За детското столче

• 13 131
  • 77
  •   1
Отговори
# 60
Аз пуснах днес същата теми и като видях ... те са слети вече.
Обаче както винаги мненията са различни ooooh! и май нашето ще си го оставим там където е.

# 61
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
от това, което знам най-безопасното място в една кола е мястото зад   шофьора.

Моят мъж твърди, че това място не е най- безопасното, защото е често удряно от изпреварващи колата автомобили, на него му се е случвало........И освен това , наистина шофжора пази първо себе си и при челен удар завива....ако завие вдясно отсрещната кола се удря може би някъде по средата, но пак много близо до бебето.....ако завие наляво, удара се пада далече и от едната и от другата страна на задната седалка....но това по моите представи........И освен това, мястото е от към тротоара..........Но и по средата звучи добре......ако има достатъчно място в колата....в нашата няма  Sad

# 62
  • Linz

Моят мъж твърди, че това място не е най- безопасното, защото е често удряно от изпреварващи колата автомобили, на него му се е случвало........И освен това , наистина шофжора пази първо себе си и при челен удар завива....ако завие вдясно отсрещната кола се удря може би някъде по средата, но пак много близо до бебето.....ако завие наляво, удара се пада далече и от едната и от другата страна на задната седалка....но това по моите представи........И освен това, мястото е от към тротоара..........Но и по средата звучи добре......ако има достатъчно място в колата....в нашата няма  Sad
Така погледнато мястото зад шофьора не е безопасно Thinking За да избегне челен удар при разминаване, шофьорът завива надясно и има голяма вероятност другата кола да удари задната врата... Уф, да не се случват такива неща Praynig

# 63

По правило,не би трябвало да се слага на предната седалка и там където има въздушна възглавница.
За мястото отзад-всеки си преценява.
Еми аз имам и отзад въздушни възглавници.К`во правя тогава newsm78Освен да го сложа посредата.

TО4но така-по средата,там ще бъде най-безопасно за детенце.

# 64
Чувала съм , че най- безопасно е ако си зад шофьора и логиката е, че при инцидент се задейства чувството за самосъхранение и шофьора реагира така,че да спаси себе си.Затова винаги спътника е по-тежко пострадал, а на шофьора му няма нищо.Затова смятам че там му е мястото, пък и на мамата, ако не е шофьр ще и е най- удобно.

# 65
И какво правим, когато децата са две на почти еднаква възраст и имаме две столчета за кола? И двете в средата или и двете в единия край? Wink Grinning
И ние сме от тези. Ето на - поне сме си спестили един въпрос.  Simple Smile

# 66
  • София

Да, но в повечето случай се завива надясно, а не на ляво. Ако шофьора завие наляво влиза в насрещното..., всеки би предпочел да излезе извън пътя ако е възможно....

а всъщност темата тръгна оттук - може да видите какво мислят и мъжете шофьори по въпросът Wink

http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=22596

# 67
  • Linz
Прочетох линка... значи не може да се каже кое е най-безопасно. Но изглежда най-опасно е по средата  Rolling Eyes

# 68
  • София
явно мн зависи от конкретния случай и напълно безопасно място няма в колата за съжаление....дано на никой не му се случва тежък пътен инцидент, че да разбира как е в действителност.....
на всички шофьори - БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ ПО ПЪТИЩАТА!!!

# 69
  • При хората, които обичам
Мдаа, а в този линк има линк към тази тема Joy

И какво правим, когато децата са две на почти еднаква възраст и имаме две столчета за кола? И двете в средата или и двете в единия край? Wink Grinning
И ние сме от тези. Ето на - поне сме си спестили един въпрос.  Simple Smile

Ами аз казах по-нагоре - пускам ги двете и те да се оправят коя къде сяда. Столчетата са от двете страни. В средата пътува котката. Само тя е без колан.

# 70
  • Linz
Прочетох линка... значи не може да се каже кое е най-безопасно. Но изглежда най-опасно е по средата  Rolling Eyes
Уф, не е така. Пак го мислих- по-опасно е зад шофьора. Ударите отляво са по-чести от ударите отдясно и в градски, и в извънградски условия.

# 71
  • При хората, които обичам
Уф, не е така. Пак го мислих- по-опасно е зад шофьора. Ударите отляво са по-чести от ударите отдясно и в градски, и в извънградски условия.

Ако пак помислиш, може да се окаже пък друго Wink. Шегата настрана, от нас се иска да им осигурим безопасно пътуване. Фактът, че сме им купили столчета, говори в наша полза. И ти си с две деца, и аз също. Би ли казала ти ще пътуваш САМО отляво, а ти - ОТДЯСНО. И, ако се случи нещо, как би живяла с мисълта, че ТИ си избрала мястото?

# 72
Нашето стои по средата отзад,

Peace и нашето, а аз седя от едната страна, каката от другата.

# 73
  • Linz
Повече няма да го мисля, щото го потвърдиха хора, на които вярвам.
Не, не бих могла аз да определя кое къде ще седне. Във всеки случаи аз ще пътувам на най-опасното място. И ще продължа да се надявам да нямаме инциденти  Praynig

# 74
Това е една вечна тема. Изключително важна така че никога не е късно да се включа в нея. Още един довод за това че ЗАД МЯСТОТО НА МЪРТВЕЦА е по-добре, защото нашата 3 год. дъщеря замалко да предизвика ПТП само защото стола и беше на грешното място-непосредствено зад шофъора. От силните ритници по седалката изнерви баща си което го изкара от равновесие последваха караници, ревове и отвличане вниманието на шофъора. Замалко.

Общи условия

Активация на акаунт