Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 18

• 89 272
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • Den Haag
Може ли рецептата за катмата? Благодаря!
Разбира се! Рецептата е от фейсбук Simple Smile

# 406
  • Калифорния, САЩ
    У нас петъчно - агнешка супичка и салата ( мариновани репички и стебла от броколи).

От снощи - варени яйца и салати (домати и авокадо) за мъжете.

Салати разни и пуканки от онзи ден.

Май си личи, че хич нямам време и не ми е до готвене, а? 😜

# 407
  • Bарна, морето, сините вълни

Баничка

Едни поизгорели и на нищо неприличащи бананови палачинки, но пък много вкусни

Картофена яхнийка

# 408

Мекички

Картофи с грах, броколи, царевица и моркови. Нещо подобно на индийското ястие алоо матар

# 409
  • София
Задушена тиква с лук и копър

Яйчена салата с кашкавал

# 410
# 411
  • Den Haag
Палачинка с бекон и кашкавал:

Пици:

Бъркани яйца с бекон, сирене и кашкавал + доматки и разядка от сирене, лук и майонеза Simple Smile

# 412

Мини лучник
Скрит текст:
имам въпрос. Омам готварска течна сметана хопла, но искам да я използвам за торта, как мога да я подсладя? Ако сложа пудра захар , няма ли да се втечни от нея?

# 413
Пробвала съм да разбия готварска сметана, не се получи, не се сгъсти.

# 414
Веднъж съм разбивала с пудра захар някаква растителна беше, Halta. Стана си гъста и именно за украса я ползвах.
А тази на Пилос, предишната на Лидл, която не е подсладена, и от Кауфланд взимам на  Madeta млечна сметана, която също не е подсладена, винаги разбивам с пудра захар и се сгъстяват и ползвам за украси. Има и една Млековита, също много хубава сметана. При млечните има един момент, който да не се изпуска и да се пресече сметаната. Гъстотата не е точно като при растителните сметани, но са идеални за украса на сладкиши и торти. А и вкусът си е млечен, не като растителната. Тя няма вкус.

Поне една рецепта се хванах да напиша, та от мен една идейка за бързи шницели с кайма на фурна и млечен сос.

Рецепта

# 415
Веднъж съм разбивала с пудра захар някаква растителна беше, Halta. Стана си гъста и именно за украса я ползвах.
А тази на Пилос, предишната на Лидл, която не е подсладена, и от Кауфланд взимам на  Madeta млечна сметана, която също не е подсладена, винаги разбивам с пудра захар и се сгъстяват и ползвам за украси. Има и една Млековита, също много хубава сметана. При млечните има един момент, който да не се изпуска и да се пресече сметаната. Гъстотата не е точно като при растителните сметани, но са идеални за украса на сладкиши и торти. А и вкусът си е млечен, не като растителната. Тя няма вкус.

Поне една рецепта се хванах да напиша, та от мен една идейка за бързи шницели с кайма на фурна и млечен сос.

Рецепта

А как го правиш, мисълта ми е кога слагаш пудрата в началото като изсипеш сметаната, или когато вече е разбита

# 416
  • София
Цитат на: ismailyk
А как го правиш, мисълта ми е кога слагаш пудрата в началото като изсипеш сметаната, или когато вече е разбита
Започваш да добавяш захарта на порции при непрекъснато разбиване, не бих ползвала растителна  сметана, освен това тази готварската е нисък процент и нищо няма да се получи, за разбиване ти трябват 30-35 %

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 18:39 от bubanka

# 417
  • Bарна, морето, сините вълни

Наденица със зеленчуци на фурна

Гофрети и мекици

# 418
  • София
Крилца с масо,

пресни картофки с чесън,

и салата с белени розови домати и козе сирене

# 419
Лелее, че рАботни булки и момчета, засрамИх сЪ! bouquet chef bouquet Аз на мързел съм го ударила.... Embarassed Simple Smile

Баница с готови кори

и рулце за 10-15 мин, ама буквално, с все печенето.

Общи условия

Активация на акаунт