За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 142
  • 741
  •   2
Отговори
# 525
  • под тепетата
Няма, огледа старателно първо там, че това е единственият голям магазин до дома ми.

# 526
  • София
Няма, огледа старателно първо там, че това е единственият голям магазин до дома ми.

Съжалявам, при нас винаги има, на горните рафтове, където е брашното в бяла опаковка  с кафяво-жълта картинка.

# 527
  • под тепетата
Ще погледна в друга Била. Трябва ми на зърна, не брашно, ако правилно си ме разбрала.

# 528
Здравейте  , моля за рецепти за спаначени кюфтета и други идеи за неща със спанак,  че имам в изобилие. И бях срещала за кокоски, май беше на Labrex,ако може и за тях рецепта.
БлагодаряВи!
киш със спанак в кори за баница
https://kulinarenelixir.blogspot.com/2016/02/blog-post_10.html

# 529
  • Sofia
Според вас дали 2кг агнешко бутче ще стигне за 7-8човека?
Не всички го обичат,но все пак да има по малко в чиниите..
Ще има и др храни и мезета,но ми е притеснено да не се окаже,че като се изпече ще е супер малко Confused

# 530
малко е според мен. особено ако е по-мазно, може доста да се стопи и реално да нямаш достатъчно хубави порции от месо. .

# 531

Какво е масо? Благодаря.

# 532
Крилца с масо,

Скрит текст:

[/spoiler]

Какво е масо? Благодаря.

Предполагам масло.

# 533
Аз помислих,  че е някаква подправка.  Благодаря.

# 534
Аз помислих,  че е някаква подправка.  Благодаря.
Някаква неволна грешчица е, дано AnyHr се включи. Взех да мисля, да не е използвала японското мисо като подправка, въпреки че не ми прилича на снимката, ама знам ли......

# 535
Да ви кажа една рецепта за лапад, която аз много харесвам, нещо като сух таратор, но много различно на вкус. Лапада изчиствам от средните жилки, нарязвам и задушавам с малко олио, докато се слегне. Добавям го в изцедено кисело мляко, заедно с копър, чесън и наситнени орехови ядки. Разбърква се и е готово.
Освен това много харесвам и сармички с месо, завити в лападови листа.

# 536
Скоро ядох постно ястие със спелта и много ми хареса. Потърсих я из магазините, но открих само брашно от спелта в ДМ. Виждали ли сте в реален магазин ( ако е в Пловдив най-добре), ако не - моля да ме насочите към такъв в нета.
В метро София и Била има на дивела .
Може да провериш в метро Пловдив.
По едно време имаше в Тмаркет някакво тяхно, но не намерих последния път. В Кауфланд също има едно на на което пише semola di grano duro, но беше изпокъсано, а върху един плик видях червейче и това ме отказа. Ползвам само това на дивела.

ПП: В сайта от който взех снимката е 0,66 €, а в България го продават на 3 лева.

# 537
  • София
Според вас дали 2кг агнешко бутче ще стигне за 7-8човека?
...............
Малко е, определено, това е количество  за 4  възрастни човека. Агнешкото много се свива при печенето.

# 538
Семолина и спелта са различни неща.

# 539
Семе спелта няма да намериш по магазините. Брашно има винаги в Кауфланд. Подсети ме след 2-3дни на лс, като се прибера ще ти дам контакти на производител да ти прати с куриер

Общи условия

Активация на акаунт