За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 731
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • София
За яйцата-аз знам, че се проверява във вода дали са развалени. Ако не потъва е развалено.
Не се е случвало да държа повече от месец, но ако се усъмня (все пак не знам точно кога е снесла кокошката) , така проверявам.

# 226
Би ли споделила как точно обработваш манатарките за ризотото. Вчера правих нещо като гювеч и манатарките изобщо не се усетиха. Станаха и едни лигави и безвкусни. Преди да ги сложа в яденето ги накиснах за 20 мин. Утре или други ден мислех да правя ризото и се чудех дали има смисъл да слагам манатарките.

# 227
  • София
Би ли споделила как точно обработваш манатарките за ризотото. Вчера правих нещо като гювеч и манатарките изобщо не се усетиха. Станаха и едни лигави и безвкусни. Преди да ги сложа в яденето ги накиснах за 20 мин. Утре или други ден мислех да правя ризото и се чудех дали има смисъл да слагам манатарките.
На мен ми харесва, обичам го.

https://recepti.gotvach.bg/r-89085-Ризото_с_манатарки_и_зеленчуци

# 228
1. Откъде купувате и в какъв вид? Ще поясня - взехме от Метро замразени на парчета - "само" 13 лв/кг. Вкъщи ги премерих на кантарчето - около 700 г. Сигурно има загуби при замразяването, но чак 30% ми се вижда прекалено. Нали са в плик, не би трябвало влагата да се изпарява.
2. В olx продават сушени и замразени, дори има един в нашия квартал, обаче дали не е някой циганин...
Рискове..
Манатарката е скъпа гъба и тази цена 13 лв за килограм е дори малко. Купувай си от магазин ще намериш в някои големи вериги има сушени по-добре тях Ползвай
Аз ползвам сушени и замразени от близък човек, който ни зарежда всяко лято
От ситните парченца манатарки слагам в супата или в хляба когато пека без да накисвам и аромата се усеща там

От  овче месо ще станат ли наденици/ суджуци?
Овче,не агнешко!
Рецепти имате ли?
Да, на село правят. Чисто месо без лойта, само сол 22г и риган и черен пипер по5 на кило месо. Много мерданене.
В Пирот на фестивала също ядохме овчи суджуци

# 229
Дайте ми идея за марината за пилешки пържоли на фурна, без топено сирене. Липсва ми фантазия днес. Благодаря!

# 230
  • София
Дайте ми идея за марината за пилешки пържоли на фурна, без топено сирене. Липсва ми фантазия днес. Благодаря!

Пияни пилешки пържоли със суам

# 231
Някой правил ли е домашно сирене от краве мляко? Имам 6 литра мляко и съм решила да пробвам, но намирам различни рецепти и затова моля за някоя изпробвана. 

# 232
  • Географският център на България-Габрово
Здравейте. Някой правил ли е Дулсе де лече но в мултикукър. Имам предвид варил ли е консервата подсладено мляко в кукъра.

# 233
  • Кърджали
Здравейте. Някой правил ли е Дулсе де лече но в мултикукър. Имам предвид варил ли е консервата подсладено мляко в кукъра.

Аз съм пускала на програма stew в МК Филипс за 3 часа.

# 234
  • София
Колко време приблизително се вари телешки език в обикновена тенджера? Езикът е около 650 гр. Във водата добавят ли се сол и черен пипер?

# 235
  • Русе
Скрит текст:
Колко време приблизително се вари телешки език в обикновена тенджера? Езикът е около 650 гр. Във водата добавят ли се сол и черен пипер?

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/10/blog-post.html

# 236
  • Географският център на България-Габрово

Аз съм пускала на програма stew в МК Филипс за 3 часа.

Направих експеримент. Сложих консервите в кукъра. Налях вода да да покрие кутиите. Избрах програма Stew, за 15 минути. Сега чакам да изстине , за да се види резултата.

# 237
  • София
Трябват ми портокалови корички. Не е опция аз да ги правя, искам да си купя. Идея откъде?

# 238
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/10/blog-post.html
Много изчерпателно, благодаря! Peace

# 239
  • София
Трябват ми портокалови корички. Не е опция аз да ги правя, искам да си купя. Идея откъде?
В Лидл имаше, сега не зная дали са останали, но не е сложно да направиш, за около 40 - 45 мин си готова.

Общи условия

Активация на акаунт