eBay – 99

• 53 975
  • 736
  •   2
Отговори
# 720
Ддс- то и митото не се ли изчислят от нашите на митницата на база обявената стойност ( поне в повечето случаи ,ако някак не се усетят че не е реалната пазарна)?

# 721
Вносителят е отговорен за деклариране на стойност. Няма наште няма ваште.

# 722
Ддс- то и митото не се ли изчислят от нашите на митницата на база обявената стойност ( поне в повечето случаи ,ако някак не се усетят че не е реалната пазарна)?

Тук ми обясняват, че 20% на 20 и на 2000 е едно и също Neutral FaceSatisfied

# 723
Тук ми обясняват, че 20% на 20 и на 2000 е едно и също Neutral FaceSatisfied
Никой нищо такова не ти обяснява. Просто ти не разбираш и влачиш едно и също. Няколко пъти ти обясниха и все още не разбираш. Явно и няма и да разбереш.
Отвори кейс в eBay, щом мислиш, че знаеш по-добре. Само не се изненадвай от резултата, който няма да е в твоя полза.

# 724
Просто ти не разбираш и влачиш едно и също.

няма никакво значение каква цена е обявил продавача...

Изглежда четете без разбиране и вините другите за същото.
Под $180 е една цена, над - друга. Изглежда тук математиката куца на тези, които се смеят. В ЕС до 1 юли лимитът за безмитен внос е 150 евро. Тъй като 180 долара са повече от 150 евро, това прави голямата разлика в цената, като в моя случай. Т.к. продавачът подава грешни данни, аз съм в правото си, въпреки заканата по-горе, че "ще видя".

Последна редакция: нд, 05 юли 2026, 22:13 от animsaj

# 725
Ти колко плати?

# 726
Обясних ви реално как стоят нещата, моето разбиране си е наред, защото не съм се поставила във вашата ситуация.
Даже ще ви кажа, че както се мотаете да си дадете поръчката и банковото извлечение на Федекс ще започнат и магазинаж да ви начисляват на ден, та към сумата, за която ви писах ще има и още нещо.
Такси се изчисляват по документи, а не по какво пише на кашончето.

Последна редакция: пн, 06 юли 2026, 15:36 от zari65

# 727
А някой има ли, който да ми отговори на въпроса? Въпросът ми не е нито къде да платя, нито колко ще платя.

# 728
Вече ти отговориха, но на теб не ти хареса отговора.
Като купувач си длъжна да платиш всички дължими такси за стоката, която купуваш и внасяш в страната.
Можеш да докладваш продавача като некоректен, но това не отменя твоето задължение да платиш.

# 729
А някой има ли, който да ми отговори на въпроса? Въпросът ми не е нито къде да платя, нито колко ще платя.
Отговарям: Кейс може да се отвари след като изтече срокът на доставка. Преди това не може.

Имай предвид, че е некоректно да не си вземеш пратката и eBay блокира такива купувачи. Получаваш страйк. Мисля че след 3 страйка блокират, ако няма промяна. Както продавачите, така и купувачите имат задължения.

# 730
  • Canada
Дай скрийншот от транзакцията да видим какво е платено.

# 731
Искам да си поръчам нещо от eBay, което пише, че е с безплатна доставка от Англия - Royal Mail International Standard. Когато отида на плащане сметките излизат така:
Item: GBP 9.80
Shipping: Free
VAT: GBP 1.96
Order total: GBP 11.76

Освен крайната сума дали ще се наложи да плащам допълнително мито, доставка и т.н.?

# 732
Искам да си поръчам нещо от eBay, което пише, че е с безплатна доставка от Англия - Royal Mail International Standard. Когато отида на плащане сметките излизат така:
Item: GBP 9.80
Shipping: Free
VAT: GBP 1.96
Order total: GBP 11.76

Освен крайната сума дали ще се наложи да плащам допълнително мито, доставка и т.н.?
Да, отделно 20% на цялата сума, защото идва извън ЕС. Вероятно ще Ви карат да попълвате декларация за стойност и да предоставяте документи онлайн - PDF на поръчката в ebay и PayPal или както сте платили. На мен ми спират всякакви стоки - и скъпи и за под 10 €.

# 733
  • Sofia
Недейте да я подвеждате. ДДС-то най-вероятно си е включено (то е обозначено на отделен ред), т.е. няма да плаща такова, при пристигане на пратката.

# 734
  • Canada
 От 1 юли ЕС налага 3 евро митнически такси на всички доставки до 150 евро. Ако продавачът използва eIS, таксата ще се начисли по време на поръчването, ако не, ще платите допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт