eBay – 99

• 48 119
  • 702
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Малко Сладко Коте, имах подобен случай зимата, но бях платила и продавача, разочарован очевидно от ниската цена, канселира поръчката. Имаше опция за оставяне на отзив и оставих такъв, но тогава писах първо на Ebay и те ми благодариха за този сигнал. Бяха ми написали, че при два такива сигнала вземат мерки срещу некоректния продавач. Дали е вярно не зная, но нищо не пречи да им пишете на формата за контакти.
Нищо не им правят...пълна лъжа. Продължават да мамят и след отрицателни отзиви.

# 691
Здравейте. Има ли немския ибей някаква юрисдикция на територията на България. Имам отдавна акаунт там, нямам никакви продажби или покупки. Преди една година бях обявил за продажба една част за велосипед, малка и евтина. Никой не прояви интерес в продължение на една година и аз напълно съм забравил за нея, че съм я бил обявил в немския ибей. И изведнъж, преди три месеца получавам писмо, че някакъв англичанин си я бил купил и я бил платил даже. Обаче аз тази част даже вече не знам къде е, няма я при мен, някъде съм я забутал и може даже да съм я хвърлил в коша, че не ми трябва. Съответно му писах че не мога да му изпратя тази част и от ибей му върнали парите. Обаче сега от ибей ми търсят 3 евро такса за това че са му върнали парите. От три месеца ми пращат постоянно писма да им платя, а аз нямам никаква регистрирана карта в сайта им, нямам и пейпал акаунт, нищо нямам при тях, което да има пари в него и съответно не им плащам. Днес получих писмо от тях в което ме заплашват че ще си съберат 3 евро чрез фирма за събиране на вземания.
И затова питам - на коя фирма ще ме дадат за да си съберат 3 евро които твърдят че им дължа. Българска фирма ли ще ползват или немска? Нямам при тях лична карта, нямам банкова сметка, нямам кредитна карта, не ми знаят трите имена, не знаят адреса ми. Това фалшива заплаха ли е или скоро да очаквам немското Гестапо да ми звъннат на вратата и да ме отведат в ареста за неплатени 3 евро дългове към ибей? Уточнявам че живея в България, не в Германия.

# 692
Да попитам, актуален снайпер за търгове има ли? От старите теми не се отварят, а не съм пазарувала повече от 10 години на търг.

Аз ползвам https://www.myibidder.com

# 693
  • София
Пазарувам интензивно в ибей от 12 -13 години, (предимно британския) периодично получавам известия от ибей за нововъведенията, но нещо май съм пропуснала- от 2-3 дни ми излизат много странни, незакръглени цени с по няколко пенита или паунда, например  £16,32, £14,23, £17,36... изглежда като някакви начислени такси, защото например като чукна на обявата  с цена £16:32, в нея пък цената е £16,10. ( Buy it  now)  Някой може ли да ми обясни какво съм пропуснала и защо са тези странни цени?

# 694
Може да е от това - https://www.ebay.com/sellercenter/resources/seller-updates/2025- … y/final-value-fee
Преди месец-два имаше и някакъв мейл за Buyer Protection Fees, може и от тях да е.

# 695
  • София
Може да е от това - https://www.ebay.com/sellercenter/resources/seller-updates/2025- … y/final-value-fee
Преди месец-два имаше и някакъв мейл за Buyer Protection Fees, може и от тях да е.
Ох, това е да, благодаря ти...такси, такси... не се наядоха...

# 696
Здравейте! Моля за малко помощ! Как да си платя за закъсняла пратка, след като съм получила рефънд? От Ибей ми писаха, че мога само извън тях да платя, каквото и да значи. Искам всичко да е точно и да няма санкции за продавача.

# 697
Ами пиши му на продавача да се раберете как да му платиш.

# 698
Здравейте!
За пръв път ще купувам нещо от eBay. Ако правилно се ориентирам, плащам артикул + доставка + ДДС… Как мислите, че ще пристигне? Български пощи? Ще има ли някакви усложнения, митници, мита, някакви допълнителни такси? Преди време някой ми беше споменал за някакви допълнителни такси, че му искали за козметични продукти, но те бяха от Китай/Aliexpress…

# 699
Здравейте!
За пръв път ще купувам нещо от eBay. Ако правилно се ориентирам, плащам артикул + доставка + ДДС… Как мислите, че ще пристигне? Български пощи? Ще има ли някакви усложнения, митници, мита, някакви допълнителни такси? Преди време някой ми беше споменал за някакви допълнителни такси, че му искали за козметични продукти, но те бяха от Китай/Aliexpress…

VAT = ДДС, всичко плащаш предварително и пристига директно при теб без друго да плащаш и митница.

# 700
  • София
Но бих те посъветвала ако покупката ти е от европейски търговец  да НЕ ползваш Български пощи. Пратките често се "губят" по трасето.
Има български куриерски фирми, които имат офиси в Англия и Германия, където можеш да насочваш покупките си и до 3 седмици да си ги вземеш от техен офис  тук, в България (или да ти ги изпратят с Еконт). Цената е 4-5 лв/кг.
Здравейте!

# 701
  • Sofia
sabah, би било безсмислено да ползва услугите на превозвач, ако пратката идва от държава, различна от UK или Германия. Ти си споменала "европейски търговец", но все пак, държавите в ЕС не са малко, та затова правя уточнението.

Между другото, никога не съм имала загубена пратка с "БГ-Пощи". А пък и да се затрие, изпращачът просто ти връща заплатената сума – нищо не губиш.

# 702
Но бих те посъветвала ако покупката ти е от европейски търговец  да НЕ ползваш Български пощи. Пратките често се "губят" по трасето.
...

На мен не са ми губили от години. Само ги чупят.

Общи условия

Активация на акаунт