Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

eBay – 99

 • 23 537
 • 543
 •   1
Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 14 211


ВНИМАНИЕ!!! В eBay не се пазарува, както в другите онлайн магазини! Кликване на Buy It Now и / или спечелването на търг е равнозначно на сключване на договор, с който се задължавате да ПЛАТИТЕ стоката!


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ:

   1. Ако на Delivery / Postage пише Free, доставката безплатна ли е?
   – Да!

   2. Над каква сума пратка отива на митница в UK?
   – Над £15 се дължи ДДС, над £135 – мито.

   3. Какво значи Collection in Person / Pick Up и какво да правя сега?
   – Означава, че купувачът трябва да си вземе стоката директно от продавача. В тези случаи си намирате куриер, който да осъществи вземането, вместо вас.

   4. Платих си стоката, но продавачът все още не я е отбелязал като изпратена.
   – Продавачът не е длъжен да отбележи, както и да отговаря дали е пратена и кога.

   5. Поръчах нещо с безплатна доставка, къде му е тракинг номерът?
   – Безплатните и евтините доставки много често нямат проследяване.

   6. В eBay ли да отворя кейс или диспут в PayPal?
   – На едно от двете места, но не може и на двете едновременно.

   7. Имам refund, но не виждам парите, кога ще дойдат?
   – До 3-5 работни дни ще са видими, от PayPal също го казват в уведомителния мейл за върнати пари.

   8. Спечелих нещо в немския eBay, продавачът иска банков превод, какво да правя?
   – Германците предпочитат този начин, с цел избягване таксите на PayPal. При тях междубанковите преводи са без пари, но един международен от България дотам може да струва ПОНЕ 10 евро (проверете си в банката). Четете, оглеждайте и си правете сметка дали ви изнася, ПРЕДИ да играете на търга.

   9. Как да докладвам некоректен продавач?
   – От този линк.

   10. Как да се свържа с eBay?
   – Oт този линк: http://ocsnext.ebay.co.uk/ocs/cusr?query=1460.

   11. Срокът за отваряне на кейс в eBay е 30 дни, броено от последния ден на датата за доставка, а срокът за диспут в PayPal е от 45 до 180 дни – www.paypal.com/bg/webapps/helpcenter/helphub/article/?solutionId … PUTE_CA&m=TCI.

   12. Как да отворим кейс, ако сме изпуснали срока за това в eBay и сме платили директно чрез дебитна / кредитна карта, а не посредством PayPal? (описанието е предоставено от aitep)
   – Създавате си профил в PayPal и влизате в него. През Contact Us, стигате до опция да напишете съобщение. Описвате случая, след това получавате от техните готови генерирани отговори (това означава, че в първото съобщение може и да не се изпада в подробности). Отговаряте отново с всички налични детайли – повечето от нещата ги вземате от e-mail-a на PayPal – дата на плащане, номер, e-mail. Посочвате и тракинг номера, ако има такъв. Обяснявате, че в eBay сте изтървали срока за отваряне на кейс и че сте платили чрез банкова карта. Би следвало от PayPal да ви отговорят, че те ще повдигнат диспут, вместо вас, и да ви посочат съответните номера / дати на диспута. След като изтече срокът на диспута, би трябвало да ви върнат парите директно в дебитната / кредитната карта, с която сте платили (след като получите уведомителен e-mail от PayPal).

  13. Ще връщам артикула, но поръчвам с превозвач на английски адрес, как ще ми се възстановят пощенските?
   – Продавачът изпраща на английски адрес, разходи извън UK няма основание да покрива и няма да го направи.

  14. За продаващите в eBay, относно таксите: www.pages.ebay.com/help/sell/fees.html.

