Хашимото. Алтернативно лечение? Тема 2

• 50 747
  • 486
  •   1
Отговори
# 420
  • Столичанин ама не в повече :D
Много ни е замряла темичката. В другата постоянно се дават съвети как да се пият хормоните. Тук, явно, всички се борим да не го пием този хормон и нямаме време за писане Relaxed

Аз вече съм 2 месеца след края на елиминационната фаза на диетата. Вкарвам лека-полека храните и опитах всичко (поне което се сетих да пробвам и което си ядях по принцип) без млечни и глутен. Глутенът изобщо няма да го тествам.
За жалост и виното хич не ми се отрази добре, а така си обичах да пийвам по чашка при повод...

Влизам да помоля за съвет. Бях решила, че ще тествам кози и овчи млечни продукти. Всъщност само кисело мляко и сирене. Искам да опитам и масло (краве). Обаче, преди да ги почна, смятах да пусна отново изследвания и отдавна си бях нарочила утрешния ден.
Но предната седмица нещо се поразболях. Гърло, хрема и заглъхнали уши. Мисля, че се оправих, но от време на време още ми е заглъхнало едното ухо и малко и носът се обажда.
Въпросът ми е дали това би се отразило на ТАТ телата? Предполагам, че на СУЕ-то ще се отрази, но ако сега видя завишени антитела (спрямо последните ми подобрения) и ще взема да се отчаям.
Идеята ми беше да видя дали правилно съм си направила подбора на храните и дали след вкарването на някои зърнени и ядки ми се влошават антителата. Ама това разболяване дали няма да развали работата...

Нямам против всяка седмица да се тествам, ама не са евтини тези изследвания, затова толкова умувам.

И още нещо да ви питам. Мисля, че не съм много обективна в усещанията си към някои храни и затова моля за вашия опит. Ядете ли царевица, ориз, захар/мед и какао? Няколко пъти ги тествах тези храни и не можах да забележа проблем. Може би лек запек от царевицата, ама няколко дена подред хапвах различни продукти с царевица и май попрекалих... За зърнените при Хашимото чета много различни мнения. Объркана съм дали е добре да ги консумираме или не.
Да може да се отрази на антителата, за ядене само кафяв ориз, другите работи не (или айде по-скоро инцидентно), всъщност и друг път съм го казвал, че при храненето е нужно хем да не се прекалява с протеините (или по-скоро с кои, тъй като антителата атакуват белтъчни молекули) хем да се осигурява достатъчно количество, за да не изпитва организма белтъчни липси.

# 421
И според мен изчакай да оздравееш напълно и тогава пускай.

А защо само кафяв ориз? Елда, киноа, просо?

# 422
  • Пловдив
Благодаря ви. Да, ще изчакам още една седмица. Тъкмо да затвърдя въведените храни.
Аз изядох един пакет (на няколко пъти) макарони от елда и царевица. И много добре ми се отразиха. Мисля да опитам и само елда. По-скоро, да се науча да я ям, че хич не ми е вкусна.

С протеините малко ми писна. Месо и риба... И сега се усещам, от седмица, че имам хранения през деня само с плодове и зеленчуци. Тоест, въглехидрати само.
Наистина трябва баланс, особено, ако само месото е протеин. Дано да може поне козе сирене да включа. И него хич не го обичам, ама ако тялото няма против, ще се науча да го ям Wink

# 423
  • Столичанин ама не в повече :D
И според мен изчакай да оздравееш напълно и тогава пускай.

А защо само кафяв ориз? Елда, киноа, просо?
Е имам предвид от нещата които е изброила, инак миналата седмица и аз ядох спагети мисля от царевица, но въпреки, че е безглутеново, това спада към изключенията, а на към редовната храна.

# 424
Кой каква храна толерира е много индивидуално. Никой не може да ти каже какви ензими имаш и в какви количества, за да разграждаш храните без да ти предизвикват възпаления и антитела. Медицината дори не познава всички ензими в човека, за да ги изследва. Опитно трябва да се установи кое ти понася и кое не, както и количествата, а има и кръстосани реакции между храните, за да е по-весело. 😬Има някои общи правила и дори и те не са закон божий. 

Това темата да замира е хубаво. Част от алтернативното лечение е човек да не се фиксира върху болестта и да живее. 🙂

# 425
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Царевицата я избягвам, защото извлича микроелементи от тялото. Трябва да бъде никстамализирана, за да може да бъде усвоена
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nixtamalization

# 426
  • Пловдив
Здравейте. Аз писах в другата тема, защото там доста разбират от изследвания и ми казаха, че не са ми много добри днешните. Тъкмо се зарадвах, че антителата са спаднали много и тоя холестерол... Публикувам ги и тук:

Много се стресирах от повишения холестерол. Не мога да измисля къде бъркам с храненето.
Мисля да почна кози и овчи млечни продукти. Може би ми идва много месото.

Исках да ви питам колко време сте/се борите само с храна и добавки преди започване на хормон?
Все си мисля, че мога да изкарам няколко години преди да стане наложително...но толкова лесно и често се менят тези стойности...
А и се надявах, като падат антителата, тялото да си регулира хормоните...
Но от няколко седмици едвам си държа очите отворени. Отдадох го на времето, но дали не е от хормоните...

# 427
По принцип ако бързо уцелиш правилен режим, цял живот го спазваш, паралелно с останалите неща.
Ако не го уцелиш, пак така, пробваш. Паралелно с останалите неща
Според мен само с храна е много трудно, да не кажа, невъзможно. Не знам какъв точно трябва да е проблема, че да се реши само с режим на хранене. Чисто логически даже не ми се струва възможно. Да дразни някоя храна много и да не я консумираш- да. Но да се излекуваш само с храна- не.

# 428
И при мен холестеролът се беше повишил след АИП. Аз нямам Хашимото, само хипофункция. После холестеролът спадна. Сега като вкараш повече храни и намалиш месото, според мен ще се оправи. Пусни и триглицериди следващия път. Те са по-важни и е хубаво да са под 1.
Не вярвам някой с тези стойности да ти изпише хормон особено ако нямаш симптоми.

# 429
  • Пловдив
Благодаря, Дъждец. Много окуражаващо ми подейства.
Аз реално не съм включила само млечни и глутен. Глутенът изобщо няма да го почвам, а от млечните ще опитам всички, без краве продукти.

Триглицеридите са пуснати. 0,77 е стойността Wink

# 430
Сега ги видях. От тел не ми даваше цялата снимка. Според мен изчакай и не се панирай. Не прекалявай със сладкото и плодовете. Аз като започнах да се захранвам, злоупотребявах с тях, а също влияят на черния дроб.

# 431
  • Пловдив
Аз наистина се нахвърлих на ягодите и черешите.
Особено на черешите.
Ще огранича плодовете.

# 432
С толкова месо, така ще е. А млечните ще налеят масло в огъня. Да не говорим, че си решила да включиш най-мазните. Тялото ти казваше, че не го иска това месо, но ти реши, че трябва да го ядеш, защото някой така е отредил за правилно. В християнския календар пък пише, че повечето дни в годината трябва да са постни. Не са ти лоши резултатите. Просто не яж толкова наситени мазнини.

Храната може да лекува. Все пак рак излекувахме с нея, след като медицината каза, че нищо повече не може да направи. Друго доказателство не ми трябва.

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 14:58 от soul81

# 433
Това обаче не е тема за християнството.
Майка ми почти не яде месо и холестеролът й е много над норма. Та, хайде да не обобщаваме. Само 30тина процента от холестерола се образува от храната  С месоядна диета хора с ИР постигат отлични резултати.
Аип и подобните диети не съдържат чак толкова много месо. Главното са зеленчуците.

# 434
  • Пловдив
Да, аз почти не ядях месо. Не се сещах и не изпитвах нужда.
Но как да си набавя белтъка, ако не е чрез месо?
Не приемам, че растителните храни могат да ми доставят необходимото количество.
Аз редувам с риба, но се случва всеки ден да ям месо на някое хранене. И изобщо не прекалявах с месото. Предимно зеленчуци ядях, а месото като добавка. Преди ядях 2-3 пъти в седмицата.
Сега ще мина основно на риба, но там, пък, тежките метали ще са проблем или нещо друго... Изобщо не съм привърженичка на изключване на група храни и го правя с идеята, че ще е временно.

Общи условия

Активация на акаунт