За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 162
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • София
........................ Там вече Марчева щом е правила в такива, ще може да каже как се държат. Би трябвало да устискат де.
Слагам карамел на поразия, нищо им няма, те са затова, за крем-карамел, помислено е.

mama iasi направи във формите, не се плаши, нищо им няма те са затова,  по онази, нашата, уникална рецепта за крем-карамел  и после ни покажи.  Simple Smile

# 166
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Не знам как точно да определя миризмата, просто остава и върху ястията след готвенето, и определено е от уплътнението.

обърни се към производителя или търговеца. Peace
аз също не харесва остатъчни чужди миризми по храните и напитките и директно бих го върнала/рекламирала уреда.

# 167
Купих телешки ростбийф.
Не съм пекла досега.
Каква мазнина да ползвам - масло или?
Мащерка подхожда ли му или да го оставя само с пушена морска сол и кайенски пипер?

# 168
  • София
Купих телешки ростбийф.
Не съм пекла досега.
Каква мазнина да ползвам - масло или?
Мащерка подхожда ли му или да го оставя само с пушена морска сол и кайенски пипер?
Едно от най-добрите тел. меса имаш. Първо не му отнемай малките тлъстини, те ти трябват, за да не се превърне в паве, остави ги. След това можеш да го запечаташ в олио в тиган от всички страни, след това в голяма тава постави на едри парчета моркови, стар лук нарязан на четвъртини, , скилида чесън, розмарин, щипка-две мащерка  и в/у тях постави месото, наливаш вода до т.нар. канапе от зеленчуци ,  и още малка струя олио, затвори го с алум. фолио и  във фурната на  200 градуса за 30 мин. След това намаляваш на 150-160 и печеш още около 1 -1.30 часа, бавно да се пече.  Аз ползвам термометър за месо и температурата трябва, вътрешната да е 75 градуса, ако нямаш проверяваш с дълго дървено шишче и ще видиш какъв сок излиза, трябва да е светъл, прозрачен. Вадиш го, готова е и може да ме поканиш, обичам телешко месо. Wink
И още, можеш да го поставиш в голям глинен гювеч.

# 169
  • Bарна, морето, сините вълни
Ще съм благодарна, ако някой има изпитана сполучлива рецепта за извара. Не ми е непонятно как се приготвя, но все пак не искам несполучлив опит.
От магазина ми е ужасна, а си спомням, че някога съм яла вкусна, вероятно домашна.
Скоро ще имам и домашно козе мляко, ако с купешко не се получава добре.

# 170
Готово е вече.
За 4 мин. от всяка страна с масло.
Това е.

# 171
А от вътре ?

# 172

Цветовете не са излязли, както трябва.
Перфектно е!

# 173
Личи си.
Вкусно сте хапнали

# 174
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ще съм благодарна, ако някой има изпитана сполучлива рецепта за извара. Не ми е непонятно как се приготвя, но все пак не искам несполучлив опит.

слагаш млякото на слаб до среден котлон и добавяш 1-2л. кисело мляко и разбъркваш добре.
млякото се пресича, бъркаш чат-пат, когато цвика се избистри - прецеждаш.
същото се прави, но без киселото мляко, ако млякото вече се е вкиснало. Peace

цвикът е богат на протеини и не го хвърляй. става за тесто, в супа (леко киселее обаче) и т.н.

# 175
  • Sofia
Идеи за вкусни вратни пържоли на фурна,моля ?

# 176
  • София
Намазваш с олио, сол, черен пипер, риган, горчица, сух чесън, червен пипер, щипка- две мащерка и ги мяткаш във фурната с малко водичка, наглеждаш ги за не изври съвсем водата. Това е.

# 177
Хем бързи,хем вкусни -вратните на Пепчо
http://pep-4o.blogspot.com/2016/08/blog-post_19.html?m=1

# 178
  • София
За мен светата троица за пържоли са мед, соев сос, чесън
Вратните пускат доста вода, май ги кръщават по магазините.

# 179
почти всичкото месо е замразявано и размразявано, как няма да пуска вода. Аз затова като ги пека на харитята не слагам вода - те, соевия сос , меда и настъргания им лук са си достатъчни.

Общи условия

Активация на акаунт