За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 135
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 1 471
Къде продават нудълс от по-широкия, който изглежда като талиятели.

В Билла има оризов нудълс и тесен и широк.4

Имам едно маскарпоне което трябва да употребя. Чудя се за някаква торта ...ама да е бърза...имам Медовик кори от Беръозка дали не мога с тях нещо да забъкам?

За бърза торта с маскарпоне се сещам за  Бисквитена торта с маскарпоне и боровинки
https://pep-4o.blogspot.com/2015/10/blog-post_16.html
 

# 136
  • София
  • Мнения: 12 695

Имам едно маскарпоне което трябва да употребя. Чудя се за някаква торта ...ама да е бърза...имам Медовик кори от Беръозка дали не мога с тях нещо да забъкам?

Погледни тук. Можеш да използваш крема.

# 137
  • Мнения: 4 299
Здравейте, преди време съм правила торта с бишкоти и млечен крем в който се слагаше заквасена сметана. Не си откривам рецептата, някой дали е правил подобен крем? Или изпитана рецепта за млечен крем. Благодаря предварително!

# 138
  • Мнения: 896
Каква сьомга да използвам за суши? И каква друга риба ще е подходяща. Аз до сега правех с маринована херинга, ама ми омръзна.

# 139
  • София
  • Мнения: 12 222
Здравейте, преди време съм правила торта с бишкоти и млечен крем в който се слагаше заквасена сметана. Не си откривам рецептата, някой дали е правил подобен крем? Или изпитана рецепта за млечен крем. Благодаря предварително!
Ще ти пусна основен крем Патисери, но не знам дали ще го одобриш, но това е истината, вярвай ми, няма такова удоволствие. Разбира се, че може да се приготви и наполовина.

https://recepti.gotvach.bg/r-114253-Основен_сладкарски_крем_Патисери_(Patisserie)

# 140
  • Мнения: 1 941
Каква сьомга да използвам за суши? И каква друга риба ще е подходяща. Аз до сега правех с маринована херинга, ама ми омръзна.
Купувам само пушена от Лидл.
http://promocii.bg/files/norvejka-pushena-somga-1.jpg

# 141
  • Мнения: 2 656
Каква сьомга да използвам за суши? И каква друга риба ще е подходяща. Аз до сега правех с маринована херинга, ама ми омръзна.
Купувам само пушена от Лидл.
http://promocii.bg/files/norvejka-pushena-somga-1.jpg

И аз правя сушито с Лидълската съомга. Другите са ми солени.

# 142
  • Мнения: 9 461
Каква сьомга да използвам за суши? И каква друга риба ще е подходяща. Аз до сега правех с маринована херинга, ама ми омръзна.
Купувам само пушена от Лидл.
http://promocii.bg/files/norvejka-pushena-somga-1.jpg

И аз правя сушито с Лидълската съомга. Другите са ми солени.
И в Кауфланд имат една дива, която е хубава.
По принцип трябва да се прави с прясна риба не маринована Но при нас пресните риби не са много сигурни

# 143
  • Мнения: 376
Здравейте,

Мъжът ми това лято ще работи в един ресторант, където се прави много ризото - с морски дарове, с пилешко, телешко, със зеленчуци и т.н. От ресторанта му казаха, че предният готвач си е подготвял ориза, като предварително е сварявал до полуготовност голямо количество, държал го е в голяма тенджера в хладилник и при поръчка само го е доварявал.
Някой знае ли такава техника за приготвяне на голямо количество ориз за ризото, като се запазват вкусовите качества и консистенцията?

# 144
  • Мнения: 9 461
Не вярвам да питате серизно в тема за готвещи у дома си хора. Има една тема за кръчмарски ресторантски рецепти може  би и по-добре да питате там
А от такъв ориз ще стане хубаво ризото... Като онова дето го показват в Кошмари на кухнята.

# 145
  • Мнения: 1 471
Имам свински джолан, на какво ястие да го приготвя?

# 146
  • Мнения: 9 461
Всякак, задушен
 аз го харесвам печен в плик заедно с картофи моркови глава лук глава чесън, малко вода и бяло вино

# 147
  • София
  • Мнения: 20 725
Не вярвам да питате серизно в тема за готвещи у дома си хора. Има една тема за кръчмарски ресторантски рецепти може  би и по-добре да питате там
А от такъв ориз ще стане хубаво ризото... Като онова дето го показват в Кошмари на кухнята.
Като знам какви вкусове имат хората и дали изобщо са яли правилно приготвено ризото (аз не съм), напълно е оправдано.
Скрит текст:
Кошмарите са направени с цел критикуването на някой друг (любим бг спорт). Веднага повярвах как Манчев не ползва заготовки... Joy Доста народ гледа, нагъвайки някой полуфабрикат или кренвирш Народен

# 148
  • София
  • Мнения: 3 362
За сушито може и филе от пушена пъстърва да се ползва.

# 149
  • Мнения: 5 428
Момичета,имам желание да направя курабийки за Великден,но искам да са с мармалад или сладко някакво.Случайно,можете ли,да ми помогнете с рецепти аналози на купешките.Нещо от рода на тези.
 
Скрит текст:
[/spolier]

И идеи как да ги оформя по този начин.Явно се прави нещо, като руло с мармалад и се изрязва и пече.Това ми минава само през главата.

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 00:33 от Bubi99

Общи условия

Активация на акаунт