  15. Има ли начин да бъдат сортирани само тези feedback коментари на даден продавач, които се отнасят за един точно определен продукт?
  – Има 2 начина, но никой от тях не е на 100% резултатен:
 • Първият е регламентира опция на eBay, която присъства в някои листинги, в други, обаче, не. Нарича се Product Rating и изглежда ето така (горната синя стрелка). Там може да се прочете какво е мнението на потребителите за конкретния артикул. Не знам защо тази опция липсва в някои обяви, обаче. Доста полезна е, като цяло;
 • Другият възможен начин за проверка е косвен и не е регламентиран от eBay. Става по следния начин – влизате във feedback секцията на конкретния продавач и отивате най-долу на страницата, където пише Items per page –> цъкате на 200, така че да ви излязат максимален брой feedback коментари –> после натискате Ctrl + F и в поленцето горе пишете името на артикула, от който се интересувате –> маркират ви се всички feedback коментари, които съдържат тези думи на конкретната страница –> като ги прочетете, минавате на следващата страница и отново правите гореизброеното, Simple Smile –> това е! Да, трудоемко е, но ако наистина държите да проверите коментарите за даден продукт, може да опитате и по този начин.

  16. Как да избегнете неизгодния курс на PayPal, когато плащате в eBay:

  16.1. В случай че разполагате с профил в PayPal и правите плащането през него, на финалната стъпка, точно преди да потвърдите транзакцията, в средата на страницата ще ви излезе опция (в син шрифт), озаглавена "View currency conversion options".
След като я натиснете, вляво ще ви се появяват 2 нови опции: "Convert with PayPal" и "Convert with card issuer" – трябва да сложите отметката на втората опция, а именно – "Convert with card issuer" – по този начин системата ще ви таксува по курса на вашата банка, а не по по-неизгодния курс на PayPal.
Ето как изглежда въпросната страница: цък.

Има и друг начин – можете да зададете тази настройка по всяко време и тя да се запамети, предполагаемо, веднъж завинаги (т.е. не е необходимо да го правите всеки отделен път, в момента на плащането).
Стъпките са следните: влизате в профила си в PayPal –> "My PayPal" –> натискате колелцето, горе, до "Log Out" –> "Payments" –> "Manage pre-approved payments" –> отново натискате "Manage preapproved payments" (т.е. трябва да цъкнете на тази опция на 2 поредни страници) –> "Set Available Funding Sources" –> "Conversion Options" –> слагате отметката на "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." –> натискате "Submit". Може периодично да проверявате дали настройката си стои на "Bill me in the currency listed on the seller's invoice.", тъй като в миналото потребители са се оплаквали, че понякога автоматично се връща на първата опция и те таксува по неизгодния курс на PP, ако проявиш невнимание;

  16.2. В случай че не разполагате с PayPal акаунт и плащате в eBay директно с кредитна / дебитна карта, за да не бъдете таксувани по завишения автоматично зададен курс, трябва да цъкнете върху сумата, която ви се появява в лева (вляво на екрана), на финалната страница, преди да потвърдите плащането. Изглежда по този начин – цък.
След това ще ви се отвори прозорец с две възможности: "Pay in your currency using the PayPal conversion rate" и "Pay in the seller's currency". Трябва да сложите отметката на втората опция – "Pay in the seller's currency" – за да бъдете таксувани по по-изгодния от двата курса. Страницата изглежда така – цък. След това можете спокойно да завършите плащането.

Важно! Имайте предвид, че дори да не разполагате с PayPal акаунт и да плащате директно с кредитна / дебитна карта в eBay, плащането, въпреки това, минава под протекцията на PayPal и вие се ползвате със съответната защита, която ви дава право да повдигнете диспут, при евентуален проблем с вашата покупка.


Последните промени в Money Back Guaranteewww.pages.ebay.com/help/policies/money-back-guarantee.html.


