Любители на кучета - 91

• 17 198
  • 719
  •   1
Отговори
# 330
  • гр.Варна
Със закъснение честитя рождения ден на Макс! Да е много здрав и добричък!

# 331
  • София
Коте, нали уж трябва да се вдига купата с храна след 20мин.? Вече не знам какво да я правя. Въобще не ми се занимава отново със смяна на храна. От последната регулира сериозно втората работа и наедря. Някак по-хубава стана, а не ще да я яде. Писна ми само за яденето на кучето да мисля. Аз децата толкова не ги мисля колкото козичката. Като ѝ сложа купата и си врътне гъза под носа ми ми иде да я ритна в центъра. Ако оставя купата цял ден няма да я пипне. И Лола ми беше същия каприз. Явно нещо в мен не е наред. Прилагам всички изпитани способи с огладняването на кучето, за да яде без каприз, но с тези чести кризи явно не ги правя както трябва. Шъсъгръмна Triumph

# 332
Джу, Рейн също капризничи и чат пат не ще да яде. Той е инат, ама аз по Simple Smile в 1 момент прояжда Joy

# 333
Я каква съм патица, пак неразбрала, честит рожден ден на Макс на голяма патерица!
Джуджи, нашата също се мръщи от известно време на храната, а тя и лекарство приема, та напълно те разбирам, все едно чета себе си Simple Smile Предадох се вчера и сложих лъжица кис. мляко, но само за да си изпие пропалина, ама ако продължава, ще и го фукна със спринцовка, да види тогава. Аз между другото го пробвах, горчи доста, та може и за това да се мръщи.. нищо, че го крия с рибено масло.

# 334
  • София
Джу, никога не съм спазвала това с вдигането след 20 минути, но мисля, че повече ще свърши работа, ако в началото кучето не иска да яде. Да види, че ако не яде, не само няма да получи друго, ами и това ще му бъде взето. И мисля, че би имало ефект при кучета, които ядат и се разхождат по график (какъвто ние нямаме и не искам да имаме). Лили по едно време ядеше някъде към обяд само. Тя така си искаше, купата й сутрин я намирахме пълна, т.е. не си е изяла вечерята,  но вечер беше празна. После почна да си яде нормално 2 пъти на ден.
Балу капризничеше само като беше влюбен... тогава отказваше да яде, щом и на домашното мляко се мръщеше, сериозна беше работата.
Пратиха ми клипче на Хедуиг... ми... шантаво куче. Не знам как ще оцелее, наистина почвам да се притеснявам. То скача по легла, по пода, беснее като ненормално.... Все съм виждала луди кучета (и Балу, и Лили не бяха от най-кротките, никак даже), ама такова нещо не съм виждала. Подозирам, че една част от дивотиите ги върши от скука, защото трябва да е сама още десетина дена, но и иначе си е шашава.

# 335
Това с вдигането и аз така и не започнах да го прилагам. Оставям му купата, не давам друго - наградки, кашкавалче, нищо. Пък, като не иска, да не яде.
Тия дни беше така - сутрин не иска да яде, вечерта изяжда и търси още. Изяжда втора порция и се кротва.

И вчера го водих в парка, ама тоя път не в борисовата. Магарето с магаре, първо се ежи, след 2 минути подканя да си играе... Ама 2 бебока се катериха по него, ядоха му ушите, дъвкаха му намордника... а Денис седи и търпи.

# 336
  • София
Флейм, знам, че ще прояде, ама защо трябва да е така се питам. Вече като чуе дрънкане на гранули и се крие в спалнята. Викам я да дойде и със страх идва животното и ме гледа все едно виновна се чувства.

Хибискус, при теб пък още по-сложно упражнението.

Наистина ми идва да я оставя умишлено два дни гладна пък да видим после. Ама никаква храна да не ѝ давам.

# 337
  • София
Ами остави я, в смисъл предлагай и като видиш, че не иска, вдигаш. Не се караш, не реагираш изобщо, просто вдигаш и приключваш. Ще прояде накрая. Няма куче, което доброволно да умре от глад. Просто пробва докъде ще стигнеш ти Simple Smile

# 338
  • София
Коте, вчера я храних от ръка докато лежеше на дивана. Смятай колко съм се побъркала. И докато и давам от ръка гълта като ламя. Подадох и купата яде. Оставям купата на пода спира и ме гледа жално. Май в повече ѝ идва лиготията. До сега бях твърда с тези протести, но толкова често не е нормално. Disappointed

# 339
  • гр.Варна
Ами остави я, в смисъл предлагай и като видиш, че не иска, вдигаш. Не се караш, не реагираш изобщо, просто вдигаш и приключваш. Ще прояде накрая. Няма куче, което доброволно да умре от глад. Просто пробва докъде ще стигнеш ти Simple Smile
Напълно вярно и изпитано.Мини шпица ми Ная беше така ,капризи и лигавщини на всякакви гранули.Какво ли не опитвах, и не купувах - скъпи,евтини, бе каквото ви дойде на ум.Онова стои и гледа , подушва и се врътва.Писна ми накрая и два дена слагам,подушва , тръгва ,обръща се да види,а аз демонстративно махам купата.Е не изтрая много , на третия ден чакаше с нетърпение да чуе звука от гранулите и се нареди да яде.Толкова бързо хрупане и гълтане не сте виждали.

# 340
  • София
Давате ми сили да съм твърда. Зареждам се с търпение и я почвам още днес. Щеисенезнае. Лошото е, че когато ми прави стачки аз и спирам лакомствата и опитите за дресура приключват рязко. Този път хич не ѝ се отрази добре разгонването. Всичко от него тръгна. Сега даже не може да играе с мъжки кучета. А я доближи мъжкар и я подуши, а е започнала да квичи на умряло. С една нейна приятелка в неделя се побърка от игра, а е доста по-едра от козата. Ще стисна зъби и ще я оставя на гладна диета. И ще ям банани до нея да я дразня. Ще ме пробва тя, кой кой е!

# 341
Коте, вчера я храних от ръка докато лежеше на дивана. Смятай колко съм се побъркала. И докато и давам от ръка гълта като ламя. Подадох и купата яде. Оставям купата на пода спира и ме гледа жално. Май в повече ѝ идва лиготията. До сега бях твърда с тези протести, но толкова често не е нормално. Disappointed
Същия филм го играхме и ние 1:1. Първо ядеше от ръка, после и от там спря. Слагахме ѝ за примамка белен слънчоглед, много обича. Отначало го нападаше, после и това спря да действа. Нещата се наместиха като ѝ седя дупето гладно 2 дни около кастрацията. Сега си е старата ламя, ще видим докога.

# 342
Здравейте, извиянвам се за нахлуването, не знам дали съм на праивлното място. Може ли някой да ме насочи към инфо или сайтове, където се описва как протича едно разплождане на куче. Имам предвид от подготовката на майката, през самия процес и след това в първите месеци на кученцата.
Благодаря

# 343
джуджанка наистина само глад ще оправи каприза на тази черна рошла. 😁 Преди и Макс така ми правеше капризи и ме хващаше яд, че дава една камара пари за хубава гранула, а след това оше толкоз за кашкавали и мръвки, които да му добавям в гранулите за да ги яде. Един ден ми писна и точно, както казаха момичетата преди мен, слагам купата, той подушва и се обръща да си ходи, а аз вдигам купата. Два дена издържа маймуната и на третия прояде чисти гранули.
А днес голям смях с Макс в колата за село. Нали е дребен и лек, що да не се повози върху мен:
Скрит текст:

# 344
  • Bарна, морето, сините вълни
Ха, гледай го ти, Макс. Настанил се вече нашия. Grinning Heart

Общи условия

Активация на акаунт