Препоръчано и изпробвано от магазини DM - тема 11

• 95 356
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Не знаех, че е нов продукт. Защо не е безобиден? Ясно, че като всеки препарат съдържа химикали. Но пише, че е подходящ и за бебешки дрехи. Импресана го ползвам като пера на 30 градуса.
Беше обсъждано преди време във форума за перилните препарати, че дезинфектантите не са препоръчителни за здрави хора, както и за продължителна употреба. Не си спромням подробности, а и не съм специалист, ако държиш, задай си въпроса там.
Аз лично никога не бих използвала дезинфектант за бебе, освен ако не е заразно болно и застрашава някой от семейството. Достатъчно е да се перат дрехите на висока температура и с ПРАХ за бяло пране, той дезинфекцира достатъчно.
Дезинфектант не се използва и за почистване на перални, има си специализирани препарати за това.
Общо взето, не вярвайте много на това, което ви говорят продавачките в магазина, те са инструктирани да продават, информирайте се добре, преди да си купите даден препарат, особено ако имате малко дете.

# 91
  • Mostly in my mind
Аз не вярвам на продавачката. Чета какво пише на опаковката и съдържанието.
Но и няма как да се изперат цветни или тъмни дрехи на 60 градуса или с прах за бяло пране. Но както и да е. Благодаря ти за отговора. Simple Smile

# 92
  • Варна
Преди време продавах продукти на Хайтман, те имаха три варианта на дезинфектанти. Класих, с омекотител и бебешки. Дори и на класическия си пишеше, че е подходящ за хора с алергии. Нямаше вредности определено✌️
За сухите шампоани на Балеа-имам показания с цветя. Харесва ми ароматът и действието му (последно бях с Уош енд гоу, този е по-добър). Мисълта ми е, пробвайте, всички сме различни 😉

# 93
Вероятно е коментирано многократно, но да попитам отново. Какви са отзивите за дезинфектанта за пране на Денкмит?  Доста по-евтин е от другия.

Съставът им е един и същ,  доколкото помня.

# 94
  • Somewhere in Spacetime
Опасността от дезинфектанта за пране според мен е, че води до резистентност на вирусите и бактериите, които сега са уязвими. Това се отнася и за всички сапуни, пасти за зъби, които имат това действие (antibacterial). Последните години човечеството прекалява с употребата им заедно с антибиотиците и това води до сериозни последствия.
Аз също много ползвах антибактериални сапуни, но след като прочетох това, спрях. Сега ползвам само кърпички за ръце и гел за ръце, когато нямам достъп до вода и сапун, и дезинфектант за пране за новите дрехи на детето, за дрехите, когато сме били на почивка, и за бельото ни, но не на всяко пране.

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 09:55 от Black Hole

# 95
  • София
Аз ползвам дезинфектант, когато няма как да изпера отделно кучешките принадлежности - повод, нашийник, постелка, и наши неща - чорапи и евентуално някакви дрехи за навън. Наскоро търсих и по друг повод - гъбички + дрехи, които не могат да се перат на висока температура. Та при такива случаи е добре да се използва дезинфектант, но при всяко пране - категорично не.

# 96
  • Mostly in my mind
Разбира се, аз също не го използвам при всяко пране. Simple Smile

# 97

Страхотни намаления, доволна съм

# 98
Аз ползвам дезинфектант когато дрехите са оридобили неприятна миризма, която не се премахва, а е перманентна, върши работа определено.
 Благодаря за отзивите за сух шампоан на Балеа.
Аз имам този за тъмна коса и никак не съм доволна: стои тежък и някак утежнява косата, отделно тя  изглежда посипана с прах.Не съм доволна.

# 99
  • София
Но и няма как да се изперат цветни или тъмни дрехи на 60 градуса или с прах за бяло пране.
Зависи от материята. Всичките ми чаршафи и кърпи са цветни и ги пера САМО на 60 градуса с прах за бяло пране. Нищо им няма.
А за дезинфекция - дори и дрехи с неустойчиви цветове няма да пострадат от еднократно пране с прах за бяло.

Аз ползвам дезинфектант когато дрехите са оридобили неприятна миризма, която не се премахва, а е перманентна, върши работа определено.
Причината за неприятна миризма, която не се премахва, е замърсена пералня. Получава се най-често от ползване на ТЕЧНИ препарати за пране и омекотители, както и пране на ниска температура. Всичко това е предпоставка за развъждането на бактерии, които издават неприятна миризма. За почистване се използва специален препарат за перални и миризмата изчезва.

Дезинфектантите атакуват клетката на ниво анйони и катйони, което не е безобидно. За съжаление не съм специалист, за да отговоря в подробности. Беше обяснено в темата за перилните препарати преди време.

# 100
  • Mostly in my mind
И верото не е никак безободно по тази логика...то ако беше само дезинфектантът, добре, ама...

# 101
  • София
Какво общо има верото в случая? То не е антибактериално, доколкото ми е известно.
Струва ми се, че се измести доста темата.
Последно не по темата - имам тениска, която мирише. Само тя. Независимо дали я пускам след почистена с препарат пералня или не. Та НЕ е от непочистени перални миризмата всеки път. Да не говорим, че пера с прах и рядко слагам омекотител Wink

# 102
  • Mostly in my mind
Аз също не съм питала колко и дали е вреден дезинфектантът, а какви са отзивите. Wink

# 103
Но и няма как да се изперат цветни или тъмни дрехи на 60 градуса или с прах за бяло пране.
Зависи от материята. Всичките ми чаршафи и кърпи са цветни и ги пера САМО на 60 градуса с прах за бяло пране. Нищо им няма.
А за дезинфекция - дори и дрехи с неустойчиви цветове няма да пострадат от еднократно пране с прах за бяло.

Причината за неприятна миризма, която не се премахва, е замърсена пералня. Получава се най-често от ползване на ТЕЧНИ препарати за пране и омекотители, както и пране на ниска температура. Всичко това е предпоставка за развъждането на бактерии, които издават неприятна миризма. За почистване се използва специален препарат за перални и миризмата изчезва.

Дезинфектантите атакуват клетката на ниво анйони и катйони, което не е безобидно. За съжаление не съм специалист, за да отговоря в подробности. Беше обяснено в темата за перилните препарати преди време.
Ами тази миризма се получава само на определени дрехи, които са предимно за активен спорт.
Не на всички!

# 104
  • София
Мисля, че тази дискусия трябва да се прехвърли в темата за перилните препарати. Там пишат експерти, които биха отговорили на възникналите въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт