За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 147
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Силиконовото уплътнение на мултикукъра ми мирише, съответно яденето накрая има остатъчна миризма. Как да я разкарам?

# 151
  • Русе
Момичета,имам желание да направя курабийки за Великден,но искам да са с мармалад или сладко някакво.Случайно,можете ли,да ми помогнете с рецепти аналози на купешките.Нещо от рода на тези.

Скрит текст:
[/spolier]

И идеи как да ги оформя по този начин.Явно се прави нещо, като руло с мармалад и се изрязва и пече.Това ми минава само през главата.
Здравей! Ето подобна рецепта. Дано ти помогне.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_23.html

# 152
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Силиконовото уплътнение на мултикукъра ми мирише, съответно яденето накрая има остатъчна миризма. Как да я разкарам?

трябва да го смениш, няма друг начин.

# 153
  • там където има винаги вятър
Купих купичките от Джъмбо

пише - огнеупорни съдове

Стават за крем-карамел, нали  newsm78 че с тази цел съм ги купила  ooooh! Страх ме е да не се пукнат при печене  Embarassed Ако са празни - добре...на да налея готовата смес - не ми се мисли #Cussing out

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 11:18 от mama iasi

# 154
Керамичните съдове се слагат студени във фурната  и после се загряват, но съм слагала и в затоплена фурна, тези са за суфле, не съм правила в такива крем карамел.

# 155
Керамичните съдове се слагат студени във фурната  и после се загряват, но съм слагала и в затоплена фурна, тези са за суфле, не съм правила в такива крем карамел.
Благодаря, май няма да рискувам  Thinking

# 156
  • София
Благодаря, май няма да рискувам  Thinking
Напротив, точно са за крем-карамел, ако не се лъжа преди време ти ги бях снимала моите , те са абсолютно същите и са за крем-карамел и ги поставям в гореща фурна и нищо им няма, но както си искаш.

# 157
mama iasi, не би трябвало да се спукат, още повече, че са огнеупорни, пък и крем карамелът нали се пече на по-ниска температура. Имам предвид, че съм сипвала в обикновени порцеланови чаши от сервиз за чай, когато ми е било по-голямо количеството на крем-карамела и не са ми стигали металните купички. Не съм имала спукана/счупена чашка. Но вече реших проблема с чашките, хич не се занимавам с тях, крем карамел само в тава пека, хем по-лесно, хем мия една тава само.Simple Smile

# 158
В такива съм виждала по-често крем брюле. Какъв е проблемът да се ползват, дори и ако трябва да се поставят в студена фурна? За крем карамела не е нужно загрята фурна, като за кекс например. А аз винаги слагам студена вода в тавата. Макар че и без вода в тавата, се получава чуден крем, но това е друга тема.

# 159
  • София

трябва да го смениш, няма друг начин.

Е те не миришат ли всички?

# 160
Не би трябвало да има проблем да се сложат в горещата фурна, наистина крем карамелът дори не се прави на много висока температура. Вече не знам сипването на много горещ карамел на дъното на всяка купичка дали не би направило номер, но другото трябва да е ок. Там вече Марчева щом е правила в такива, ще може да каже как се държат. Би трябвало да устискат де.

# 161
майка ми едно време като не и стигаха купичките слагаше в буркани, аз съм слагала в обикновена чаша за уиски. Няма нищо да им стане от крем карамела нали се прави на водна баня. В същите си правя суфле и ги слагам в загрята на 180 градуса фурна.

# 162
Керамичните съдове се слагат студени във фурната  и после се загряват, но съм слагала и в затоплена фурна, тези са за суфле, не съм правила в такива крем карамел.
Благодаря, май няма да рискувам  Thinking
Напротив, точно са за крем-карамел, ако не се лъжа преди време ти ги бях снимала моите , те са абсолютно същите и са за крем-карамел и ги поставям в гореща фурна и нищо им няма, но както си искаш.
newsm10 А, няма такова нещо  - щом ти казваш, ще се използват, нали го правя по твоята рецепта  Wink
 Dara888 - водата в съда  в случая е гореща Peace

# 163
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Е те не миришат ли всички?

на какво ти мирише?
аз си мислех, че ти мирише на застояло.
ако е така, то има спори на плесени и те са доста упорити и от силикон или гумени уплътнения се махат трудно. аз поне не съм успяла.
аз имам няколко термоса, които не ползвам, точно заради такава миризма.

иначе аз незнам силиконът да мирише на нещо  newsm78

# 164
  • София
Не знам как точно да определя миризмата, просто остава и върху ястията след готвенето, и определено е от уплътнението.

Общи условия

Активация на акаунт