PayPal – помощ!
Как се пуска диспут в PayPal
Помощ относно митническите въпроси
Postage & Packaging Policy Update
Отказ от наддаване


Пощенски тарифи и разходи:
Английски пощи;  USPS;  DHL.de;  БГ-Пощи


Кой куриер ще даде по-ниска цена за доставка при pick-up?
– Ако искате да купите нещо от eBay, което е обявено само за pick-up в сайта, пускате търг "кой куриер ще ви даде по-ниска цена". Куриерските компании залагат и бидовете намаляват надолу. Бид-ът представлява цената за вземане на стоката от дома на продавача и доставяне до избрания от вас адрес. За пускането на такъв търг не се заплаща нищо. Само ако искате обявата да е оградена в цвят, за да е "по-видима", се заплаща.

Още куриерски фирми: www.parcel2go.com/quickquote, www.parcelmonkey.co.uk.

Проследяване на пратка чрез Royal Mail, изпратена от България (стъпка по стъпка)
Проследяване на праткиУниверсален калкулатор за пресмятане на номер за:
  Дамски и мъжки дрехи и обувки
   International Bra and Dress Size Conversion


Таблици:
Детски дрехи;  Детски обувки

Дамски дрехи;  Дамски обувки

Мъжки обувки

Обувки

         


Полезно:
Преводач 1, Преводач 2

 


Линкове към старите теми:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 20, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ,38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75,76,77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98.


Приятно пазаруване и успешни продажби!

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 10:18 от Blаck Cat

# 1
 • София
 • Мнения: 3 644
Благодаря за новата тема!

За козметичният продукт с изтекъл срок на годност, вчера ми възстановиха парите.Продавачът се опита да ме накара да върна пратката, за да осъществи refund, но от Ebay ми казаха, че такова условие няма. Човекът видя, че номера няма да мине и бързичко ми ги възстанови.Сега се чудя, дали да не му оставя един негативен отзив, че гледам е изкарал нови козметики и да си имат хората едно наум?

# 2
 • у нас
 • Мнения: 5 141
Котенце, тенкю за темата. Kissing Heart Но махни, моля те, линковете, които не работят. Сайтът на нармаг не работи отдавна (как се продава в Ибей, какво е снайп не са активни).

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 14 211
Ще махна, Sinara. Няма проблем. Simple Smile Аз и заглавна снимка не успях да сложа в бързината. Довечера, като седна пред комп-а за по-дълго, ще се опитам да ревизирам цялата тема.

И аз знам, че Narmag не работи – жалко, много полезен сайт беше...

# 4
 • Мнения: 1 055
BlackCat,благодаря за новата тема.
The_third,все ми се струва че не всичко е загубено.Притискай го продавача и настоявай пак в чата да изяснят случая ти.

# 5
 • у нас
 • Мнения: 5 141
Вярно е за Нармага, имаше хубава информация.

# 6
 • Мнения: 1 230
Запис и аз в темата Simple Smile
Не разбрах по казуса с върнатата пратка, продавачът не е възстановил никакви пари или е възстановил сумата за стоката, без пощенските ?

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 14 211
Нищо не е възстановил.

# 8
 • Мнения: 4 133
Малко помощ с редакция на английски върху мейла, който сътворих и евентуално идеи за нещо друго, което да допълня?

Цитат
If you open the link given to me by the seller and by you and clicking at the bottom on the "Tracking events" or at the top on "Print", you will see information about where and when the shipment was. In any case, I will send you a pdf file with the same information from the same website. In this official document, the following is written in black and white:

on 7 February the shipment was sent to a PostNL in the Netherlands

on February 11 they send it to the recipient country in this case Bulgaria where my address is.

on February 14, the shipment through Romania arrives in Bulgaria

on February 15 on the PostNL website the information appears that the shipment is available at a pick-up location.
There is no information on where this location is located. No address, phone number, courier company name. I also do not have a note in my mailbox. Without this information, a pick-up location means nothing. A few days later, I went to my post office to search for the shipment. There they found nothing. About a week later, I went to my post office again, and they found nothing for me again.

On March 1, the PostNL website indicates that the shipment returns to the sender.

