Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 18

• 89 274
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Лелее, че рАботни булки и момчета, засрамИх сЪ! bouquet chef bouquet Аз на мързел съм го ударила.... Embarassed Simple Smile

Баница с готови кори

и рулце за 10-15 мин, ама буквално, с все печенето.

Как навиваш рулото? На мен почти винаги ми се чупи, много рядко се запазва здраво, въпреки че го навивам с влажна кърпа

# 421
Влязох да черпя идеи и очите ми изтекоха по всичи вкусотии, които показвате! Flowers Bouquet
И за да не точа само лиги, се записвам с един неделен тутманик

И нефотогеничен, но вкусен Дамски Каприз

# 422
Скрит текст:
Лелее, че рАботни булки и момчета, засрамИх сЪ! bouquet chef bouquet Аз на мързел съм го ударила.... Embarassed Simple Smile

Баница с готови кори

Как навиваш рулото? На мен почти винаги ми се чупи, много рядко се запазва здраво, въпреки че го навивам с влажна кърпа

ismailyk, най-вероятно го препичаш леко, и аз успях с днешното, но само на едно място леко се спука. Отдавна не го бях правила и докато се сетя, че в моята фурна за 5-6 мин е готово, а не за 7-8, както е по-рецепта, те 7 минаха и така. А може и от самото тесто да зависи, ако е по-плътно.  Peace

Marsia_K, и двете са твърде фотогенични, да ми паднат в чинийка, да видиш дали ще ги мисля са или не фото....... Heart Eyes bouquet

# 423
Скрит текст:

Баница с готови кори

ismailyk, най-вероятно го препичаш леко, и аз успях с днешното, но само на едно място леко се спука. Отдавна не го бях правила и докато се сетя, че в моята фурна за 5-6 мин е готово, а не за 7-8, както е по-рецепта, те 7 минаха и така. А може и от самото тесто да зависи, ако е по-плътно.  Peace

Marsia_K, и двете са твърде фотогенични, да ми паднат в чинийка, да видиш дали ще ги мисля са или не фото....... Heart Eyes bouquet

Възможно е, аз го пека за 25 минути на 180 градуса

# 424
Скрит текст:
Скрит текст:

Баница с готови кори

Възможно е, аз го пека за 25 минути на 180 градуса

Ами пробваш разни рецепти, докато си намериш такава, по която рулото става, както го искаш. То си има някои и с по-дълго време за печене, различни са. Peace

# 425
Лабрекс,моля да подскажеш  за "бързото рулце"-това дето е от едно време при теб ,ли е?или друго?Благодаря!

# 426
От мен:
Торта - по играта "Dying light"....нещо като "Живите мъртви", гадост на квадрат 😂....това успях "да преглътна", това направих

Горния етаж е най-вкусната шоколадова торта на Купенска, долния - плодова с млечно сметанов крем или иначе казано- крем Пастели
Покритие- марципан Варна

Обърках блатовете... вместо равния, посредата сложих точно този с най-голямото "калпаче"

Свинско задушено с гъби и розмарин
Спаначени пасти

Пържени кюфтета

Мъжлето ме дразни с разни вкуснотии по Вайбър, мезета разни
Рибай стек

# 427
Лабрекс, може ли рецепта на рулото?

# 428
Бравооо, от мен гръцки патладжан! Грилован и след това запечен с фета и червен домат и зехтинец!

# 429
polly Аз по принцип не обичам нищо "бяло" каквото и да е Grinning, но долния етаж на тортата изхлежда невероятно вкусно и сочно и бих забравила за малко за омразата ми към бяло Grinning

# 430
Вечерята на "големите"(за децата бяха пиците,дето ги показах преди час)

Белен боб,пилешки дробчета с пресен лук на фурна

Рикота с много подправки и кис.краставички,домати(консерва) с пресен лук

# 431
  • София
Направих много сполучлива салата с авокадо, варени яйца, репички и майонеза:

Обърках блатовете... вместо равния, посредата сложих точно този с най-голямото "калпаче"

Е, нали точно равният трябва да е най-отгоре?

# 432
  • София
Лешников шифон с шоколад и лешници

Хайвер от тиквички и орехи

Медальони с патладжани с плънка от ементал и шунка, убийствено вкусни

Слънчево ягодово сърце

# 433
  • Калифорния, САЩ
   Лабрекс, и аз чакам за рецептата на рулцето. 🤗
    Тук нали сме на границата с Мексико и всички празнуват техния национален празник Синко Де Майо ( 5-ти май).  И аз покрай тях с едно полумексиканско - полубългарско меню.
    Един разкошен дип с царевица и червен боб; кесадии с моцарела и пуешки бекон; авокадо с много лайм и сол.  

Приятелка ми откъсна шепа звлен (жълт) боб от градината й тази сутрин и веднага го сготвих с пилешко и картошки 😄.

Довечера ще направя и една богата салата от белени розови домати, зелен лук и овче сирене и това ще е за днес.

# 434
Скрит текст:
имам въпрос. Омам готварска течна сметана хопла, но искам да я използвам за торта, как мога да я подсладя? Ако сложа пудра захар , няма ли да се втечни от нея?
Видях че Марчева ти е отговорила, затова и не писах отговор на въпроса ти. Справи ли се със сметаната?
Аз действам като Марчева, или сипвам на порции, докато разбивам, или слагам всичката захар в сметаната и тогава разбивам с миксера. Не съм имала проблем и да се втечни.
Сметаната да е охладена. Вадиш от хладилника, смесваш със захарта и разбиваш.
Аз даже разбивам с миксер с една бъркалка.
С Хоплата не би следвало да имаш проблем. Даже растителните сметани се разбиват лесно. Млечните сметани при разбиване остават една идея по-редки от растителните, но както споделих, може да се украсява с тях.
Купувам най-често тази сметана: https://www.ebag.bg/smetana-madeta-mlechna-31-250-ml/535345
Има я в Кауфланд, има я и в по-малки вериги магазини, на цена около 2,70 лв за 250 мл.За друг път може да опиташ с нея.

Общи условия

Активация на акаунт