За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 716
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Наистина пуснаха доста вода,но бяха много вкусни и крехки,сложих само сол и черен пипер и малко сухи манатарки.
 Благодаря за идеите,ще ги пробвам при следващите Flowers Hibiscus

# 181
  • Somewhere in Spacetime
Решила съм да приговя кекс със сладко от горски плодове и какао. Нямам точна рецепта и ще импровизирам.
Въпросът ми е - кога да сложа сладкото: в сместа преди да я изсипя във формата/тавата или след това с лъжица да го сложа, а то ще влезе в самата смес при печене? Искам да избегна струпването на сладкото на дъното и да остане по - нагоре.

# 182
Ще съм благодарна, ако някой има изпитана сполучлива рецепта за извара. Не ми е непонятно как се приготвя, но все пак не искам несполучлив опит.
От магазина ми е ужасна, а си спомням, че някога съм яла вкусна, вероятно домашна.
Скоро ще имам и домашно козе мляко, ако с купешко не се получава добре.

Аз сварявам млякото и като вдигне калпаче, изключвам печката, слагам 3-4 с.л. оцет или лимонов сок. Разбъркваш до хомогенизиране. Пресича се, като се избистри обираш пресеченото с решетеста лъжица (аз го слагам в гевгир в мивката да се доотцеди). После посолявам според вкуса. Един път слагам сол само, друг път и червен пипер леко, сух чесън, лук, даже и кашкавал докато е гореща и става супер. Можеш и чиста да си я оставиш.

# 183
Който е правил суши би ли споделил пропорциите за оцета.
В един клип го дават 50 мл. оцет на 250 гр. ориз, а на повечето места 4 супени лъжици на 250 гр.
Мисля че 4 супени лъжици не са 50 мл. Smirk

# 184
80 мл на 250 г ориз слагам

# 185
Първо слагах по 4 супени лъжици, но вече слагам по повече.
И без това част от него се изпарява като го загрея за да се разтворят захарта и солта.

# 186
Благодаря ви. 70мл. оцет 2 с.л. захар и 1,5с.л. сол (не съм го загрявал).
Сушито го изядохме вече.

ПС: Направих и едн експериментално с хамон вместо нори, на мен ми допадна, на М не особено, но хапна 3.

# 187
Аз го обичам с хрупкаво пиленце.
Може да пробваш, ако не си.

# 188
  • София
Решила съм да приговя кекс със сладко от горски плодове и какао. Нямам точна рецепта и ще импровизирам.
Въпросът ми е - кога да сложа сладкото: в сместа преди да я изсипя във формата/тавата или след това с лъжица да го сложа, а то ще влезе в самата смес при печене? Искам да избегна струпването на сладкото на дъното и да остане по - нагоре.
Кейковото тесто можеш да разделиш на две части, изсипваш половината, слагаш си сладкото, ама не прекалявай, че захар има и в кейковото тесто, изсипваш втората част , печеш.

# 189
  • Somewhere in Spacetime
Кейковото тесто можеш да разделиш на две части, изсипваш половината, слагаш си сладкото, ама не прекалявай, че захар има и в кейковото тесто, изсипваш втората част , печеш.
Благодаря! Следващия път ще го направя по твоята препоръка. Иначе вчера сложих сладкото с лъжица най - отгоре. Обаче не сложих много, защото се притеснявах да не падне на дъното, а си има нужда от повече сладко. Остана в горната част на кекса.

# 190
  • Русе

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/01/blog-post_27.html

# 191
Изпекох на фурна риба върху морска сол, но стана много солена и въпроса ми е какво мога да направя с нея, за да не се усеща толкова солта? Мислех си дали не мога да я опека върху домати и отгоре да сложа още един ред домати. Приемам всякакви предложения.

# 192
В ориз със стафиди може да стане, без сол .Зарови я в ориза, дано е без кости.Защоот аз не обичам.Yum

# 193
  • Русе
Изпекох на фурна риба върху морска сол, но стана много солена и въпроса ми е какво мога да направя с нея, за да не се усеща толкова солта? Мислех си дали не мога да я опека върху домати и отгоре да сложа още един ред домати. Приемам всякакви предложения.

Не слагай сол в ястието. Солената риба на парчета /цяла/ да ври известно време с другите продукти.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_15.html

# 194
Аз бих я направила на салата: https://www.zajenata.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0%D0% … -recepta2950.html
Често я правя като добавям пилешко риба или морски дарове.
Другото което ми идва на акъл е данаправиш доматен сос с брашно и да я пуснеш вътре за  мин. преди да го махнеш от котлона.

Общи условия

Активация на акаунт