On March 5, the shipment is in Romania

On March 6, the shipment is in Hungary

On March 7, the shipment is in Slovakia

On March 8, the shipment is back in the Netherlands

On March 9 the shipment was delivered to the sender in the Netherlands

This is all described on the PostNL website in tracking events, you just have to read it. Yes the shipment is delivered, but not to me and is returned back to the seller. It makes no sense to look for my shipment in the neighbors or couriers when the link given to me by the seller and by you shows that the shipment was delivered back to the seller.

# 9
 • Мнения: 1 055
Според мен е написано много ясно.
Ако искаш отдолу добави още...
Please talk again with the seller.
It is obvious that he received back the item.And now I would like to have a refund of the money I have paid.

# 10
 • на пистата
 • Мнения: 5 336
Второ нещо купувам и го изтриват преди да платя.Редно ли е така?Получих и такъв имейл он ибей.Мога ли да искам да ми изпратят нещата.Писна ми да ме цакат

# 11
 • Мнения: 4 133
Пак нищо. Измиват си ръцете и прехвърлят топката на друг.
 

Цитат
My name is Rajnish from eBay customer support. Thank you for contacting us about the ХХХХХХХХХХ you ordered from the seller "fisher0king".

 

I have read the messages between yourself and the seller and have reviewed the tracking information for this case. It appears that the courier did attempt to deliver this item to your location.

 

When this happens we are unable to hold the seller accountable as they have done all that they are instructed to by eBay and sent the item to the address you have provided at check out. When an item has an attempted delivery we will rely on you as the buyer to make sure you are up to date with the tracking information on the order. This way you can organise a redelivery or collection if necessary.

 

Based on this information, I will have to close this case, as, Item Not Received cases are designed exclusively for when no delivery attempts have been made.

 

However, we of course want to assist you as best as we can and so I would suggest to reach out to the (internationalparceltracking). You’ll need to provide them the tracking number. They can then work with you to arrange a suitable time to deliver or to collect your item.

 

In the event that the item has now been delivered back to your seller, you can reach out to PayPal/your Card Company and request to open a dispute. You can provide them with the transaction ID below and state that the item has been returned to your seller but you still do not have your refund. You can also provide them with the tracking details ХХХХХХХХ and explain what has happened.

 

 PayPal transaction ID: 87778387X5180851E

 

Below is how you can file a dispute on PayPal:

 

1. Log in to your PayPal account.

 

2. Near the bottom of the page, under 'More about your account', click Resolve a problem in our Resolution Centre.

 

3. Click Dispute a Transaction.

 

4. Select the button beside the transaction you want to dispute, then click Continue.

 

5. Select 'Item dispute', click Continue and follow the on-screen instructions.

 

Here is the direct link of PayPal Help Page:

https://www.PayPal.com/gb/webapps/helpcenter/helphub/home/

 

You can contact PayPal on phone at 0800 358 7911 - Free phone from a UK landline. However, costs from mobile may apply.

Alternative number: 00353 1 436 9004, If you are calling from outside the United Kingdom (International call charges may apply).

 

With all of that being said, I trust you understand why I have made the decision on this case today and you can, if needs be, take this further with Paypal/Card Company.

 

Many thanks,

 

Rajnish K.

eBay Customer Service

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 14 211
Ето че, все пак, и те казват, че ако пратката се е върнала при продавача, би трябвало да получиш refund.

# 13
 • Мнения: 4 133
И аз мисля че трябва да получа, но нали отворих диспут в пейпал и чаках да мине времето определно да се разберем с продавача. Той обаче директно превърна диспута в следващата степен кейс ли беше не знам и пейпал веднага и директно без да ме питат каквото и да било го затвориха в негова полза. Писаха че им е предоставил информация, предполагам същият линк, който показва статус доставено.

# 14
 • София
 • Мнения: 9 810
Обади се на Пейпал, дали са ти телефони, и си приготви номер на диспута (ако има такъв), номер на транзакция и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт