-то.Забелязвам като реакция обриви и подуване +тежест.Глутена хич не ми липсва,но краве сиренето и маскарпонето.....Пробвах разни козе и овче варианти,но не са ми по вкуса.Продължавам и вит Д,още ми е дефицитно,бавно се намества.
За зърнените и аз четох различни становища,консумирам ги рядко.

Общи условия

Активация на акаунт